• TELOCVIČŇA OŽILA PREDŠKOLÁKMI

          • Tak ako aj po iné roky, aj tento rok navštívili našu školu budúci prváci. Prišli v sprievode pani učiteliek z MŠ, aby u nás strávili zábavné športové dopoludnie. Telocvičňa sa zmenila na rozprávkovú krajinu „SNEHULIENKOVO“, v ktorej plnili rôzne úlohy, aby zachránili Snehulienku. Deti boli rozdelené do tímov, ktorým velili naši šikovní  žiaci z 3. A . Na ôsmych stanovištiach dokazovali svoje športové schopnosti. Po veselej rozcvičke behali, podliezali a preskakovali prekážky, zdolávali „Opičiu dráhu“, a frekvenčný rebrík, váľali sa a šmýkali  na šmykľavke. Vyskúšali si základy gymnastiky, basketbalu a skákali na trampolínkach. Za ich snahu boli všetci odmenení  medailou. Nakoniec si všetci spoločne zatancovali.

            Vďaka patrí pani vychovávateľkám, ktoré krásne podujatie pripravili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album TELOCVIČŇA OŽILA PREDŠKOLÁKMI.

          • Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov

          • Dňa 25.3. – 26.3.2024 sa žiaci z tried pre intelektovo nadané deti zúčastnili školského kola v logickej olympiáde. Súťaž prebieha pravidelne (od roku 2013) v školských kolách, následne v celoslovenskom finálovom kole, ktoré sa každoročne uskutočňuje v Prešove. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

            Najlepší riešitelia v kategórii A:

            Lenka Oubrechtová     4.C   (24 bodov)

            Veronika Turner           4.C    (24 bodov)

            Matúš Gašpárek          4.C    (24 bodov)

            Marek Kostelanský      2.C   (24 bodov)

            Úspešní riešitelia:

            4.C – 9. žiaci

            3.C – 8. žiaci

            2.C – 7. žiaci

            1.C – 1. žiak

            Najlepší riešitelia v kategórii B:

            Matej Čech                    8.D   (21 bodov)

            Matúš Mondek              7.D   (20 bodov)

            Sofia Juríková               5.C   (19 bodov)

            Henrieta Rybáriková      7.D   (19 bodov)

             

          • Večer s Andersenom v Považskej knižnici

          • V piatok 22. marca 2024 sa deti z čitateľského krúžku zúčastnili zaujímavého podujatia v Považskejknižnici -Večer s Andersenom. Každoročne sa takéto podujatia na podporu čítania a oslavu slávnehorozprávkara Hansa Christiana Andersena konajú v rovnakom čase v rôznych štátoch sveta.Spoločne s pracovníčkami knižnice sme aj my prežili úžasný večer plný rozprávok, hier, zábavy a prekvapení, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Večer s Andersenom v Považskej knižnici.

          • Okresné kolo v bedmintone dievčat

          • V stredu 3. 4. 2024 sa na ZŠ Sv. Augustína konala súťaž v bedmintone žiačok. Súťažilo sa v družstvách, ktoré tvorili 2 dievčatá. Hrali sa dvojhry a štvorhry. Naše dievčatá Deana Tatierska a Ema Bošková bojovali do posledných síl a získali krásne 2.miesto. Gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v bedmintone dievčat.

          • Hviezdoslavov Kubín-70. ročník recitačnej súťaže

          • V utorok 19. marca 2024 sa konalo okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V 1. kategórii 2. - 4. ročník próza nás reprezentovala Mia Lengyelová z 3. B, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Veľkonočná tvorivá dielna

          • Už tradične pred Veľkou nocou si v 4.C triede rodičia a žiaci zorganizovali tvorivú dielňu. Tohto roku sa plietli ozajstné  korbáče, zdobili a maľovali vajíčka, šili sliepočky, sypali sa snehové sviečky, jedli sa zdravé pochúťky. Čo viac ľuďom k šťastiu treba? Dobrá nálada, priateľstvo, usilovnosť a ani chuť do tvorenia a veselenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná tvorivá dielna.

