• Stavanie mája

          • Aj v našej škole sa snažíme žiakom približovať rôzne ľudové zvyky a tradície. Dňa 28.4. 2023 za hudobného doprovodu pani učiteľky Lenky Kľúčikovej  a našich žiakov sme postavili máj. Popritom sa veselo tancovalo a spievalo. Tento symbol jari a obnovujúcej prírody bude zdobiť náš pekný školský areál počas celého mesiaca.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie mája.

          • Chemická olympiáda

          • Vo štvrtok 27.4. 2023 sa v SOŠ v Novákoch konalo krajské kolo chemickej olympiády. Po náročnom trojhodinovom boji s teoretickými a praktickými úlohami sa na najvyšší stupeň víťazov, na 1. miesto, postavil žiak z našej 9.C triedy Šimon Záhumenský, čím jednoznačne potvrdil, že chémia je jeho srdcu blízka. Spomedzi 32 súťažiacich výborne obstál aj jeho spolužiak Nikolas Adamík a získal tak pre našu školu vynikajúce 7. miesto.Mládenci, urobili ste nám veľkú radosť! Blahoželáme vám a ďakujeme za reprezentáciu a aj za čas strávený nad vzorcami, rovnicami, výpočtami, ... Zároveň vám prajeme, nech vás chémia láka a inšpiruje aj počas nasledujúceho, tentokrát už stredoškolského štúdia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Chemická olympiáda.

          • Zápis prvákov

          • Dňa 26.4. sa na našej škole uskutočnila výnimočná udalosť: ,,Zápis prváčikov ".

            Prešli krajinami Číselkovo, Písmenkovo, Tvorivkovo a z krajiny Prakvapkovo odchádzali s odmenami. Pani učiteľky presvedčili svojou šikovnosťou, mnohí spievali, recitovali, čítali, kreslili a tvorili.

            Tešíme sa na september.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis prvákov.

          • Biologická olympiáda

          • Žiaci 6.B triedy úspešne reprezentovali našu školu na projektovej časti biologickej olympiády kategória D. Viktória Kubíková získala prvé miesto a Adrián Slezko sa umiestnil na druhom mieste. Výhercom blahoželáme.

          • Geografická olympiáda

          • Dňa 26.4. naši žiaci súťažili v krajskom kole geografickej olympiády v Novom Meste nad Váhom. V kategórii 8.- 9. ročník dosiahol Samuel Skladaný vynikajúci výsledok a obsadil 1. miesto, zároveň postupuje do celoslovenského kola. V kategórii 6. - 7. ročník sa Matúš Mondek umiestnil na 7. mieste a Matej Čech na 13. mieste. Všetkým blahoželáme za úsilie pri príprave a chuť súťažiť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda.

          • Vlasy- koruna krásy

          • Pre žiakov 9.C bola téma Vlasy - koruna krásy veľkou výzvou. Chopili sa jej naozaj originálne. Dievčatá aj chlapci vytvárali účesy nielen kreatívne, ale aj odvážne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vlasy- koruna krásy.

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 20. apríla sa na celom Slovensku uskutočnil Deň narcisov. Na tejto akcii sa zúčastnila aj naša škola. Symbolom zbierky je žltý narcis, kvietok jari a nádeje. Pripnutím kvietka naši žiaci vyjadrili, že osud ľudí, ktorí sú postihnutí rakovinou im nie je ľahostajný.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Naši žiaci sa zúčastnili okresného kola biologickej olympiády kategória E, odbory zoológia a geológia. Šimon Záhumenský z 9.C sa umiestnil na krásnom 1. mieste v odbore Geológia a Matej Čech zo 7.D sa umiestnil na 2. mieste v odbore zoológia. Obaja žiaci postupujú do krajského kola. Blahoželáme a prajeme úspešné zvládnutie krajského kola.

          • OK v streetbale

          • V piatok 21.4. sa konalo na ZŠ Sv. Augustína okresné kolo v 3 kovom basketbale dievčat. Naše dievčatá bojovali a získali v silnej konkurenci 3. miesto. Družstvo tvorili : Nela Tordová, Vanesa Kubišová, Paťa Sláviková a Sofia Slováková. Gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album OK v streetbale.

          • OK v midi volejbale

          • Tento rok sme sa prvý krát zučastnili midi volejbalu čo je zmenšený 4 kový volejbal. A boli sme úspešný, družstvo dievčat z 8.ročníka vybojovalo 2.miesto. Hrali: Katka Vachalíková, Ema Bošková, Deana Tatierska a Sabína Novotná. Blahoželáme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album OK v midi volejbale.

