• Prírodná lekáreň

          • Žiaci 6.A triedy dnes absolvovali prednášku "Prírodná lekáreň" vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici v rámci predmetu Liečivé rastliny. Okrem zaujímavého rozprávania aj hádali vzorky sušených rastlín, ovoniavali levanduľové produkty a ochutnávali 3 druhy čajov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prírodná lekáreň.

          • Prevencia fajčenia

          • Dnes sa naši šiestaci stretli so zdravotníkom z RÚVZ. Téma, o ktorej diskutovali je aktuálna aj v ich veku, a preto mať pravdivé informácie o škodlivosti fajčenia je prevenciou prečo s touto závislosťou nezačať. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prevencia fajčenia.

          • Stolný tenis - okresné kolo

          • V piatok 10.11.2023 sa uskutočnili na Základnej škole Stred majstrovstvá okresu v stolnom tenise. Našu školu reprezentovali žiaci: Boris Martišík, Martin Mitaš a Šimon Hanták. V konkurencií 9  družstiev sa našim chlapcom podarilo vybojovať krásne 2. miesto. Chlapci zaznamenali len jednú tesnú prehru vo finále. Za vynikajúci výsledok chlapcom gratulujeme a prajeme im aby vytrvali pri tomto nádhernom športe.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stolný tenis - okresné kolo.

          • Detská policajná akadémia

          • Aj naši piataci z 5.A sú súčasťou detskej policajnej akadémie. Ide o preventívny program, ktorý vytvorilo Ministerstvo vnútra SR. Deti sa v akadémii zoznámia s prácou polície, spomenú zákony, predpisy, bezpečnosť, slušné správanie. Prvé stretnutie majú za sebou a veru sa im páčilo. O pár týždňov sa vidia s pánom policajtom opäť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská policajná akadémia.

          • Nebezpečné trendy

          • Viete, čo dnes patrí medzi nebezpečné trendy? Žuvací tabak, nikotínové vrecká, elektronické cigarety. Dnes sa naši deviataci rozprávali, diskutovali na túto tému s p. M. Omámikom z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. A, že bolo o čom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Nebezpečné trendy.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Počas mesiaca október sme sa zapojili do medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy. Rôznymi výtvarnými technikami sme vyrábali záložky do kníh pre žiakov z partnerskej školy v Šuranoch. Cieľom tohto projektu bolo  vytvorenie záložiek, ich odoslanie danej škole a doručenie záložiek z partnerskej školy pre našich žiakov. Z našej školy tak  putoval balík s viac ako 350  záložkami a drobnými darčekmi do Šurian. Od žiakov sme obdržali  330 pekných záložiek spolu s malými darčekmi pre našich žiakov. Chceme sa poďakovať všetkým našim žiakom, pani učiteľkám a pani vychovávateľkám, ktorí sa podieľali na tvorbe tohto projektu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.

          • Medzinárodný deň školských knižníc v našej školskej knižnici

          • Medzinárodný deň školských knižníc (International School Library Day) prvý raz vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association of School Librarianship), v roku 1999. Odvtedy sa uskutočňuje každoročne štvrtý októbrový pondelok.

            V tomto roku sme v našej knižnici pripravili v týždni od 23. do 27. októbra pre našich žiakov zaujímavé  stretnutia s knihami s plnením jednoduchých úloh.

            Mnohí z nich sa oboznámili s novými knihami , viacerí si spoločne s celou triedou  v knižnici čítali príbehy a rozprávky, vyplňovali tajničky, riešili  štvorsmerovky, hádanky,  úlohy o knihách a rozprávkach, usporiadali názvy kníh podľa abecedy,  písali priania pre našu knižnicu. Žiaci spájali a správne usporiadali citáty o knihách,  písali odpovede na otázky:  Čo nám dáva kniha? Prečo mám rád/ rada knihy?

            Akú knihu práve čítam?  Niektorí z nich si dokonca vytvorili fotografiu pri čítaní knižky z našej knižnice.

            Žiakom sa aktivity veľmi páčili. Okrem podporenia záujmu o čítanie a knihy si odniesli aj krásne zážitky. Pri losovaní sa šťastie usmialo na viacerých čitateľov, ktorí boli odmenení.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc v našej školskej knižnici.

          • Beseda s pracovníčkami ÚPSVaR

          • V dňoch 2. a 3. novembra 2023 sa žiaci 9. ročníka našej školy stretli s pracovníčkami Úradu práce, sociálnych vecí  a rodiny za účelom oboznámenia sa so situáciou na pracovnom trhu, o sieti EURES - o jej činnosti, o možnostiach štúdia v EÚ/EHP, o študijných a pracovných možnostiach v krajinách EÚ/EHP, o profesijnej orientácii, o pracovnom pohovore...Žiaci mali možnosť otestovať sa, na aké povolanie sa hodia a aké majú predpoklady uplatniť sa na trhu práce. Stretnutie bolo veľmi príjemné a  dozvedeli sme sa veľa dôležitých a zaujímavých informácii. Pracovníčkam ÚPSVaR ďakujeme za sprostredkované informácie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s pracovníčkami ÚPSVaR.

