• Okresné kolo geografickej olympiády

          • Žiaci našej školy dosiahli tento rok veľmi pekné výsledky v okresnom kole geografickej olympiády, ktorá sa konala 12.3. v CVČ v Považskej Bystrici. V kategórii G/5.ročník/ 2.miesto získal Ftorek z 5.B a 3.miesto Gašpárek z 5.C. V kategórii F /6. a 7. ročník / obsadil 2.miesto Turner zo 6.C a 3.miesto Mondek zo 7.D. A v poslednej kategórii E/ 8. a 9.ročník/ získal 3.miesto Špindor z 8.B a vynikajúce umiestnenie a víťazom tejto kategórie je Matej Čech z 8.D triedy. Žiaci z kategórií F a E pokračujú v súťaži a postupujú do krajského kola. Veľmi sa tešíme ich záujmu o geografiu, gratulujeme a držíme palce týmto žiakom v krajskej súťaži.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo geografickej olympiády.

          • Midi volejbal

          • V utorok 5.3.2024 sa na ZŠ Nemocničná uskutočnili majstrovstvá okresu v Midi volejbale. Zùčastnilo sa ho 5 škôl. Naši chlapci v zložení Ján Pepich, Andrej Kubiš, Tobias Horkový, Jakub Žabka, Andrej Kučera, Lukáš Ďurek a Filip Bartoš vybojovali 2. miesto. Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Midi volejbal.

          • Okresné kolo v midivolejbale žiačok ZŠ

          • Vo štvrtok 29.2.2024 sa na ZŠ Slovanská konalo okresné kolo v 4-kovom volejbale midicoolvolejbal. Naše dievčatá výborne hrali a podarilo sa im získať 2. miesto. Vyhrali nad všetkými zúčastnenými školami, a až vo finále tesne prehrali s domácimi, ktoré volejbal trénujú. Za tento úspech sú zodpovedné : Deana Tatierska, Ema Bošková, Laura Matučíková, Lucia Faciníková, Melánia Zreničíková a Alexandra Húsková. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v midivolejbale žiačok ZŠ.

          • Šachový turnaj

          • Dňa 29.2.2024 sa uskutočnil šachový turnaj pre žiakov 2.- 4. ročníka. Akcie sa zúčastnilo 28 žiakov z 2.c, 3.a, 3.b a zo 4.c triedy. Okrem pravidiel  sa žiaci dozvedeli niečo o histórii tejto kráľovskej hry. Hlavným rozhodcom bol pán Bielik predseda šachového klubu z Považského Podhradia a jeho pomocníkmi bratia Matej a Peter Čechovci. Do postupovej listiny sa nakoniec dostalo 16 najlepších. Z nich sa vyraďovacími zápasmi dostali do štvrťfinále 4 žiaci, z toho 3  chlapci a 1 dievča.

            1. miesto obsadil Kristian Zahradnik zo 4.c
            2. miesto              Lenka Oubrechtová zo 4.c
            3. miesto              Marek Kostelanský z 2.c
            4. miesto              Matej Mitaš zo 4.c

            Všetci 16 za odmenu dostali knihu a prví traja aj medaily a diplomy, ktoré zabezpečila naša triedna dôverníčka pani Čechová.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šachový turnaj.

          • Aj Vy môžete podporiť našu školu darovaním 2% z daní

          • Milí rodičia a priatelia školy.

            V tomto roku je opäť možné poskytnúť ľubovoľnej zaregistrovanej organizácii    2 % ( 3%) z daní fyzických aj právnických osôb z príjmov za kalendárny rok 2023. Boli by sme radi, keby ste sa rozhodli venovať tieto prostriedky Základnej škole Slovenských partizánov  prostredníctvom Občianskeho združenia Rodičia a priatelia Základnej školy Slovenských partizánov. Takto získané peniaze budú použité na skvalitnenie vyučovacieho procesu Vašich detí. Vopred Vám veľmi ďakujeme.

            Tlačivo VYHLÁSENIE o poukázaní 2% z dane  môžete Vyhlasenie2024.pdf  alebo Vám ho môžeme poskytnúť v škole.

            Názov: Rodičia a priatelia Základnej školy Slovenských partizánov v Pov. Bystrici

            Právna forma: Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID): 42141940

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 27.2. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali 2 žiačky. V 2. kategórii Daniela Remišová z 5.C a v 3. kategórii Valentína Koreníková zo 6.C.Valentínka obsadila krásne 1. miesto. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole. 