          • Turistický krúžok - Čachtický hrad

          • Dňa 22. 4. 2023 sme sa spolu s turistami vybrali na Čachtický hrad. Bývalé sídlo grófky Alžbety Báthoryovej. Zo železničnej stanice sme sa presunili do centra Čachtíc. Na námestí nás čakal vláčik Báthory, ktorým sme sa vyviezli  pod Čachtický hrad. Po príchode na hrad  sme vnikli do tajuplných miestností plných nedopovedaných legiend. Na záver sme navštívili Čachtické podzemie, kde sme sa schladili i vystrašili.

            Užili sme si vskutku prekrásny, slnečný deň a načerpali energiu do nového týždňa.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok - Čachtice.

          • Krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 20. 4. sa v Bzinciach pod Javorinou, rodisku Ľudmily Podjavorinskej, konalo krajské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu výborne reprezentoval Miroslav Poliček z 8. C triedy, ktorý svojou účasťou nadobudol nielen nové skúsenosti v prednese poézie, ale mal možnosť nahliadnuť aj do rodného domu našej národnej umelkyne. Ďakujeme. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín.

          • Deň Zeme

          • V piatok 21.4.2023 sa náš areál školy  prebudil do trošku iného rána. Zo všetkých kútov areálu bolo počuť hlasy - malých i veľkých žiakov, učiteľov, vedenia školy, pánov školníkov, skrátka všetkých tých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom snažili uctiť si blížiaci sa Deň Zeme. 

            Niekde sa okopávali záhony, inde sa strihali kríky, upratovali konáre z orezaných stromov, prípadne sa hrabalo, zametalo, natieralo zábradlie, ale aj zberali odpadky, ktorých bolo najmä za plotom ozaj neúrekom. 

            A popritom sme si stihli pozrieť ďalšie tematické videá z cyklu Požičaná planéta a spoznať výnimočné kúty sveta, ktorým ľudstvo svojou nezodpovednosťou priradilo označenie "ohrozené". 

            Zároveň ako bolo doteraz naším zvykom, sme si po dobre vykonanej práci, vychutnali odmenu v podobe tradičnej módnej prehliadky eko-modelov zhotovených rukami šikovných ôsmakov. 

            A aby toho nebolo málo, vypočuli sme si v premiére úplne novú eko-pieseň "Deň Zeme 2023" vytvorenú žiakmi 7. B triedy za profesionálnej pomoci ich triednej pani učiteľky Klúčikovej. Ktohovie, možno ju raz budete počuť aj v televízii...

            Krásny, výnimočný a veľmi užitočný deň! Kiežby odhodlanie zveľaďovať okolie školy, prirodzená potreba chrániť prírodu v nás ostala aj počas nasledujúcich dní ďalšieho roka. Veď "Zem sme nezdedili od svojich predkov, len sme si ju vypožičali od svojich detí..."

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

          • Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

          • Dňa 17. 4. sa konalo okresné kolo súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec. Našu školu vzorne a úspešne reprezentoval Richard Kurajský z 9. B. Svoje zdatné zručnosti v rétorike predviedol odbornej porote veľmi peknou literárnou prácou Čo nemôžeš mať, to nech ti v živote nechýba. Na svoju prácu môže byť právom hrdý. Keďže je žiakom deviateho ročníka, pod hlavičkou našej základnej školy nás reprezentoval poslednýkrát. Veríme, že v svojej rétorickej činnosti bude úspešne pokračovať aj na strednej škole. Držíme ti palce, Richard. Ďakujeme…

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec.

          • Škole v prírode

          • Škola v prírode patrí ku krásnym zážitkom každého dieťaťa. Tento týždeň sa naši štvrtáci vybrali do Trubárky, oblasti Strážovských vrchov, kde pramení aj Kubranský potok. Za necelé dva dni už stihli zažiť zaujímavé hry, súťaže, turistiku lesnými chodníkmi na rozhľadňu Dúbravka, precvičiť si matematiku, či zatancovať si na večernej diskotéke. Témou celého týždňa je ,,Bol raz jeden človek" so zameraním na sústavy človeka.

            Žiaci si pobyt užívajú a tešia sa na ďalšie zaujímavé výlety a prekvapenia, ktoré ich ešte čakajú.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škole v prírode.

          • Okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok.

