• Prváci spoznávali včely

          • Dňa 18. januára 2023 žiaci 1.C triedy navštívili  Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici. Absolvovali sme hravý výučbový program s názvom „Kto opeľuje kvietky?“. Zábavným spôsobom a s použitím milých kreatívnych pomôcok deti do detailov spoznávali včelu medonosnú a iný opeľujúci hmyz. Naučili sme sa z čoho pozostáva telo včely a akými vývojovými štádiami včela počas svojho života prechádza. Jemnú motoriku sme potrénovali pri kŕmení včelích larvičiek zrnkami peľu. Mechanizmus opeľovania rastlín sme si názorne vyskúšali pomocou figúrky včielky a kriedového prášku.  Záver programu sme venovali vypĺňaniu pracovných listov. Počas hodiny sme zažili veľa zábavy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prváci spoznávali včely.

          • Duálne vzdelávanie v praxi

          • Naši deviataci sa zúčastnili exkurzie, ktorú zorganizovala SOŠ strojnícka. Bola pripravené pre tých, ktorí premýšľajú o profesiach v oblasti strojárstva a elektrotechniky.Navštívili sme firmy v meste a jeho blízkom okolí, zoznámili sa s ich výrobou, aj ako funguje duálny systém.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Duálne vzdelávanie v praxi.

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18. 01. 2023 sa v Centre voľného času Považská Bystrica uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Súťaž sa skladala z písomnej časti: gramatický test, počúvanie a čítanie s porozumením, a z ústnej časti, ktorá obsahovala opis obrázku s vytvorením príbehu a vyjadrenie sa ku konverzačným témam podľa pokynov skúšobnej komisie.

            V kategórii 1A sa na 1. mieste umiestnila Lucia Faciníková zo 7. B triedy a na 2. mieste Sofia Fučeková  zo 7.C triedy.

            V kategórii 1B  1. miesto obsadila Katarína Mikulová z 9. D triedy a 2.miesto Šimon Záhumenský  z 9.C triedy. Katka Mikulová a Šimon Záhumenský  postupujú do krajského kola ONJ. 

            Žiakom srdečne gratulujeme, ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a držíme palce v krajskom kole!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 17.1. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali 3 žiaci. V 1. kategórii Timotej Kurajský z 3.C, v 2. kategórii Valentína Koreníková z 5.C a v 3. kategórii Lucia Faciníková zo 7.B triedy.

            Valentínka obsadila 1. miesto a Lucka 2. miesto. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu. 

            Valentínke držíme palce a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko.

          • Vianočné priania

          • Keď padá hviezda, máme si niečo potichu priať, aby sa nám to splnilo. Vianočné priania sú ale ešte čarovnejšie, pretože sa plnia iba raz v roku. Túto ideu sme sa snažili naplniť na posledných vyučovacích hodinách cudzích jazykov - vianočnými vinšami a symbolickými darčekmi. Na hodinách sme čajíčkovali a koštovali vlastnoručne upečené vianočné dobroty.

            Žiakom sa tieto tradície páčia a tešia sa na ne opäť o rok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné priania.

          • Vianočné tradície

          • V dnešnej uponáhľanej dobe je veľmi málo dní v roku, keď môžeme odložiť ťarchu každodenných povinností, na chvíľu zastať a vychutnať si čaro neopakovateľnej adventnej atmosféry.  V posledných  dňoch  vyučovania sa v triedach zjavil Mikuláš, čert a anjel  a žiaci 2. stupňa - pomocníci Mikuláša, čerta a anjela obdarovali mladších žiakov sladkým prekvapením. Žiaci sa spoločne smiali, recitovali, hrali a tvorili. Nádherná atmosféra sprevádzaná humorom a dobrou náladou potešila a zabavila všetkých. Snáď k nám zavítajú aj o rok...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tradície.