          • Krajské kolo v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2024 sa konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku v Trenčianskej Teplej. Písomná časť súťaže obsahovala gramatický test, počúvanie a čítanie s porozumením. V ústnej časti skúšky žiaci prezentovali komiksový príbeh za základe obrázkovej predlohy a vyjadrovali sa ku konverzačným témam podľa pokynov  skúšobnej  komisie.

            V kategórii 1A sa na 5. mieste umiestnila  Emma Jašová  zo 7.B  triedy.

            V kategórii 1B sa na 7. mieste umiestnila  Karolína Zemančíková  z 9.B triedy a na 14. mieste  Lucia Faciníková  z 8.B triedy. Všetky naše žiačky boli úspešnými riešiteľkami.

            Srdečne im gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy!

          • Konštruktéri na technike

          • Žiaci 6. ročníka na hodine technicky používali stavebnicu Merkur, ktorá rozvíja technické myslenie, kreativitu a trpezlivosť.  Zostrojili rôzne konštrukcie napr. dopravné prostriedky, ktoré si môžete pozrieť v galérii. Tým si overili svoje manuálne zručnosti a zábavne sa naučili niečo nové.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Konštruktéri na technike.

          • Máme radi včielky

          • Dňa 26. februára zavítali do našej školy predškoláci z Materskej školy Železničná v Považskej Bystrici, spolu aj s pani učiteľkami. Pripravili sme pre nich zaujímavé dopoludnie o živote včielok, o ich chove a starostlivosti o ne, spojené s ochutnávkou sladkého medu s jabĺčkami. Na záver si deti prezreli školskú včelnicu, ktorá sa nachádza v areáli školy. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Máme radi včielky.

          • Rovesnícke učenie

          • Dňa 26. 02. 2024 sa deviataci stretli s našimi bývalými absolventmi, ktorí tento rok maturujú  a porozprávali o svojich skúsenostiach, dojmoch, zážitkoch na stredných školách. Aj takto, trošku z iného pohľadu môžu naši deviataci premýšľať o výbere strednej školy. Bolo to zaujímavé počúvanie.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Naši žiaci tried 7.B a 7.D sa v dňoch 12.2 – 16.2. 2024 zúčastnili lyžiarskeho výcviku v stredisku Vrátna – Paseky. Kurz prebiehal dennou formou. Napriek vyšším teplotám a nie práve najlepšími snehovými podmienkami sme sa snažili využiť tento čas čo najefektívnejšie, tak aby sa žiaci naučili bezpečne lyžovať resp. sa zdokonalili v svojej lyžiarskej technike. Žiaci boli rozdelení do troch skupín podľa úrovne. Dva dni, v stredu a piatok sme dokonca navštívili známe vysokohorské lyžiarske stredisko – Vrátna – Chleb. Tu nám boli odmenou krásne výhľady a prírodný sneh, na ktorom si žiaci s radosťou zalyžovali. Spolu sme prežili päť krásnych dní lyžovania a odnášame si nezabudnuteľné zimné zážitky z Národného parku Malá Fatra. Po dennej lyžovačka nás čakal chutný obed v dedinke Terchová. Všetkým žiakom udeľujeme pochvalu za vzorné správanie počas lyžiarskeho výcviku.  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik.

          • Školské kolo chemickej olympiády

          • Vo štvrtok 8.2.2024 sa po roku opäť uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády.Nad tohtoročnými úlohami a súpermi s prehľadom zvíťazila Silvinka Hoštáková z 9.A triedy. Za ňou, na 2. mieste, skončila jej spolužiačka Anička Kolumberová. Tretie miesto patrilo Peťovi Babincovi z 9.B a kategóriu úspešných riešiteľov uzavrela Karolínka Zemančíková, tiež z 9.B triedy.

            Všetkým blahoželáme a držíme päste vo vyššom okresnom kole.

          • KARNEVAL V ŠKD

          • Po netradičnom vyučovaní v maskách pokračovala fašiangová zábava v školskom klube. Pani vychovávateľky pripravili pre dievčatá a chlapcov karneval. Deti sa zabávali v originálnych kostýmoch. Vyšantili sa pri obľúbených pesničkách. Nechýbal klubový tanec " Dame Tu Cosita, Chocolate, choco, choco... ."  Funkciu DJ-ky už tradične prevzala pani vychovávateľka M. Kucharová  a o tanečné variácie sa postarala  šikovná praktikantka Vaneska Sádecká. Aj takouto zábavnou formou sa u detí snažíme rozvíjať pohybové schopnosti, muzikálnosť, vnímanie hudby a vzťah k ľudovým tradíciam.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL V ŠKD.