          • Lietavský hrad - turistický krúžok

          • Dňa 4. novembra 2023 sa žiaci turistického krúžku zúčastnili výstupu na Lietavský hrad. Po príchode na hrad nás čakalo prekvapenie. Hrad sa premenil na strašidelné miesto plné zábavy, ktorými nás sprevádzali čarodejnice a strašidlá. Tí najmenší si vyskúšali veľa zaujímavých aktivít. Samozrejme nechýbala prehliadka „Horného hradu“, kde sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavých informácii. Cesta domov bola trošku náročnejšia. Z Lietavského hradu sme  pokračovali cez Lietavskú Svinnú po lesnej aj kamenistej ceste, ktorá bola miestami dosť prudká do Rajeckých Teplíc, kde nás čakal autobus, ktorý nás odviezol domov do Považskej Bystrice. Za zvládnutie tejto náročnej turistickej trasy patrí všetkým deťom obrovská pochvala.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lietavský hrad - turistický krúžok.

          • Korčuliarsky kurz

          • V mesiaci október sa naši druháci zúčastnili korčuliarskeho kurzu na zimnom štadióne v Považskej Bystrici. Pod vedením skúsených trénerov získavali svoje prvé zručnosti na ľade. Kurz bol výborne zabezpečený po materiálnej aj organizačnej stránke. Okrem korčuľovania zažili veľa zábavy, nielen na ľade, ale i mimo neho .Na záver kurzu sa konala OLYMPIÁDA, kde deti preukázali svoje korčuliarske zručnosti, ktoré nadobudli počas celého týždňa. Všetci boli nadšení a na záver kurzu si domov odnášali zaslúžené diplomy a medaily.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky kurz.

          • Návšteva predškolákov v 1.C

          • Pripraviť dieťa do prvej triedy je náročná úloha, ktorá prebieha už v materskej škole. Aby túto úlohu splnili čo najlepšie, je dôležité spolupracovať so základnou školou. Takúto spoluprácu udržiavame každý školský rok aj na našej škole. Dnes trieda 1.C privítala predškolákov z MŠ Rozkvet 2024. Deti čakalo niekoľko zaujímavých aktivít. Triedili pomiešané geometrické útvary, určovali počet, či priraďovali číslo. Pomenovávali obrázky, určovali prvú hlásku a s pomocou prvákov sa vrhli aj na abecedu. Nakoniec spoločne vyrobili darčeky z papiera. Všetci dostali sladkú odmenu a čoskoro sa opäť stretneme pri ďalších aktivitách.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva predškolákov v 1.C.

          • Beh okolo školy

          • V utorok 17. 10. 2023 sa konala na našej škole Slovenských partizánov športová súťaž - Beh okolo školy. Tejto súťaže sa zúčastnilo 21 žiakov. Počasie nám prialo a tak si naši žiaci medzi sebou zmerali sily vo vytrvalosti. Medzi dievčatami boli najrýchlejšie: 1. miesto Katka Vachaliková, 2. miesto Sophia Slováková a 3. miesto obsadila Alica Korbášová. U chlapcov 1. miesto obsadil Marcel Melo, 2. miesto Michal Vachalík a na tretom mieste skončil Braňo Pavlík. Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným vyslovujeme vďaku. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh okolo školy.

        • Technická olympiáda
          • Technická olympiáda

          • Školské kolo technickej olympiády sa uskutočnilo 11.10. 2023. Tento rok sa okrem chlapcov prihlásili aj štyri dievčatá. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

            V kategórii A postupuje do okresného kola dvojica Ondrej Križan, 8.C a Michal Pavlovič 8. D, ostatní súťažiaci si viedli veľmi dobre.

            V kategórii B postupuje ďalej Magdaléna Kolumberová, 7. A trieda

            Držíme im palce.

          • Hodina techniky

          • Naši ôsmaci z 8.A si vyskúšali zobrazovať súčiastky pomocou grafického programu Inventor za pomoci študentov zo SPŠ v Pov. Bystrici. A veru, niektorým to išlo od ruky. Aj takto sa môžu pripravovať na voľbu povolania.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina techniky.

          • Deň jablka

          • Pri príležitosti Dňa jablka sa v pondelok 16.10.2023 na našej škole konala tradičná ochutnávka šťavnatých jabĺčok doplnená  o výstavu ich odrôd. Tie pre školu zabezpečili mnohí z radu rodičov so svojimi deťmi, za čo všetkým úprimne ďakujeme. 

            Počas ochutnávky bolo veselo. Malé deti, veľkí žiaci, každý z nich zatúžil vyskúšať zelený, červený, sladký, kyslý plod nášho najstaršieho európskeho ovocného stromu. Váš veľký záujem nás potešil a budeme radi, keď si podobnú akciu zopakujeme o rok znova.  

            A nezabudnite, že s jedným jablkom denne  podporíte svoju imunitu a celkový zdravotný stav.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.