          • Považskobystrická latka

          • Dňa 26.3.2024 sa v Pov. Teplej konal už  51.ročník súťaže " Považskobystrická latka ". Naši žiaci úspešne reprezentovali aj našu školu. Súťažilo sa v 10 kategóriach podľa ročníku narodenia. 1.miesto vyskákali Sofia Slováková  a Laura Stachová2. miesto obsadili  Lukáš Binka, Jakub Hričo a Deana Tatierska . V súťaži o pohár primátora mesta sa naša škola umiestnila na krásnom 3. mieste. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Považskobystrická latka.

          • ŠTÚROV A DUBČEKOV RÉTORICKÝ UHROVEC

          • Dňa 25. 3. 2024 sa v CVČ v Považskej Bystrici konalo okresné kolo súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec. Našu školu úspešne reprezentovala Valentínka Koreníková, žiačka 6. C, ktorá vo svojej kategórii získala krásne 2. miesto. Valentínka, srdečne blahoželáme a ďakujeme!

          • Predpoveď počasia v 5.A

          • Dnes sme mali na hodine geografie v 5.A predpoveď počasia. Tento zaujímavý žiacky projekt si pripravila Nikoletta a Jakub, v hlásení zrážok, teploty a ukazovaní miest na mape sa pekne dopĺňali.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Predpoveď počasia v 5.A.

          • Deň vody

          • V rámci Dňa vody každoročne tím učiteľov Školy podporujúcej zdravie a žiakov 9. ročníka organizuje ochutnávku bylinkových nápojov. Nebolo tomu inak ani dnes, v pondelok 25. marca 2024. Deti mohli vyskúšať mätový, medovkový, zázvorový čaj, ale aj citrónový nápoj. Sme radi, že žiaden z nich neostal v hanbe a opäť sa do poslednej kvapky minulo všetko. A ako inak, aj tento rok v obľúbenosti viedlo citrónové "Hu-hu".

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

          • Vybíjaná okresné kolo

          • Po víťazstve v skupine nad ZŠ DSA, ZŠ Pružina a ZŠ Sv. Augustína sme dňa 22.3.2024 bojovali vo finále okresného kola  vo vybíjanej dievčat. Súťažilo sa na ZŠ Nemocničná. Po vzájomných súbojoch s víťazmi jednotlivých skupín sa nám podarilo obhájiť minuloročné 1. miesto a postup do regionálneho kola. Družstvo dievčat tvorili : Sofia Slováková,  Kristína Mikulová, Alexandra Červencová  Alica Korbašová, Adela Kukurová, Darina Zojcová, Nina Selepová, Ema Micháleková, Petronela Tvrdoňová, Nela Uričová, Laura Mikulíková a Nikola Majerčíková.

            Blahoželáme a držíme palce!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vybíjaná okresné kolo .

          • „Deň otvorených dverí“ sa niesol v duchu zábavy

          • V rámci „Dňa otvorených dverí“ boli brány našej školy otvorené pre všetkých, ktorí chceli podrobnejšie vedieť, ako to na úspešnej „5-ke“  vyzerá, čo ponúka a čím je jedinečná. V tento deň mohli všetci nahliadnuť do tried, odborných učební,  laboratórií, do telocvične a ostatných miestností, v ktorých prebieha výchova  a vzdelávanie. Už tradične prišli medzi nás predškoláci z materských škôl. Privítali sme  rodičov  so svojimi ratolesťami a starých rodičov  s vnúčatami. Pedagógovia vymysleli na tento deň hravý program. Žiaci  4.C a p. uč. Zekanová vítali deti spevom, tancom a hudobnými hrami. S p. uč. Balásovou spoznávali čaro chémie. Do tajov fyziky nazreli s p. uč. Štiborom . Tvorivé dielničky pre nich pripravila pani učiteľka Škultétyová a svet techniky im predstavila p. uč. Chalmovská. Deti veľa videli, objavovali, skúšali na vlastnej koži a naučili sa mnoho poučného.  Na pamiatku si vyrobili menšie  výrobky z dreva,  sadry, špagátu , papiera a plastelíny. Prekvapením pre všetkých bola školská cukráreň. Tu si naši hostia mohli posedieť pri voňavých koláčikoch, teplom čajíku a kávičke.

            Vďaka patrí všetkým žiakom, pedagógom a ostatným zamestnancom, ktorí pomohli pri organizácii DOD.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí.

          • Deň otvorených dverí

          • Milí rodičia budúcich prvákov,ale aj priatelia školy..

