• Deň jablka 3.C

          • Dňa 24. októbra 2022 si žiaci a žiačky 3.c triedy zorganizovali tematický deň s názvom Deň jablka. Od rána sa v miestnosti mihala len červená, zelená, žltá a hnedá farba, pretože všetky deti boli sfarbené do jesene. Pani učiteľky pripravili pracovné listy, na ktorých mali pripravené úlohy z anglického a slovenského jazyka, matematiky, ale aj prírodovedy a pracovného vyučovania. Pomocou jablka sa učili delenie na časti, vybrané slová, ale aj to, koľko vitamínov obsahuje toto ovocie. Spoločne si pripravili chutný mrkvovo- jablkový šalát s medom, a tiež si pochutili na jabĺčkovom koláčiku, ktorý už vopred napiekla pani učiteľka. Na záver vyrobili k jablkovým stromom aj pani jabĺčkové, ktoré teraz krásne vynikajú na nástenke v triede. Všetkým sa takéto vyučovanie páčilo.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka 3.C.

        • Školské kolo OSJL
          • Školské kolo OSJL

          • Dňa 13. 10. 2022 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii C. V online teste, transkripcii textu a v rečníckom prejave si svoje vedomosti preverili žiaci 8. a 9. ročníka. Výsledky boli nasledovné: 1. miesto – Richard Kurajský z 9. B, 2. miesto – Miroslav Poliček z 8. C a 3. miesto Karin Kľúčiková z 9. D. Úspešnými riešiteľmi boli aj Dominik Cigánik z 9. D, Šimon Záhumenský a Karolína Pepichová z 9. C, Karolína Zemančíková, Peter Babínec, Viktória Skrutková a Alexandra Púčeková z 8. B. Richard Kurajský postupuje do okresného kola.
            Všetkým blahoželáme! 

          • Prevencia zdravia na ETV

          • Dňa 17.10.2022 si žiaci 8.ročníkov na hodine ETV pripomenuli zásady správnej zubnej hygieny spolu s dentálnou hygieničkou. Zaujímavým spôsobom sa dozvedeli ako správne starať o svoje zúbky. Z hodiny si odniesli veľa poučných informácií. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prevencia zdravia na ETV.

          • Považský hrad - turistický krúžok

          • Dňa 23. októbra 2022 sme navštívili Považský hrad. Náš výlet na toto miesto sa perfektne vydaril. Slnečné počasie, dobrá nálada a túžba za novým poznaním krás nás viedla ponad hmlisté ráno. Na hradnom nádvorí nás čakalo prekvapenie. Deti mohli vidieť ako sa žilo v stredoveku. Vyskúšali si historické remeslá - razenie mincí, výrobu sviečok, dobovú kuchyňu (pečenie placiek), kreslenie pigmentom a zapojili sa do aktivít lukostreľby a šermu. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Považský hrad - turistický krúžok.

          • Láska nepozná starobu, srdce nepozná vrásky

          • Október tradične označujeme ako Mesiac úcty k starším. V piatok - 21.10.2022 si naši "družinári" zo 4. A a 1. A pozvali do školy svoje babičky a deduškov, aby im poďakovali za ich lásku a starostlivosť. V herni, pri svetle sviečok, vôni koláčov, kávy a ovocia sa zastavil čas. V tomto zložitom období to bol vzácny okamih. Stretli sa dve generácie, ktoré si mali čo povedať a tešili sa zo vzájomnej prítomnosti. Deti zapriali starkým veľa zdravia,  šťastia a spokojnosti v živote.  Pásmo básničiek, pesničiek a tancov zahrialo pri srdci a pohladilo dušu. Slávnostnú atmosféru podčiarkli aj tóny keyboardu, na ktorom zahrala Katka Červeňáková. Na flaute a klarinete  zahral Ondrejko Cigánik. Deti darovali starým rodičom vlastnoručne vyrobené darčeky a venovali kvietok. Úsmev na tvári, niekde aj slzička v oku  vyjadrovali spokojnosť zo vzácneho stretnutia.

            Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli zorganizovať takéto krásne posedenie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Besiedka - ŠKD.

          • Púšťanie šarkanov

          • K tradičným jesenným aktivitám v školskom klube patria tzv. "dni šarkanov." Deti vytvárajú šarkanov. Strihajú, lepia, maľujú, no najviac sa tešia, keď si ich môžu púšťať na lúke. Krásne jesenné počasie nám prialo a my sme si mohli našich farebných šarkanov púšťať celý týždeň. Veľkých, malých, Spidermannov, drakov, sovy aj motýľov, všetci sa vznášali vo vzduchu a robili nám radosť. Pretekali sme sa komu vyletí najvyššie. Pretože vietor nám moc neprial, riadne sme sa nabehali a šarkan často "pikoval" do zeme. Pani vychovávateľky mali čo robiť.  Hlavne, keď sa nám roztrhlo lanko, nevydržala konštrukcia alebo sme sa pri behu navzájom pomotali. Púšťanie šarkanov je zložité, ale keď sa to naučíme, je to veľká zábava.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda ŠKD.

          • Výrobky z prírodného materiálu

          • Začiatok jesene zavítal aj k nám do školských priestorov. Pestrá jeseň prišla vďaka kreativite žiakov piateho ročníka konkrétne 5.A triedy na hodine techniky. Žiaci využili  prírodný materiál a vytvorili pestrofarebné jesenné aranžmány. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výrobky z prírodného materiálu.

          • ANJ - zdravá výživa

          • Na hodinách anglického jazyka sa učíme o ľudskom tele a zdravej výžive. Zisťujeme, že naše telo potrebuje kopu vitamínov. A my sme sa ich rozhodli  doplniť skvelou a najmä zdravou avokadovou nátierkou, ktorú sme si  pripravili v školskej kuchynke. Recept aj postup sme sa naučili v anglickom jazyku.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ANJ - zdravá výživa.

        • OZNAM  vedúcej školskej jedálne
          • OZNAM vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia stravníkov, pripomíname, že stravné na mesiac november je potrebné uhradiť do pondelka 24.10. 2022 na účet ŠJ SK 02 5600 0000 0028 20768006 :

            I. stupeň – 27,20 EUR

            II. stupeň – 29,00 EUR

          • Korčuliarsky kurz

          • V čase od 10. 10. 2022 do 14. 10. 2022 sa žiaci 2. ročníka zúčastnili korčuliarskeho kurzu na zimnom štadióne v Považskej Bystrici. Pod vedením skúsených trénerov získavali svoje prvé zručnosti na ľade. Kurz bol výborne zabezpečený po materiálnej stránke, nakoľko mnohé deti dostali korčule aj prilby, ktoré im zapožičali na celý týždeň. Okrem korčuľovania zažili kopec zábavy, nielen na ľade ale i mimo neho. Všetci boli nadšení a na záver kurzu si domov odnášali zaslúžené medaily.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky kurz.

        • Školské kolo technická olympiáda
          • Školské kolo technická olympiáda

          • V utorok dňa 11.10.2022 sa uskutočnilo online školské kolo technickej olympiády. V kategórii A - žiaci 8. a 9. ročníka boli výsledky nasledovné: 1. miesto Pepichová Karolína z 9. C, 2. miesto Záhumenský Šimon z 9. C a 3. miesto Jašová Nina z 9. C. V kategórii B - žiaci 5.,6.,a 7. ročníka: 1. miesto Pavlovič Michal z 7. D, 2. miesto Žabka Jakub z 7. C a 3. miesto Belás Martin z 7. D. Všetci ostatní zúčastnení žiaci na olympiáde boli úspešní riešitelia, gratulujeme.

          • Vrstvená grafika

          • O tom, že príroda v jeseni hrá všetkými farbami sa nechali inšpirovať aj žiaci 6. ročníka. Na hodinách výtvarnej výchovy vytvorili práce vrstvenej grafiky. Osvojili si nielen grafickú techniku, ale aj prácu pri grafickom lise. Výsledné práce boli pestré a zaujímavé.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vrstvená grafika.