          • Po víťazstve v skupine nad ZŠ SNP, ZŠ Pov. Teplá a ZŠ Plevník sme dňa 13.4.2023 bojovali vo finále okresného kola  vo vybíjanej dievčat. Súťažilo sa na ZŠ Školská. Po vzájomných súbojoch s domácim ZŠ Školská, ZŠ Brvnište a ZŠ Pružina sa nám podarilo obhájiť minuloročné 1.miesto a postup do regionálneho kola. Družstvo dievčat tvorili : Sofia Slováková /5.C/, Alexandra Janošková /5.B/, Laura Richtáriková /6.B/, Kristína Mikulová /6.B/, Alexandra Červencová /6.C/ Alica Korbašová /6.C/, Adela Kukurová /6.C/, Darina Zojcová /6.C/,Nina Selepová /6.D/, Ema Micháleková /6.D/, Ema Lovíšková /7.C/, Sandra Kalivodová /7.C/.

            Blahoželáme a držíme palce!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vybíjaná OK.

          • Ruština v reštaurácii

          • Šiestaci na posledných hodinách ruštiny vymenili svoje lavice za reštauračné stoly. V triede behali čašníci a čašníčky… S radosťou a akčným nasadením svojim hosťom ponúkali samé dobroty. O ich šikovnosti a tvorivosti svedčia ich zhotovené papierové jedlá. Zábavnou formou si precvičili slovnú zásobu zameranú na reštauračné služby. Veď kto z nás sa nedá rád obslúžiť?

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ruština v reštaurácii.

          • Chemická olympiáda

          • Vo štvrtok 30. 3. 2023 sa žiacki zástupcovia našej školy zúčastnili okresného kola chemickej olympiády, na ktorom riešili nielen zadania teoretickej časti, ale aj úlohy časovo náročnej praxe. V súboji niekoľkých škôl obstáli veľmi dobre. Na druhom mieste sa so stratou jediného bodu za víťazom umiestnil Šimon Záhumenský z 9.C. Tretie cenné miesto získal Nicolas Adamík, tiež z 9.C. Takmer za nimi sa na 5. mieste umiestnil Samuel Skladaný z 9.D. A za chlapcami nasledovali naše šikovné dievčatá z 9.C - Patrícia Raríková (7.m) a Soňa Miščiová (10.m).Všetci súťažiaci sa stali úspešnými riešiteľmi. Srdečne im blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom krajskom kole. A nielen tam...

          • Vyhodnotenie súťaží Marec – mesiac knihy

          • KNIŽNÉ BINGO

            Spolu zapojených 89 žiakov:

            Losovaním získa knižný darček:

            1. Slezko Adrián 6. B
            2. Matejka Ján 9. D
            3. Prudký Patrik 6. D
            4. Zemančíková Karolína 8.B
            5. Gašpárek Dušan 4. C
            6. Tamašiová Bianka 2. B
            7. Slamková Diana 5.A
            8. Zigová Alexandra 5. A
            9. Špilová Nelka 3.C
            10. Jurkeníková Alexandra 6.D

            Rozprávky H.CH. ANDERSENA a ich názvy v emotikonoch:

            Spolu zapojených do súťaže 76 žiakov. Losovaním ceny získavajú:

            1. Večerka Radko 5.B
            2. Kardoš Peter 6.C
            3. Konečná Soňa 3.A
            4. Janošková Karla 3.B
            5. Hrkotová Tamara 5. B
            6. Tvrdoň Viktor 4.A
            7. Majerčíková Nikola 6.C
            8. Šmehylová Karin 9.B
            9. Hanuliaková Dorota 7.B
            10. Janigová Sofia 5.B                     malé ocenenie p. uč. Gajdošíková Katka

            Prinesené knižky do burzy kníh

            (losovaním sa šťastie usmialo a knihu získava):

            1. Lesko Peter 2.A                                   
            2. Hajdíková Michaela 2. B                        
            3. Mikula Matej 1.B                                   
            4. Konušíková Ela 2.A                                
            5. Kukurová Adela 6.C
            6. Kardošová Alexia 3.B
            7. Gardian Erik 5.B
            8. Hafera Matej  2. B                 
            9. malé ocenenie: p. uč. Fialová Kristína a p. uč. Machničová Dagmar

            Spolu bolo prinesených viac ako 450 kníh.

            Vyzbieraná suma 438 € bude použitá na nákup nových kníh do školskej knižnice

            ĎAKUJEME a tešíme sa na ďalšie pekné akcie a čítania nielen v školskej knižnici.

            Ceny si môžete prevziať v školskej knižnici v stredu - 5.4.2023 cez veľkú prestávku, po 3. a 4. hodine,

            alebo v stredu- 12.4. 2023- cez veľkú prestávku.