• Prezentácie ročníkových prác 1.C

          • Žiaci 1.C sa zodpovedne pripravili na svoje prvé prezentácie ročníkových prác. Dňa 24.5 – 25.5. s veľkým nadšením pred rodičmi a spolužiakmi odprezentovali témy z oblasti prírody, astronómie, športu , hudby. Obohatili nás o cenné informácie a zážitky. Atmosféra bola uvoľnená, veselá. Už teraz sa tešíme na ďalšie príjemné stretnutie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácie ročníkových prác 1.C.

          • Čitateľský maratón Čítajme si 2023

          • Minulý týždeň zorganizovala Linka detskej istoty 14. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu Čítajme si. Jeho cieľom bolo podporiť a zvýšiť záujem o knihy a čítanie a zapojiť do akcie čo najviac detí. Každý účastník čítania získal okrem dobrého pocitu,  zážitkov aj malú odmenu vo forme záložky. Teší nás, že v našej škole  sa do podujatia zapojilo 565 žiakov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Čitateľský maratón.

          • Bábkové predstavenie v knižnici

          • Dňa 29.5. sa žiaci 2.B a 4.B triedy zúčastnili v mestskej knižnici bábkového predstavenia v podaní spisovateľa Petra Gärtnera. Rozprávku o Jankovi a Marienke pozná snáď každé dieťa. Naši žiaci si ale vypočuli a pozreli iný príbeh, v ktorom deti stretli pri blúdení po lese čerta Kolofóna a rozhodli sa zmeniť jeho zlé stravovacie návyky a spraviť z neho poriadneho čerta.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Bábkové predstavenie v knižnici.

          • ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA PRVÁKOV

          • V školskom klube detí sa opäť súťažilo. Pani vychovávateľky pripravili pre prváčikov tradičnú športovú olympiádu, v ktorej si precvičili rýchlosť, silu, obratnosť a vytrvalosť. Dievčatá a chlapci súťažili v behu na 50 m, hádzali granátom na cieľ, skákali z miesta, snažili sa hodiť čo najďalej medicimbalom a bežali okolo školy. Traja najlepší jednotlivci v každej disciplíne boli ocenení diplomom a medailou. K najlepším športovcom patrili: Ivanka Hudecová, Lukáš Kvaššay a Martin Hričo, ktorí získali umiestnenia v troch disciplínach.Vieme, že na stupienku víťazov nemôže stáť každý, ale my sme boli víťazi všetci. Spoločne sme sa dobre zabavili, snažili sme sa zo všetkých síl a urobili niečo pre svoje zdravie a pohodu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA PRVÁKOV.

          • Ročníkové práce 2.C

          • Dňa 22.5. hneď o 8:00 hod. žiaci 2.C po druhýkrát si prezentovali svoje projekty na rôzne témy, ktoré boli veľmi zaujímavé a pútavé. Radosť z obhajob projektov  bola veľká, žiaci sa veľa toho naučili a spoznali nové veci. Veľká pochvala od tr. pani učiteľky Dudoňovej.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ročníkové práce 2.C.

          • Biologická olympiáda - krajské kolo

          • Naši žiaci opäť úspešne reprezentovali našu školu. Na krajskom kole biologickej olympiády, ktoré sa konalo 16. mája v priestoroch CVČ v Považskej Bystrici získali krásne umiestnenia. Šimon Záhumenský z 9.C sa umiestnil na 1. mieste v kategórii E- geológia a postupuje do celoštátneho kola. Matej Čech zo 7.D v kategórii E- zoológia bol úspešným riešiteľom. Pre oboch žiakov to bola cenná skúsenosť a zaslúžená odmena za vytrvalosť pri štúdiu biológie. Šimonovi blahoželáme a prajeme úspešné celoštátne kolo.

          • Beseda s Rasťom Baránkom

          • 24. mája sa žiaci 6.C zúčastnili na besede s majstrom Slovenska v horskej zjazdovej cyklistike Rasťom Baránkom v priestoroch knižnice. Žiaci sa dozvedeli o jeho cyklistických začiatkoch, úspechoch a oceneniach. Už od roku 2012 patrí medzi členov Slovenskej reprezentácie a taktiež prispieva na Youtube, kde učí začínajúcich bikerov správne jazdiť na bicykli.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda 6.C.

