• Dotácia na stravu

          • V prípade záujmu o poberanie dotácie na stravu na mesiace 01 – 06/ 2023  je potrebné, aby tí rodičia, ktorých deti sú oprávnené na poskytnutie tejto dotácie odovzdali najneskôr do 09. 01. 2023  škole potvrdenie, na základe ktorého mu bude táto dotácia poskytnutá.

            Ide o  jedno z týchto troch potvrdení:

            -  potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc  v hmotnej núdzi (dieťa v HN),

            -  potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (dieťa v ŽM),

            -   čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (dieťa bez daňového bonusu). Tlačivo – Čestné vyhlásenie o neuplatnené nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa je prílohou tohto oznamu. Pokiaľ nebude na webovej stránke ústredia ÚPSVaR zverejnené  upravené  „Čestné vyhlásenie pre 15 ročné deti, treba aj pri týchto deťoch použiť Prílohu č.1

            Tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi si rodičia detí môžu vyzdvihnúť na ÚPSVaR Považská Bystrica (3. poschodie, č. dv. 313) v termíne od od 12. 12. 2022 do 09. 01. 2023.

            POZOR ZMENA V PRÍPADE 15 ROČNÝCH DETÍ

            V zmysle schváleného návrhu novely zákona o dani z príjmov od 01.01.2023  v prípade detí, ktorým je poskytovaná dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách, dôjde k zmene pri poskytovaní dotácií na stravu pri deťoch v ZŠ, ktoré dovŕšili 15 rokov veku, nakoľko tieto už nebudú mať nárok na dotáciu na stravu, ak si rodič na dieťa uplatní daňový bonus.

            Vzhľadom na vyššie uvedené  -  deťom, ktoré dovŕšili 15 rokov veku už nebude možné poskytnúť dotáciu na stravu bez predloženia čestného vyhlásenia

            o neuplatnení si daňového bonusu.

            Pri 15-ročných deťoch bolo zrušené súbežné poberanie daňového bonusu a dotácie na stravu. Nárok na dotáciu na stravu budú mať len tie deti, na ktoré si rodič neuplatnil daňový bonus, čo potvrdí svojim podpisom na čestnom vyhlásení.

            Priloha_c._1_-_Cestne_vyhlasenie_SR_upravene_od_1.1.2023.docx

          • Tvorivé dielničky

          • Vianoce už klopú na dvere a žiaci 4.B triedy sa na ne pekne pripravili. Okrem vianočných pozdravov, ktoré každého zahrejú pri srdci, vyrábali aj roztomilé vianočné ozdoby. Príjemným spestrením bola aj návšteva gitarového krúžku.

            Šťastné a veselé Vianoce

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielničky.

          • Mladí reportéri

          • 7. C sa na hodine občianskej zmenila na reportérov aktuálnych správ. Vyskúšali si, ako sa reportér musí pripraviť na svoje vysielanie a potom následne odprezentovať svoje príspevky. Išlo im to jedna báseň. Možno raz niekto z nich vyskúša aj toto povolanie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladí reportéri.

          • Vianoce v 8. B

          • Tešíme sa, že vianočnú atmosféru môžeme prežívať opäť spolu nielen v škole, ale aj v našich domovoch.  Aj naša trieda sa v utorok zišla a užila si vianočnú náladu. V triede sme si urobili výstavku vlastnoručne vyrobených vianočných dekorácií. Pochutnali sme si na dobrotách Kajky  Zemančíkovej, stihli sme s triednou pani učiteľkou osláviť jej narodeniny i meniny, dokonca popoludní si vychutnať výborný vianočný punč. Ale je v tej škole krásne... Vianoce sú super!!!

            Nech sa starosť všetka zruší

            a

            nech vládne pokoj v duši.

            Čo bolelo nech sa zhojí

            a

            čo teší, nech sa zdvojí.

            Tieto krásne verše nech potešia všetkých, nech nás naplnia láskou, pokojom  a vzájomným porozumením.

            Krásne Vianoce všetkým prajú žiaci 8. B spolu s pani učiteľkou Machničovou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce v 8. B.

          • "Láska v krabičke"

          • Aj tento rok sa žiaci 4.C zapojili do vianočného projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Milou vianočnou tradíciou sa stalo potešiť drobnosťou a pozdravom neznámeho seniora. Krabičky, do ktorých žiaci vložili aj obrovský kus svojho srdiečka sme odovzdali do správnych rúk. Veríme, že urobili seniorom aspoň takú radosť ako mali žiaci a žiačky pri chystaní. Veľká vďaka patrí aj rodičom, ktorí tento milý projekt podporili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album "Láska v krabičke".

          • Liečivé rastliny

          • Na predmete liečivé rastliny sme sa ohrievali magickým vianočným čajom. Hodinu sme si spestrili čítaním vianočných príbehov. Dievčatá pripravili sladké prekvapenie, ktoré všetkým chutilo. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Liečivé rastliny.

