• Záložka do knihy spája školy

          • Počas mesiaca október sme sa zapojili do medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy. Rôznymi výtvarnými technikami sme vyrábali záložky do kníh pre žiakov z partnerskej školy v Šuranoch. Cieľom tohto projektu bolo  vytvorenie záložiek, ich odoslanie danej škole a doručenie záložiek z partnerskej školy pre našich žiakov. Z našej školy tak  putoval balík s viac ako 350  záložkami a drobnými darčekmi do Šurian. Od žiakov sme obdržali  330 pekných záložiek spolu s malými darčekmi pre našich žiakov. Chceme sa poďakovať všetkým našim žiakom, pani učiteľkám a pani vychovávateľkám, ktorí sa podieľali na tvorbe tohto projektu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.

          • Medzinárodný deň školských knižníc v našej školskej knižnici

          • Medzinárodný deň školských knižníc (International School Library Day) prvý raz vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association of School Librarianship), v roku 1999. Odvtedy sa uskutočňuje každoročne štvrtý októbrový pondelok.

            V tomto roku sme v našej knižnici pripravili v týždni od 23. do 27. októbra pre našich žiakov zaujímavé  stretnutia s knihami s plnením jednoduchých úloh.

            Mnohí z nich sa oboznámili s novými knihami , viacerí si spoločne s celou triedou  v knižnici čítali príbehy a rozprávky, vyplňovali tajničky, riešili  štvorsmerovky, hádanky,  úlohy o knihách a rozprávkach, usporiadali názvy kníh podľa abecedy,  písali priania pre našu knižnicu. Žiaci spájali a správne usporiadali citáty o knihách,  písali odpovede na otázky:  Čo nám dáva kniha? Prečo mám rád/ rada knihy?

            Akú knihu práve čítam?  Niektorí z nich si dokonca vytvorili fotografiu pri čítaní knižky z našej knižnice.

            Žiakom sa aktivity veľmi páčili. Okrem podporenia záujmu o čítanie a knihy si odniesli aj krásne zážitky. Pri losovaní sa šťastie usmialo na viacerých čitateľov, ktorí boli odmenení.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc v našej školskej knižnici.

          • Beseda s pracovníčkami ÚPSVaR

          • V dňoch 2. a 3. novembra 2023 sa žiaci 9. ročníka našej školy stretli s pracovníčkami Úradu práce, sociálnych vecí  a rodiny za účelom oboznámenia sa so situáciou na pracovnom trhu, o sieti EURES - o jej činnosti, o možnostiach štúdia v EÚ/EHP, o študijných a pracovných možnostiach v krajinách EÚ/EHP, o profesijnej orientácii, o pracovnom pohovore...Žiaci mali možnosť otestovať sa, na aké povolanie sa hodia a aké majú predpoklady uplatniť sa na trhu práce. Stretnutie bolo veľmi príjemné a  dozvedeli sme sa veľa dôležitých a zaujímavých informácii. Pracovníčkam ÚPSVaR ďakujeme za sprostredkované informácie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s pracovníčkami ÚPSVaR.

          • Lietavský hrad - turistický krúžok

          • Dňa 4. novembra 2023 sa žiaci turistického krúžku zúčastnili výstupu na Lietavský hrad. Po príchode na hrad nás čakalo prekvapenie. Hrad sa premenil na strašidelné miesto plné zábavy, ktorými nás sprevádzali čarodejnice a strašidlá. Tí najmenší si vyskúšali veľa zaujímavých aktivít. Samozrejme nechýbala prehliadka „Horného hradu“, kde sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavých informácii. Cesta domov bola trošku náročnejšia. Z Lietavského hradu sme  pokračovali cez Lietavskú Svinnú po lesnej aj kamenistej ceste, ktorá bola miestami dosť prudká do Rajeckých Teplíc, kde nás čakal autobus, ktorý nás odviezol domov do Považskej Bystrice. Za zvládnutie tejto náročnej turistickej trasy patrí všetkým deťom obrovská pochvala.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lietavský hrad - turistický krúžok.