• Okresné kolo v technickej olympiáde

          • Technická olympiáda nie je len o vedomostiach ale aj o zručnosti a šikovnosti. V okresnom kole našu školu reprezentovali v kategórii A, Michal Pavlovič z 8. D triedy a Ondrej Križan z 8. C triedy, chlapci obsadili 1. miesto a zároveň boli jediní úspešní riešitelia olympiády v tejto kategórii. V mladšej kategórii B, našu školu reprezentovala Magdalénka Kolumberová zo 7. A triedy a vybojovala si tiež  úspešnú riešiteľku a obsadila 4. miesto. Gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v technickej olympiáde.

          • Duševné zdravie

          • Duševné zdravie je rovnako dôležité ako fyzické zdravie. Zahŕňa emocionálnu, psychickú a sociálnu pohodu. Ovplyvňuje aj to , ako myslíme, cítime a konáme. Aj vďaka duševnému zdraviu vieme zvládnuť stres.

            Téma zaujímavá a veľmi užitočná, hlavne v období dospievania. Dnes sa o duševnom zdraví rozprávali naši siedmaci s pani psychologičkou z CPP.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Duševné zdravie.

          • Vyhodnotenie - Streľby zo vzduchovky

          • V utorok 21.11.2023 si žiaci našej školy zmerali sily alebo lepšie povedané presnú mušku a pevné nervy v športovej súťaži -  Streľba zo vzduchovky. Tejto súťaže sa zúčastnilo 30 žiakov, ktorí boli rozdelení na dve kategórie: chlapci a dievčatá.  Najpresnejšiu mušku medzi dievčatami ale aj celkovo mala Kristína Mikulová so ziskom 47 bodov, na druhom mieste sa umiestnila Sofia Korňanová  so ziskom 34 bodov a na tretom mieste skončila Alexandra Zigová so 7 bodmi. U chlapcov bola konkurencia väčšia a aj rozdiely medzi jednotlivými chlapcami boli menšie. Prvé miesto so ziskom 39 bodov obsadil Filip Škultéty, tesne za ním na druhom mieste sa so ziskom 36 bodov umiestnil Adam Čunderlík a 3 miesto so ziskom 30 bodov obsadil Martin Kališík. Udeľujeme pochvalu všetkým zúčastneným žiakom a pripájame gratuláciu víťazom.

          • Hodina ruštiny s darčekmi

          • Hoci ešte nie sú vianočné sviatky, decká v 7. B, C, D už mali radosť z obdarovania svojich kamarátov. Vyrobili si vlastnoručne kreatívne darčeky a urobili si príjemnú hodinu ruštiny s prekvapením… Už sa tešíme na Ježiška

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina ruštiny s darčekmi.

          • Pasovačka prvákov

          • Dňa 15.11.2023 o 16:00hod. sa v našej škole diali veľké veci. Naši malí -veľkí prváci sa stali žiakmi školy. Ale nebolo to len tak. Každý musel ukázať, čo sa naučil. Spev, básne, cvičenie pred kráľom Abecedárom, pani riaditeľkou,  pani zástupkyňou a pred mnohými tvárami v publiku žiaci zvládli a vôbec sa nebáli. Kráľ ich mohol s radosťou pasovať za žiakov našej školy. Každý si odniesol pamätný list a sladkú odmenu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovačka prvákov.

          • Svetový potravinový deň

          • Tak ako po predchádzajúce roky, tak i tento rok sme v pondelok 20.11.2023 pri príležitosti Svetového potravinového dňa  pripravili tradičnú ochutnávku zdravých nátierok. Tie pre deti našej školy vlastnoručne vyrábali naši najstarší žiaci, samozrejme pod dohľadom svojich učiteliek.

