• Aj Vy môžete podporiť našu školu darovaním 2% z daní
          • Aj Vy môžete podporiť našu školu darovaním 2% z daní

          • Milí rodičia a priatelia školy.

            V tomto roku je opäť možné poskytnúť ľubovoľnej zaregistrovanej organizácii    2 % ( 3%) z daní fyzických aj právnických osôb z príjmov za kalendárny rok 2022. Boli by sme radi, keby ste sa rozhodli venovať tieto prostriedky Základnej škole Slovenských partizánov  prostredníctvom Občianskeho združenia Rodičia a priatelia Základnej školy Slovenských partizánov. Takto získané peniaze budú použité na skvalitnenie vyučovacieho procesu Vašich detí. Vopred Vám veľmi ďakujeme.

            Tlačivo VYHLÁSENIE o poukázaní 2% z dane  môžete  Vyhlasenie_2023.pdf alebo Vám ho môžeme poskytnúť v škole.

            Názov: Rodičia a priatelia Základnej školy Slovenských partizánov v Pov. Bystrici

            Právna forma: Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID): 42141940

          • Pasovačka prvákov

          • Dňa 21.2.2023 sa na našej škole uskutočnila špeciálna udalosť. Pasovali sme prvákov. Pasovanie do rádu PRVÁK je veľmi vážna vec. Naši najmenší školáci boli týmto prijatí medzi školákov. Do spoločenstva školákov našich najmladších privádzali starší žiaci našej školy. Nič nebolo zadarmo. Prváci v pripravených úlohách museli ukázať svoju šikovnosť, zručnosť, obratnosť. Pred samotným pasovaním museli zložiť sľub a následne pristúpili k slávnostnému pasovaniu. „Pasujem Ťa za prváka“ Tak znela pasovacia formulka, po ktorej bol každý žiak pasovaný za ozajstného školáka. Už žiaden škôlkar či drobec. Žiaci dostali dekrét a sladkú odmenu. Pasovačku sme ukončili spevom prváckej hymny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovačka prvákov.

          • Šaliansky Maťko - krajské kolo

          • Dňa 23. 2. 2023 sa v Trenčíne konalo krajské kolo recitačnej súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Našu školu v 2. kategórii úspešne reprezentovala Valentínka Koreníková z 5.C triedy. Obsadila krásne 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko - krajské kolo.

        • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku
          • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2023 sa konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku v Trenčianskej Teplej. Písomná časť súťaže obsahovala gramatický test, počúvanie a čítanie s porozumením. V ústnej časti skúšky žiaci prezentovali komiksový príbeh za základe obrázkovej predlohy a vyjadrovali sa ku konverzačným témam podľa pokynov  skúšobnej  komisie.

            Obaja naši žiaci - Katarína Mikulová a Šimon Záhumenský boli úspešnými riešiteľmi a veľmi pekne sa umiestnili.

            Katka Mikulová z 9.D triedy sa umiestnila  kategórii 1B na 2. mieste a Šimon Záhumenský z 9.C v tej istej kategórii 6. mieste.

            Žiakom srdečne gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy!

          • Vyučovanie v maskách

          • Dňa 17.2. sa na I.stupni pri príležitosti fašiangového obdobia uskutočnilo tradičné ,,Vyučovanie v maskách". Nechýbali víly, princezné, bojovníci, čarodejníci, či originálne vyrobené masky. Vyučovanie sa nieslo v duchu karnevalovej nálady a zahanbiť sa nedali ani pani učiteľky, ktoré si v maskách spolu s deťmi po promenáde aj zatancovali. Veľká diskotéka bude pokračovať v školskom klube detí. Už teraz sa tešíme, čím nás opäť o rok naši žiaci prekvapia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyučovanie v maskách.

        • Olympiáda z anglického jazyka
          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Dňa 13.1. sa v CVČ konalo okresné kolo olympiády v Anglickom jazyku .Za našu školu súťažil v kategórii 1A Ondrej Čáni zo 7.C a v kategórii 1B Sophia Zimányiová z 9.D.