        • OZNAM vedúcej školskej jedálne
          • OZNAM vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia stravníkov, pripomíname, že stravné na mesiac Január 2023 je potrebné uhradiť do 22.12. 2022 na účet ŠJ SK 02 5600 0000 0028 20768006 :
            I. stupeň – 23,12 EUR
            II. stupeň – 24,65 EUR 

          • Vianočné tvorenie

          • Adventný čas je obdobím dodržiavania rôznych tradícií.Aj žiaci 9.B využili tento čas počas hodín rodinnej výchovy na prípravu vianočných ikebán. Okrem aranžovania sa naučili piecť vianočné   oblátky aj vytváranie rôznych  ozdôb.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorenie.

          • Európsky deň jazykov

          • Vizuálnou spomienkou si spoločne pripomeňme tvorivé jesenné aktivity v rámci Európskeho dňa jazykov:  žiaci našej školy sa  na hodinách anglického, nemeckého a ruského jazyka zapojili do rôznych jazykových aktivít a dozvedeli sa rôzne zaujímavosti z viacerých oblastí jednotlivých jazykov a krajín. Jazykovú rozmanitosť vyjadrili v kreatívnych projektoch, ktoré prezentovali na vyučovacích hodinách cudzieho jazyka, skrášlili si nimi triedy a priestory školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

          • Tvorivé dielne

          • 8.12 sa konali v 2.C triede vianočné tvorivé dielne. Deti s rodičmi a p.učiteľkou vyrábali veselé rukavičky. Strávili sme spolu príjemné chvíle. Ďakujem rodičom, že si našli čas na  svoje ratolesti a strávili s nami pekné chvíle.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne.

          • Škola Bontonu

          • Dňa 6.12.2022 k nám do školy k žiakom na 1.stupeň prišiel nielen Svätý Mikuláš, ale aj Kultúrno- umelecká spoločnosť  Bojník z Bojníc. Pre žiakov si pripravili zaujímavé predstavenie o tom, ako sa máme správať v spoločnosti, čo sa smie a čo nie. Herci mali oblečené dobové kostýmy, v ktorých nám predviedli správanie pánov v minulosti. Predstavenie bolo nielen poučné, zaujímavé, ale aj vtipné. Hlavné postavy si zahrali aj naše deti. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola Bontonu.

          • Návšteva SOŠ

          • Dnes návšteva SOŠ hotelových služieb a obchodu v hoteli Študent. Krásne, voňavé, tvorenie. Boli sme cukrári, barmani, obchodní pracovníci, kozmetičky, čašníci. Ďakujeme za pozvanie. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva SOŠ.

        • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • V posledný novembrový deň sa konalo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku prezenčnou formou. Písomná časť súťaže obsahovala gramatický test, počúvanie a čítanie s porozumením. V ústnej časti žiaci pracovali s vizuálnym podnetom a vyjadrovali sa ku konverzačným témam podľa pokynov  komisie.

            V kategórii 1A sa na 1. mieste umiestnila Sofia Fučeková  zo 7.C triedy, na 2. mieste Lucia Faciníková zo 7.B triedy a na 3. mieste Matúš Voško zo 7.C. V tejto kategórii veľmi dobre obstáli i dievčatá zo 6.B Emma Jašová a Kristína Mikulová.

            V kategórii 1B sa na 1. mieste umiestnila Katarína Mikulová z 9.D triedy, na 2. mieste Šimon Záhumenský z 9.C triedy a na 3. mieste Mária Turičíková z 9.C. 

            Sofia, Lucia, Katka a Šimon postupujú do okresného kola ONJ.

            Žiakom srdečne gratulujeme a držíme palce v okresnom kole!

          • Mikuláš

          • V utorok 6. decembra 2022 zavítal do našej školy Mikuláš ,na  ktorého sa deti veľmi tešili. Samozrejme ,neprišiel sám, ale s pomocníkmi- neposednými  čertmi. Deti 1. stupňa si pripravili vianočné pásmo piesní, ktorému neodolal ani Mikuláš. Za odmenu ich obdaroval sladkými balíčkami a pridala sa aj pani riaditeľka ,ktorá prispela krásnymi podložkami do každej triedy. Žiaci sa  poďakovali  Mikulášovi za návštevu  veľkým potleskom. Vraj príde aj budúci rok!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

          • Prechádzka lesom

          • Žiaci 5.B dnes vymenili školské lavice za prechádzku lesom vo vlastivednom múzeu. Oboznámili sa so životom zvierat našich lesov, popozerali exponáty, hádali názov zvierat podľa zvukových nahrávok. Takto si spolu s triednou učiteľkou spestrili mikulášsky deň.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prechádzka lesom.

          • Prírodná lekáreň 6.B

          • Žiaci 6.B dnes absolvovali prednášku o liečivých rastlinách vo vlastivednom múzeu. Boli veľmi pozorní, vnímaví a aj aktívne sa zapájali do hádaniek zo strany prednášajúcej. Mali už celkom pekné vedomosti z domáceho prostredia a z predmetu Liečivé rastliny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prírodná lekáreň 6.B.

          • Beseda so psíkmi

          • Žiaci 4. A a 4. B mali krásnu besedu o chrtoch. Dozvedeli sa celú histióriu chrtov, ich život, charakteristiku, aktivitu a akú úlohu zohrávajú pre človeka dnes. Mali z besedy príjemný zážitok a radosť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so psíkmi.