            Detskí degustátori si tak mohli vyberať z rôznych príchutí - cesnakovej, rybacej, mrkvovej, vajíčkovej, ... Všetky nátierky lákavo dozdobovali kúsky rajčín, pažítky, reďkoviek, uhoriek, rukoly, či syra. Od stola sa naozaj nedalo odísť naprázdno. Dráždivé vône nátierok a čerstvého pečiva to jednoducho nedovolili...

            Úprimná vďaka všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom spolupodieľali na príprave akcie - firme Brojo za sponzorské poskytnutie čerstvých pletienok, kuchársky zdatným ôsmakom a deviatakom a samozrejme aj organizačnému tímu Školy podporujúcej zdravie. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový potravinový deň.

          • BESEDA S ASTROFOTOGRAFOM

          • Žiaci 7.B a 7.C triedy sa dňa 10.11.2023 zúčastnili  na besede so známym astrofotografom Tomášom Slovinským. Beseda sa konala v priestoroch mestskej knižnice mesta Považská Bystrica, kde  mali žiaci možnosť vidieť jedinečné  videá a fotografie zatmenia slnka, meteorické roje či polárnu žiaru. 

            Dozvedeli sme sa, že 14. októbra 2023 bolo prstencové zatmenie Slnka, ktoré je prezývané ako „Ohnivý kruh“. Vlastnými očami budeme môcť toto vesmírne divadlo sledovať u nás na Slovensku 29. marca 2025, čo však nebude v Európe  úplným zatmením Slnka. Na Slovensku bolo úplné zatmenie Slnka viditeľné len 8. júla 1842 a najbližšie bude na našom území až 7. októbra 2135. 

            O zaujímavé informácie nebola núdza a žiaci i vyučujúce odchádzali s množstvom vizuálnych zážitkov a nových podnetných informácii. ĎAKUJEME!                                                                                                                                 Do fotogalérie bol pridaný nový album BESEDA S ASTROFOTOGRAFOM.

          • Školské majstrovstvá v zrýchlenom šachu - okresné kolo

          • Dňa 16.11.2023 sa v Centre voľného času v Považskej Bystrici uskutočnili  majstrovstvá okresu v zrýchlenom šachu. Šach je viac než len hra na šachovnici - je to svet plný stratégie a nekonečných možností. S každým ťahom vzniká jedinečný príbeh a práve tam, na šesdesiatich štyroch poliach, sa stretávajú šachoví nadšenci, aby ukázali svoje majstrovstvo. Našu školu reprezentovali štyria žiaci - Matej Čech, Peter Čech, Šimon Rezák a Marek Považan. Vynikajúci výsledok sa podaril Matejovi, ktorý v silnej konkurencii obsadil veľmi pekné 2. miesto. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské majstrovstvá v zrýchlenom šachu - okresné kolo.

        • Úspech našich žiakov v informatickej súťaži iBobor
          • Úspech našich žiakov v informatickej súťaži iBobor

          • V týždni od 6. do 10. novembra 2023 sa 86 našich žiakov rozhodlo popasovať s náročnými úlohami medzinárodnej informatickej súťaže iBobor. A viedli si veľmi dobre. Až 49 z nich boli úspešní riešitelia. Najúspešnejšími žiakmi našej školy boli:

            V kategórií DROBEC (žiak, trieda, percentil, umiestnenie v rámci SR): 

            1. miesto Mia Lečková, 2.C, 97,84 % ( 1.-560.)

            2. miesto Peter Gardian, 2.C, 90,33% (1069.-2506.)

            3. miesto Lujza Kuťková, 3.A, 90,33% (1069.-2506.)

            V kategórií BOBRÍK (žiak, trieda, percentil, umiestnenie v rámci SR):

            1. miesto Peter Čech, 5.C, 96,27% (1.-1239.)

            2. miesto Matej Mitaš, 4.C, 96,27% (1.-1239.)

            3. miesto Ema Oubrechtová, 4.C, 96,27% (1.-1239.)

