• Korčuliarsky kurz

          • V mesiaci október sa naši druháci zúčastnili korčuliarskeho kurzu na zimnom štadióne v Považskej Bystrici. Pod vedením skúsených trénerov získavali svoje prvé zručnosti na ľade. Kurz bol výborne zabezpečený po materiálnej aj organizačnej stránke. Okrem korčuľovania zažili veľa zábavy, nielen na ľade, ale i mimo neho .Na záver kurzu sa konala OLYMPIÁDA, kde deti preukázali svoje korčuliarske zručnosti, ktoré nadobudli počas celého týždňa. Všetci boli nadšení a na záver kurzu si domov odnášali zaslúžené diplomy a medaily.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky kurz.

          • Návšteva predškolákov v 1.C

          • Pripraviť dieťa do prvej triedy je náročná úloha, ktorá prebieha už v materskej škole. Aby túto úlohu splnili čo najlepšie, je dôležité spolupracovať so základnou školou. Takúto spoluprácu udržiavame každý školský rok aj na našej škole. Dnes trieda 1.C privítala predškolákov z MŠ Rozkvet 2024. Deti čakalo niekoľko zaujímavých aktivít. Triedili pomiešané geometrické útvary, určovali počet, či priraďovali číslo. Pomenovávali obrázky, určovali prvú hlásku a s pomocou prvákov sa vrhli aj na abecedu. Nakoniec spoločne vyrobili darčeky z papiera. Všetci dostali sladkú odmenu a čoskoro sa opäť stretneme pri ďalších aktivitách.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva predškolákov v 1.C.

          • Beh okolo školy

          • V utorok 17. 10. 2023 sa konala na našej škole Slovenských partizánov športová súťaž - Beh okolo školy. Tejto súťaže sa zúčastnilo 21 žiakov. Počasie nám prialo a tak si naši žiaci medzi sebou zmerali sily vo vytrvalosti. Medzi dievčatami boli najrýchlejšie: 1. miesto Katka Vachaliková, 2. miesto Sophia Slováková a 3. miesto obsadila Alica Korbášová. U chlapcov 1. miesto obsadil Marcel Melo, 2. miesto Michal Vachalík a na tretom mieste skončil Braňo Pavlík. Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným vyslovujeme vďaku. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh okolo školy.

        • Technická olympiáda
          • Technická olympiáda

          • Školské kolo technickej olympiády sa uskutočnilo 11.10. 2023. Tento rok sa okrem chlapcov prihlásili aj štyri dievčatá. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

            V kategórii A postupuje do okresného kola dvojica Ondrej Križan, 8.C a Michal Pavlovič 8. D, ostatní súťažiaci si viedli veľmi dobre.

            V kategórii B postupuje ďalej Magdaléna Kolumberová, 7. A trieda

            Držíme im palce.

          • Hodina techniky

          • Naši ôsmaci z 8.A si vyskúšali zobrazovať súčiastky pomocou grafického programu Inventor za pomoci študentov zo SPŠ v Pov. Bystrici. A veru, niektorým to išlo od ruky. Aj takto sa môžu pripravovať na voľbu povolania.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina techniky.

          • Deň jablka

          • Pri príležitosti Dňa jablka sa v pondelok 16.10.2023 na našej škole konala tradičná ochutnávka šťavnatých jabĺčok doplnená  o výstavu ich odrôd. Tie pre školu zabezpečili mnohí z radu rodičov so svojimi deťmi, za čo všetkým úprimne ďakujeme. 

            Počas ochutnávky bolo veselo. Malé deti, veľkí žiaci, každý z nich zatúžil vyskúšať zelený, červený, sladký, kyslý plod nášho najstaršieho európskeho ovocného stromu. Váš veľký záujem nás potešil a budeme radi, keď si podobnú akciu zopakujeme o rok znova.  

            A nezabudnite, že s jedným jablkom denne  podporíte svoju imunitu a celkový zdravotný stav.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

          • Výstava jabĺk

          • Na našej škole sme pri príležitosti Medzinárodného dňa jablka zorganizovali výstavu jabĺk dopestovaných našimi žiakmi, ich rodinami a aj našimi kolegami učiteľmi. Na výstave bolo vystavených 21 identifikovaných   odrôd.

            Všetkým prispievateľom za poskytnuté vzorky ďakujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava jabĺk.

          • Budatín - turistický krúžok

          • V sobotu 14. 10. 2023 sme sa spolu s našimi turistami odviezli do Žiliny a pešo premiestnili do krásneho Budatínskeho hradu. Po príchode na hrad nás čakal pestrý program. Najprv si naši najmladší žiaci pozreli zážitkovú prehliadku divadelno-hravého zoskupenia RAZCA, ktoré im sprostredkovalo Drotársku rozprávku. Žiaci videli ako drotár Michal vďaka svojmu remeslu zachránil princeznú Veronku. Starší žiaci absolvovali prehliadku Budatínskeho hradu, kde sa dozvedeli veľa zaujímavostí o  hrade. Najpôsobivejším miestom sa stala pre žiakov veža s hodinami zabudovanými v drevených paneloch na 4. poschodí veže a napokon vyhliadka tesne pod strechou veže, odkiaľ sme si vychutnali 360° pohľad na mesto Žilina a jej okolie. Po priehliadke si žiaci pozreli remeselný jarmok s rôznymi domácimi výrobkami či farmárskymi produktmi, planetárium a  nafukovacie sféry Mesiaca a Marsu, život sovičiek a nakoniec sa premiestnili do Drotárskeho pavilónu, kde mohli obdivovať drotárske umenie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Budatín - turistický krúžok.