          • Turistický krúžok - Milochov

          • Aj v tomto školskom roku  začal svoju činnosť turistický krúžok . V sobotu 8. 10. 2022 sme sa spolu s deťmi  vybrali do Milochova. Najprv  sme sa prešli po náučnom chodníku, ktorý vedie od Stanice mladých turistov. Po prechádzke deti v SMT čakal pekný program pod názvom „Športový deň“. Deti si vyskúšali rôzne športové disciplíny napr. hod na terč, streľba zo vzduchovky, prekážková dráha..., prípadne si vyrobili pekný venček, ktorý si na pamiatku odniesli domov. Všetky deti boli nakoniec za svoje výkony odmenené medailou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok - Milochov.

          • Hrdina remesla

          • Žiaci deviateho ročníka  sa zúčastnili peknej, z pohľadu deviatakov aktuálnej akcie TSK Hrdina remesla. Akcia bola zameraná na prezentáciu stredných škôl v rôznych oblastiach. Na jednom mieste sa sústredili SPŠ, SOŠ  Trenčianskeho kraja. Žiaci tak získali množstvo informácii o možnostiach ich ďalšieho štúdia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hrdina remesla.

          • Jesenné tvorenie

          • Cieľom predmetu Biotechnika zelene je naučiť žiakov starať sa o zeleň okolo nás, spoznávať ju a vnímať v každom ročnom období.Úlohou žiakov 8. ročníka bolo priniesť jesenné prírodniny a popustiť uzdu fantázii a tvorivosti. Výsledkom sú originálne jesenné dekorácie, ktoré spríjemňujú priestory školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné tvorenie .

          • Beseda Vitamíny z prírody

          • Dňa 5.10.2022 sa v Herni našej školy pre žiakov I. stupňa uskutočnila beseda s pani Vladimírou Jančuškovou zo spoločnosti Plantex s.r.o. Spoločnosť je známa nielen pestovaním ovocia, ale aj produkciou ovocných výpestkov, ktoré ďalej ponúka slovenským a zahraničným obchodným partnerom. Žiaci sa na besede dozvedeli mnoho užitočných informácií o sadoch, o ochrane stromov pred predátormi, či mrazom, ale aj o význame jablka pre zdravie človeka. O príjemnú atmosféru sa postarali aj žiaci, ktorí sa s elánom zapájali do diskusie. A čo bolo odmenou pre šikovných žiakov? No samozrejme sladké a šťavnaté jabĺčko, ktoré im pani Vladka doniesla z našich slovenských sadov z Veselého.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda Vitamíny z prirody.

        • Vyhodnotenie zberu papiera
          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu papiera. Spolu sme vyzbierali 4177kg.

            Výsledky zberu papiera:

            Najaktívnejší jednotlivci za triedu:

            1A - Leonard Péli   263kg

            1B - Mária Jantošová 59kg

            1C - Filip Naď 31kg

            2A - Lujza Kuťková 112kg

            2B - Patrik Baroš 150kg

            2C - Eliška Pavláková 9kg

            3A - Lilen Michalíková 11kg

            3B - Nina Svítková 53kg

            3C - Maichal Bazala 223kg

            4A - Vladimíra Vojtášová  91kg

            4B - Šimon Hajdík 26kg

            4C - Sebastián Zahradnik 41kg

            5A - Vladimír Chudovský 40kg

            5B - Paulína Pastieriková 394kg

            5C - Klaudia Berhanová, Michael Jesse Turner po 54kg

            6A - Kristián Longauer 90kg

            6B  Emma Jašová 177kg

            6C - Šimon Hanták 26kg

            6D - Michaela Čerňanská 106kg

            7A - Sebastián Bačík 143kg

            7B - Alexandra Húsková 12kg

            7C - Andrej Kučma 76kg

            7D - Tomáš Kováč 44kg

            8A - Bibiána Dúbravková 132kg

            8B - Nela Janurová 68kg

            8C - jakub Talčík 7kg

            9B - Martin Kučík 26kg

            9C - Nikolas Adamík 44kg

            9D - Bruno Políček 272kg