          • Exkurzia druhákov na Beckove a v Podolí

          • V piatok 19. mája 2023 sa žiaci 2.B a 2.C zúčastnili zaujímavej exkurzie.  Pútavou interaktívnou formou sa oboznámili s priestormi a históriou hradu Beckov. Vyskúšali si streľbu z dobového šípu, zahrali sa zaujímavé hry a načerpali vedomosti o živote na hrade kedysi. V Parku miniatúr v Podolí spoznávali zmenšeniny slovenských hradov, zámkov a významných objektov. Najviac sa im páčil hrad Trenčín a hrad Bratislava.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia druhákov na Beckove a v Podolí.

          • Geograficko-dejepisná exkurzia

          • Žiaci 5.B a 5.C triedy, spolu 39 žiakov sa dňa 18.5. zúčastnili geograficko-dejepisnej exkurzie do Žiaru nad Hronom a Kremnice. V krajskej hvezdárni Maximiliána Hella im bol v kupole odpremietaný 3D film o Slnečnej sústave. Následne si vypočuli aj prednášku s danou témou. V Kremnici si pozreli mestské múzeum a mincovňu, kde sa oboznámili s históriou baníctva a razenia mincí na našom území. Poprechádzali sa aj po námestí tohto v minulosti slávneho banského mesta. Tento deň bol pre našich piatakov oživením tradičného vyučovania v škole.

          • Deň Zeme - Vládske

          • 5. mája 2023 žiaci 3.c triedy pri príležitosti Dňa Zeme navštívili rodinnú usadlosť Vládske neďaleko od Prečína. Tu prežili netradičné tri hodiny prírodovedy v prekrásnom prostredí. Priamo v lese si precvičili spoznávanie stromov a rôznych iných rastlín, ktoré rastú v našom okolí a krášlia našu prírodu. Tiež naživo videli dravé vtáky a domáce zvieratá. Svoje nadobudnuté vedomosti výborne ukázali aj v malom teste, ktorý hravou formou pre žiakov pripravili prírodovedci. Na záver mohli všetci vidieť krásnu  jarnú prírodu z konského sedla. Krásne zážitky zafarbilo aj slnko, ktoré sa na žiakov celé dopoludnie pekne usmievalo.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - Vládske.

          • Koncert v ZUŠ

          • V stredu  17. 05. 2023 mali žiaci z 1.stupňa možnosť započúvať sa do tajov hudby a umeleckého slova na koncerte v základnej umeleckej škole. Všetci sme boli aktívne vtiahnutí do hudobných hier a ukážok. Vďaka účinkujúcim žiakom a pedagógom  sme  tak prežili príjemné hudobné predpoludnie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncert v ZUŠ.

          • Krajské kolo vo vybíjanej mladších žiačok

          • V pondelok 15. 5. 2023 sme cestovali do Partizánskeho na krajské kolo vo vybíjanej. Naše dievčatá postúpili z okresného kola do regionálneho kola, kde zvíťazili nad dievčatami z Púchova a Dubnice nad Váhom. V krajskom kole hrali so školou z Nového Mesta a s Nitrianskym Rudnom. Bojovali statočne a rozhodlo až skóre. Získali sme 2.miesto. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo vo vybíjanej mladších žiačok.

          • Plavecký výcvik 6.ročník

          • V dňoch 9. – 12. 5. sa žiaci 6. ročníka zúčastnili zdokonaľovacieho plaveckého výcviku. Cieľom tohto výcviku bolo naučiť resp. zdokonaliť jednotlivé plavecké spôsoby žiakov našej školy. Plaveckého výcviku sa zúčastnilo 53 žiakov. Okrem výučby plaveckých spôsobov sa žiaci venovali aj rôznym hrám a súťažiam vo vodnom prostredí. Súčasťou plaveckého výcviku bolo aj plávanie na vytrvalosť, kde sa každý žiak snažil prekonať sám seba a zaplávať čo najviac metrov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik 6.ročník.

          • Technika 7.ročník

          • Žiaci 7. ročníka si na jednej z hodín vyskúšali svoje zručnosti v oblasti kuchyne.  Dnes si piekli pizzu, poviete si nič zvláštne ale na hodine techniky? Aj takéto témy patria do tohto predmetu. Ďakujem mojim pomocníkom a pekárom zo 7.C triedy. Dobrú chuť! 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Technika 7.ročník.

          • Hodina techniky

          • Maminy našich piatakov z 5.A sa isto v nedeľu potešili, deti im pripravili takéto gombíkové prekvapenie ku Dňu matiek.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina techniky.