            V kategórií BENJAMÍN (žiak, trieda, percentil, umiestnenie v rámci SR):

            1. miesto Michael Jesse Turner, 6.C, 96,27% (923.-1079.)

            2. miesto Ondrej Brídzik, 6.C, 96,27% (923.-1079.)

            3. miesto Alex Brojo, 6.C, 94,86% (1099.-1487.)

            V kategórií KADET (žiak, trieda, percentil, umiestnenie v rámci SR):

            1. miesto Michal Pavlovič, 8.D, 99,2% (174.-196.)

            2. miesto Juraj Senko, 8.D, 99,2% (174.-196.)

            3. miesto Matej Čech, 8.D, 97,26% (653.-667.)

            Blahoželáme všetkým úspešným riešiteľom za peknú reprezentáciu našej školy.

          • Okresné kolo OSJL

          • Dňa 15. 11. 2023 sa v CVČ v Považskej Bystrici konalo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii C. Súťaž pozostávala z 3 častí - vedomostný test, tvorba textu a rečnícky prejav. Našu školu reprezentovala Alexandra Púčeková z 9.B, ktorá obsadila krásne 1. miesto a postupuje do krajského kola. Srdečne blahoželáme!

          • Vesmír očami detí zo 4.C

          • Po návšteve planetária a hvezdárne v Hlohovci si žiaci zo 4.c osvojovali vedomosti o slnečnej sústave na hodinách prírodovedy. Keďže ich táto téma veľmi zaujala a skoro všetci dostali z kontrolnej práce jednotku, rozhodli sa, že vytvoria po skupinách vlastné projekty. Usilovne pracovali nielen na prírodovede, ale aj na výtvarnej výchove a pracovnom vyučovaní. Výsledok ich snaženia si máte možnosť pozrieť na fotografiách.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí zo 4.C.

          • Prírodná lekáreň

          • Žiaci 6.A triedy dnes absolvovali prednášku "Prírodná lekáreň" vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici v rámci predmetu Liečivé rastliny. Okrem zaujímavého rozprávania aj hádali vzorky sušených rastlín, ovoniavali levanduľové produkty a ochutnávali 3 druhy čajov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prírodná lekáreň.

          • Prevencia fajčenia

          • Dnes sa naši šiestaci stretli so zdravotníkom z RÚVZ. Téma, o ktorej diskutovali je aktuálna aj v ich veku, a preto mať pravdivé informácie o škodlivosti fajčenia je prevenciou prečo s touto závislosťou nezačať. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prevencia fajčenia.

          • Stolný tenis - okresné kolo

          • V piatok 10.11.2023 sa uskutočnili na Základnej škole Stred majstrovstvá okresu v stolnom tenise. Našu školu reprezentovali žiaci: Boris Martišík, Martin Mitaš a Šimon Hanták. V konkurencií 9  družstiev sa našim chlapcom podarilo vybojovať krásne 2. miesto. Chlapci zaznamenali len jednú tesnú prehru vo finále. Za vynikajúci výsledok chlapcom gratulujeme a prajeme im aby vytrvali pri tomto nádhernom športe.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stolný tenis - okresné kolo.

          • Detská policajná akadémia

          • Aj naši piataci z 5.A sú súčasťou detskej policajnej akadémie. Ide o preventívny program, ktorý vytvorilo Ministerstvo vnútra SR. Deti sa v akadémii zoznámia s prácou polície, spomenú zákony, predpisy, bezpečnosť, slušné správanie. Prvé stretnutie majú za sebou a veru sa im páčilo. O pár týždňov sa vidia s pánom policajtom opäť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská policajná akadémia.

          • Nebezpečné trendy

          • Viete, čo dnes patrí medzi nebezpečné trendy? Žuvací tabak, nikotínové vrecká, elektronické cigarety. Dnes sa naši deviataci rozprávali, diskutovali na túto tému s p. M. Omámikom z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. A, že bolo o čom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Nebezpečné trendy.