          • Vyučovanie v maskách

          • V piatok 9. februára sa prvý stupeň našej školy premenil na fašiangovú školu. Žiaci a učitelia sa stali vílami, čarodejníkmi, športovcami, zvieratkami...Ale škola je škola! Vyučovanie v maskách bolo veselé a zábavné. Uskutočnila sa aj promenáda masiek. Na záver sme si zatancovali. A ako sa nám to páčilo? Posúďte sami.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyučovanie v maskách.

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Dňa 5. 2. 2024 sa v priestoroch CVČ Považská Bystrica ukutočnilo okresné kolo dejepisnej olympiády. Tento rok boli otázky naozaj náročné, no napriek tomu sa reprezentanti našej školy nedali zahanbiť. Za šiesty ročník školu zastupovali Adrián Slezko a Roman Mikula, za siedmy Valentína Koreníková a Michael Jesse Turner, za ôsmy ročník Dorota Hanuliaková a Michal Pavlovič. Najlepšie umiestnenie dosiahol Roman Mikula zo 7.B (tretie miesto), ktorému iba o kúsok unikol postup do krajského kola a Michael Jesse Turner, ktorý zvíťazil v šiestackej kategórii. Všetkým účastníkom ďakujeme a gratulujeme k vzornému reprezentovaniu školy!

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • Každoročne sa na našej škole koná školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Na prvom stupni sa zúčastnilo 29 druhákov a tretiakov v kategórii P3. Z nich bolo 5 neúspešných, 14 úspešných a 10 veľmi úspešných.

            1. Kamila Pavlíková, 3.c
            2. Marek Kostelanský, 2.c
            3. Adam Malík, 3.a
            4. Eliáš Krasňanský. 3.c
            5. Juraj Petrík, 3.b
            6. Eliška Pavláková, 3.c
            7. Matej Hafera, 3.b
            8. Lukáš Talčík, 3.b
            9. Lujza Kuťková, 3.a
            10. Tomáš Melicherík, 2.c

            Z 12 štvrtákov boli 3 neúspešní, 3 úspešní a 6 veľmi úspešní.

            1. Ema Oubrechtová, 4.c
            2. Tereza Haladejová, 4.a
            3. Veronika Turner, 4.c
            4. Paulína Longauerová, 4.a
            5. Lenka Oubrechtová, 4.c
            6. Adela Gardianová, 4.c

            Všetci títo žiaci budú našu školu reprezentovať v okresnom kole. Blahoželáme im a prajeme veľa ďalších matematických úspechov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda - školské kolo.

          • Bábkové divadlo v 5.A a 5.B

          • Dnes sme sa na hodine literatúry v 5.A a v 5. B ocitli v bábkovom divadle. Bolo to ale výnimočné divadlo, pretože bábkoherci z radov detí si vyrobili svoje rozprávkové postavy, ktoré aj vyrozprávali rôzne rozprávkové príbehy. Dokonca niektoré postavy vtiahli do deja aj celú triedu, ktorá sa s radosťou zapojila do dramatických dialógov. Takáto hodina sa nám všetkým páčila.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Bábkové divadlo v 5.A a 5.B.

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

          • Dňa 25.1.2024  nám žiaci prvého stupňa sprostredkovali krásny umelecký zážitok. Vďaka recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín sme sa aj v tomto školskom roku mohli preniesť prostredníctvom poézie  do sveta fantázie. Poctivá príprava našich žiakov sa odzrkadlila na ich skvelých umeleckých výkonoch. Veľká vďaka preto patrí nielen pani učiteľkám za ich prípravu, ale aj rodičom za  podporu.

            Výsledky:  I. kategória – POÉZIA

            1.miesto – neudelené

            2.miesto – Alica Mlyneková 2.C

            3.miesto – Katarína Kuklisová 2.B

            4.miesto – Soňa Konečná

          • Stolný tenis - vyhodnotenie školskej súťaže

          • V utorok 30.1.2023 si žiaci našej školy medzi sebou zmerali sily v stolnom tenise. Hralo sa pavúkovým hracím systémom. Do finále, ktoré bolo veľmi vyrovnaná postúpili Boris Martišik z 5.B a Martin Mitaš zo 7.B.  Z prvého miesta sa napokon tešil Boris Martišik a druhé miesto obsadil Martin Mitaš. O tretie miesto bojovali Šimon Hanták zo 7.C a Ján Pepich z 8.B. Tretie miesto sa podarilo vybojovať Šimonovi Hantákovi. Žiaci našej školy v zápasoch predviedli svoju bojovnosť, šikovnosť a zápal pre tento šport. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a želáme veľa úspechov v tomto krásnom športe.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stolný tenis - vyhodnotenie školskej súťaže.