        • Nestaň sa páchateľom
          • Nestaň sa páchateľom

          • Preventívny projekt „Nestaň sa páchateľom" je určený žiakom 8. a 9. ročníka základných škôl. Program je zameraný na vybrané druhy trestných činov, ktorých sa mladí ľudia dopúšťajú konaním, ktoré oni sami považujú za neškodné. Aj naši deviataci boli  12.10. súčasťou tohto programu a spolu s preventistami krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne niektoré témy prediskutovali.

          • Európsky deň jazykov 2023 na našej škole

          • V rámci Európskeho dňa jazykov sa žiaci našej školy na hodinách anglického, nemeckého a ruského jazyka zapojili do rôznych jazykových aktivít a dozvedeli sa rôzne zaujímavosti o jednotlivých jazykoch a krajinách. Jazykovú rozmanitosť vyjadrili v kreatívnych projektoch, ktoré prezentovali na vyučovacích hodinách cudzieho jazyka, skrášlili si nimi triedy a priestory školy.

            Piataci svoje prvé kontakty s novým  cudzím jazykom pretavili do obrazovej a písanej podoby vo forme fráz, farieb, najbližších členov rodiny, matematických príkladov a pod. Šiestaci kreslili a pomenúvali rodinu a príbuzných alebo sa zoznamovali s najrozmanitejšími zvieracími tvormi, ktoré kreslili či opisovali. Siedmaci sa venovali téme Bývanie a priblížili nám formou svojich projektov svoje obydlia alebo svoje predstavy o bývaní. Ôsmaci spracúvali tému Medzinárodná kuchyňa a zhostili sa jej výborne: vytvorili prezentáciu zvolenej krajiny s typickou gastronómiou a následne odprezentovali a nakoniec si aj spoločne  v školskej kuchynke pripravili chutné anglické raňajky s toastom. Medzinárodná kuchyňa sa premietla i do kolážových projektov. Deviataci zisťovali geografické i iné zaujímavé informácie o vybraných krajinách a následne ich zobrazili vo svojich projektoch.

            Žiaci i pedagógovia  skonštatovali, že sa nám podujatie vydarilo a nielen žiaci, ale aj učitelia si spoločne rozšírili svoje vedomosti o bohatej kultúre a jazykovej rozmanitosti nielen v Európe, ale i mimo nej.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

          • Spolupráca s MŠ Rozkvet

          • V pondelok 9. októbra 2023 našu školu navštívili deti z MŠ Rozkvet - v rámci Projektu Máme radi včielky. Pani učiteľka Chudovská ich oboznámila so životom a významom včiel pre človeka. Detičky si pochutili aj na sladkom medíku.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Spolupráca s MŠ Rozkvet.

          • Stroj času

          • Dnes si žiaci 1. - 5. ročníka pozreli divadelné predstavenie "Stroj času". Príbeh bol o dobrodruhovi Leonardovi, ktorý zostrojil stroj času. Za jeho pomoci sa stretával s bytosťami zo sveta fantázie. Dej bol poprepletaný neočakávanými zápletkami. Žiaci sa nielen zabavili, ale aj zasmiali. Nakoniec hercov odmenili veľkým potleskom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stroj času.

          • Festival športu

          • NA FESTIVALE ŠPORTU SME SI VYSKÚŠALI VIACERÉ POHYBOVÉ AKTIVITY V stredu 4.10. sa konal prvý ročník Festivalu športu, ktorý organizovalo občianske združenie Považská jednotka v spolupráci s Mestom Považská Bystrica a Trenčianskym samosprávnym krajom. Cieľom podujatia bolo spájať športové kluby v našom meste a umožniť deťom zoznámiť sa napríklad s basketbalom, atletikou, roap skippingom (pohybové aktivity so švihadlom), gymnastikou či florbalom. Svoje zručnosti si vyskúšali aj žiaci našej školy z 2.A.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival športu.

          • Prednáška "Si online"

          • Žiaci 6. a 7.ročníka dnes absolvovali prednášku s lektorkou Mgr. Vierou Holécovou z MP Education z cyklu prednášok " Dospievam". Téma " Si online" žiakov zaujala, vplyv sociálnych sietí na duševné aj telesné zdravie a ich nástrahy, vznik závislostí, ochrana digitálneho súkromia, kyberšikana sú už dennou realitou v našom svete. Aktívne sa zapájali do tém a živo diskutovali s pani lektorkou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška "Si online".

          • Voľby trochu inak

          • Trieda 8.D sa na hodine OBN zmenila na predvolebné štúdio. Žiaci si v skupinách pripravili prezentáciu svojej vlastnej strany, zostavili volebný program a vytvorili propagačný materiál. Jednotlivé strany zvládli svoje úlohy naozaj bravúrne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Voľby trochu inak.