            Súťaž bola veľmi náročná, pozostávala z 3 častí - písomnej (kde sa zisťovala úroveň jazyka z gramatické stránky,slovná zásoba,počúvanie s porozumením a čítanie s porozumením), ústnej časti - príbeh podľa obrázkov a ústnej interakcie - dialóg na určenú tému.

            Obaja naši žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi olympiády. V silnej konkurencii,kde rozhodoval naozaj každý bod,sa napokon v kategórií 1B umiestnila Sophia na prvom mieste a postúpila do krajského kola.

            Krajské kolo sa konalo 16.2. v Dubnici nad Váhom. Konkurencia bola takisto silná, veď sa tu stretli najlepší z trenčianskeho kraja. Sophia sa napokon opäť stala úspešnou riešiteľkou a umiestnila sa na štvrtom mieste. Srdečne gratulujeme

          • Lyžiarsky kurz 7AB

          • V dňoch  6. až 10. februára sa naši siedmaci zo 7.A a 7.B zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Makove. Za krásneho ale veľmi mrazivého počasia sa všetci žiaci naučili základy lyžovania. Samozrejme, tí skúsenejší si patrične zdokonalili svoju techniku. Ďakujem všetkým žiakom za usilovnosť a veľké zlepšenie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz 7AB.

          • Divadielko v 5.C

          • O tom, že hodiny literatúry môžu byť aj zábavné, sa presvedčili žiaci z 5.C triedy. Sami si nacvičili a navzájom medzi sebou predviedli 3 maňuškové divadielka, ktoré im vyčarili úsmevy na tvárach. Napokon si s bábkami zapózovali na spoločnej fotografii. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko v 5.C.

        • Olympiáda z dejepisu - okresné kolo
          • Olympiáda z dejepisu - okresné kolo

          • Dňa 8. 2. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády, kde nás úspešne reprezentovali M.Mondek zo 6.D - 1.miesto, M.Čech. zo 7.D - 1.miesto, D.Hanuliaková zo 7.B - 7.miesto, R.Kurajský z 9.B - 2.miesto a B.Políček z 9.D - 3.miesto. Na krajské kolo postúpili M.Čech a R.Kurajský. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

          • Turistický krúžok - Hrebienok

          • 11. februára 2023 sa žiaci turistického krúžku zúčastnili turistickej vychádzky zo Starého Smokovca na Hrebienok. Po výstupe na Hrebienok ich kroky smerovali po náučnom chodníku okolo Bilíkovej chaty k Rainerovej chate, kde si deti pozreli snehový Betlehem. Cestou späť do Starého Smokovca sa deti vyšantili na snehu. Mnohí z nich si vyskúšali najdlhšiu sánkarskú dráhu. Príjemné slnečné počasie umocnilo umelecký zážitok tohto krásneho dňa.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok - Hrebienok.

          • Vlastivedné múzeum

          • Dňa 6.2 žiaci 2.C s p.uč.Dudoňovou navštívili vlastivedné múzeum, kde mali tvorivé dielne na tému: Deukopage.Žiaci mali z výrobkov nesmiernu radosť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vlastivedné múzeum.

          • Školské kolo chemickej olympiády

          • Vo štvrtok 9. februára 2023 sa skupina piatich zanietených deviatakov popasovala s úlohami školského kola chemickej olympiády. Každý z nich toto kolo zvládol a stal sa tak úspešným riešiteľom. Na prvé dva stupne víťazstva dosiahli dvaja chlapci súčasne - Samuel Skladaný z 9.D a Šimon Záhumenský z 9.C. Obaja dosiahli rovnaký a zároveň najvyšší počet bodov. Tretiu priečku za chlapcami obsadila Patrícia Raríková z 9.C. 

            Všetkým zúčastneným blahoželáme a držíme päste v okresnom kole.