          • Logická olympiáda 2023

          • V dňoch  9.-10. mája 2023  sa žiaci našej školy Juraj Senko zo 7.D triedy, Matúš Mondek zo 6.D  triedy a Matej Mitaš a Matúš Gašpárek z 3.C triedy  zúčastnili  na celoslovenskom kole  Logická olympiáda 2023 pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním  základných škôl a 8-ročných gymnázií. Celoslovenskému kolu predchádzali školské kolá. Úlohy finálového kola boli zamerané na matematický úsudok, priestorový úsudok, logický úsudok a verbálne myslenie. Testovanie prebiehalo v dvoch súťažných kolách. Žiaci súťažili v dvoch súťažných kategóriách: A/ 1.-4. roč. a B/ 5.-9. roč. Celoslovenské finálové kolo sa každoročne uskutočňuje v Prešove na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove. Súčasťou finálového kola bol i odborný seminár pod názvom Rozumieme nadaným z oblasti výchovy a vzdelávania nadaných žiakov, ktorého sa zúčastnili učiteľky  Tatiana Zekanová a Katarína Gajdošíková. Súčasťou celoslovenského stretnutia intelektovo nadaných žiakov bol i Večer Talentov, na ktorom sa stretli nadaní žiaci z celého Slovenska v predvečer konania súťaže. Žiaci veľmi dobre reprezentovali našu školu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Logická olympiáda 2023.

          • Okresné kolo v atletike

          • Dňa  10.5. sa konalo okresné kolo v atletike starších žiakov na novozrekonštuovanom atletickom štadióne. Družstvo chlapcov a dievčat súťažilo v atletických disciplínach: beh na 60 m, beh na 800 m, skok do výšky, skok do diaľky, hod vortexom, vrh guľou a štafeta 4 x 60 m. Za najlepší výkon v každej disciplíne boli pridelené body. V celkovom bodovaní sa družstvo našich dievčat umiestnilo na krásnom 2. mieste hneď za atletickou školou. Najlepší výkon podala Deana Tatierska, vybojovala najviac bodov pre našu školu. Aj ostatné dievčatá získali cenné body: Maťa Danihlíková vyhrala skok do diaľky, Nina Jašová, Ema Bošková, Lili Richtáriková a Sofia Fučeková. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v atletike.

          • McDonald futbal

          • Dňa 4. 5. 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola McDonald’s cup vo futbale, ktoré sa uskutočnilo na štadióne MŠK v Považskej Bystrici. Za účasti 9. zmiešaných družstiev sa odohrali na ihriskách napínavé súboje a z troch skupín postúpili len víťazi. Nášmu družstvu sa to síce nepodarilo, ale podali sme dobré výkony. V prvomzápase sme podľahli ZŠ sv. Augustína 3:5, v druhom sme porazili  Súkromnú ZŠ DSA 6:0 a v treťom sme zvíťazili na penalty nad ZŠ Nemocničná. Nakoniec sme dosiahli 4. umiestnenie. Do krajského kola McDonald’s cup postupuje ZŠ Slovanská. Všetkým gratulujeme! Našu školu reprezentovali: Cigánik Ondrej -4.A, Blaško Sebastián, Strašík Samuel, Strašíková Nela, Struharňanský Adam, Škultéty Matej, Vošková Simona - všetci 4.B, Zahradnik Sebastian- 4.C, Zahradnik Kristian- 3.C a Danielčík Filip - 3.A.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album McDonald futbal.

          • Návšteva Mestského úradu

          • Dňa 4.mája 2023 navštívili žiaci ôsmeho ročníka našej školy v rámci predmetu občianska náuka priestory Mestského úradu v Považskej Bystrici. V zasadačke MsÚ nás privítal pán prednosta a  oboznámil nás s funkciou a chodom MsÚ. Medzi predstaviteľom mesta a našimi žiakmi prebiehala živá diskusia. Žiaci ocenili informácie, ktoré sa dozvedeli o problémoch, plánoch a budúcnosti nášho mesta. Niektorí žiaci sa prejavili ako vášniví diskutéri. Mali sme možnosť prezrieť si vybrané pracoviská MsÚ: matriku, redakciu Považskobystrických noviniek,  sobášnu sieň  a pracovisko mestskej polície. Všetkých zúčastnených zaujal  kamerový systém mesta. Navštívili sme i kanceláriu nášho pána primátora, ktorý sa nám venoval a odpovedal na zvedavé otázky našich žiakov. Žiakom i učiteľom sa táto návšteva a zároveň praktické vyučovacie hodiny veľmi páčili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Mestského úradu.