            Zajtra nás už tradične čaká Deň otvorených dverí na Päťke. 19. marca dopoludnia Vás pozývame k nám na predpoludnie plné skvelých aktivít, pokusov, ukážok a sladkých dobrôt. Ako minulý rok,aj teraz sme k nám pozvali škôlky z okolia, ktoré privedú svojich predškolákov,aby sa pozreli, ako to vyzerá v našej škole. Vítaní ste ale aj vy ostatní, ktorí ešte stále váhate, kam dať svojho budúceho prváčika.

            Prídite k nám a pozrite sa, čo všetko sa naši žiaci naučili, zabavte sa spolu s nami a užite si s nami skvelý deň. Tešíme sa na Vás už teraz.

          • Enviromentálna exkurzia Energoland

          • V piatkové ráno 15.3 2024 sa plný autobus žiakov 8. ročníka s očakávaním vydal na tradičnú exkurziu do Energolandu pri jadrovej elektrárni v Mochovciach. Tu sa v interaktívnom centre oboznámili s evolúciou energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť, snažili sa pochopiť princíp fungovania jadrovej elektrárne, porozmýšľali nad inými, alternatívnymi zdrojmi energie a ich využívaní vo svete a na Slovensku, pozreli si krátky 3D-film, vyskúšali na svojich vlasoch statickú energiu, sami si vyrobili energiu a veľa, veľa ďalšieho... Z Mochoviec sme sa presunuli do mesta pod Zoborom, kde pod vedením sprievodcu naši mládežníci spoznali nielen majestátny Nitriansky hrad, ale aj Diecézne múzeum. Tu si zopakovali všetko, čo sa učili v súvislosti s Veľkou Moravou, Cyrilom a Metodom, hlaholikou, cyrilikou, ....No a po krátkej nákupnej zastávke sme sa zdraví, plní dojmov a so spevom vrátili domov. Pevne veríme, že o rok si túto super akciu zopakujeme opäť. A ako inak, ak nie v novej zostave budúcoročných ôsmakov...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviromentálna exkurzia Energoland.

          • Prezentácia ročníkových prác 1.C

          • Dňa 11. 03. 2024 sa v 1.C uskutočnili prezentácie ročníkových prác. Žiaci sa na svoje prvé prezentácie veľmi svedomito pripravili. Pred rodičmi, starkými a spolužiakmi prezentovali témy z oblasti anatómie, živočíchov, športu, vlasti, ale aj svoje hobby. Priviedli aj svojich živých domácich miláčikov - psíka a dokonca okrasné sliepky Sebritky. Žiaci boli fantastickí a všetci podali úžasný výkon. Patrí im naozaj veľká poklona. Dozvedeli sme sa o mnohých zaujímavostiach a v triede vládla veľmi príjemná a veselá atmosféra. Tešíme sa, čím nás prekvapia opäť o rok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácia ročníkových prác 1.C.

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          • Vo štvrtok 14.3.2024 sa konalo okresné kolo chemickej olympiády, kde našu školu reprezentovali tri dievčatá deviateho ročníka - Silvinka Hoštáková, Anička Kolumberová z 9.A a Karolínka Zemančíková z 9.B. Všetky dievčatá sa nielenže stali úspešnými riešiteľkami, ale prvé dve z nich obsadili aj vzácne medailové pozície. Silvinka Hoštáková sa umiestnila na najcennejšom 1. mieste. Rovnako aj Anička Kolumberová obsadila výborné 3. miesto. Dievčatá, úprimne ďakujeme za reprezentáciu našej školy, blahoželáme a tešíme sa spolu s vami. Zároveň vám prajeme veľa úspechov v nadchádzajúcom krajskom kole v Novákoch.

          • Deň vody

          • Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa vody navštívila našu školu v piatok 8 3. 2024 pracovníčka Štátnej ochrany prírody SR zo Správy CHKO Strážovské vrchy, ktorá zaujímavým spôsobom priblížila piatakom nielen kolobeh vody v prírode a život vo vodnom ekosystéme, ale aj vplyv znečisťujúcich látok na organizmy a okolité prostredie. Veľmi pekne ďakujeme Správe CHKO za cenné chvíle a veríme, že sa uvidíme aj v budúcnosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.