• Marec mesiac knihy

          • Počas mesiaca marec sme sa viac ako inokedy stali knihy našimi priateľmi.

            Objavovali sme ich tajomstvá na hodinách aj v knižnici, riešili sme zaujímavé úlohy, hrali sme sa na básnikov, spisovateľov, zahrali sme sa s knižným bingom, súťažili sme v tajničkách, hádankách....

            Teší nás, že záujem o knižky a čítanie i všetky aktivity bol naozaj veľký a  zostane u žiakov natrvalo.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec mesiac knihy.

        • Okresné kolo Pytagoriády
          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Najúspešnejší riešitelia školského kola Pytagoriády si v dňoch 20. 3. a 21. 3. 2023 porovnali úroveň svojich vedomostí a zručností s rovesníkmi v Centre voľného času v Považskej Bystrici.

            Naša škola súťažila v piatich kategóriách. V kategórii P3 obsadil 3. miesto Matúš Gašpárek z 3.C triedy. S najlepším súčtom bodov skončil v kategórii P4 na 1. mieste Martin Mruškovič zo 4.C triedy. Na 2. mieste sa v tej istej kategórii umiestnil Tomáš Binka zo 4.C. V kategórii P5 zvíťazil Michael Jesse Turner z 5.C, s trojbodovým odstupom skončil na 2. mieste v tejto kategórii Samuel Karas z 5.C. Darilo sa nám aj v kategórii P6. 2. miesto si vypočítal Matúš Mondek zo 6.D triedy, o 2 body menej získala Magdaléna Kolumberová zo 6.A a obsadila 3. miesto. V kategórii P7 nás vynikajúco reprezentoval Matej Čech zo 7.D triedy, ktorý s trojbodovým náskokom zvíťazil.

            Úspešnými riešiteľmi boli aj Matej Mitaš (3.C), Veronika Turner (3.C), Adela Gardianová (3.C), Ema Oubrechtová (3.C), Daniel Kukura (3.A), Paulína Longauerová (3.A), Samuel Skrutek (3.C), Peter Čech (4.C), Filip Ftorek (4.B), Michal Papšo (4.C), Tomáš Šípek (4.C), Leo Duník (4.C), Sofia Juríková (4.C), Valentína Koreníková (5.C) a Lukáš Ištok (6.B).

            Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Tvorivá dielňa v 3.C a veľkonočné zvyky a tradície

          • V piatok 31. marca sa v 3.C triede stretli žiaci so svojimi rodičmi a príbuznými, aby si tvorivou činnosťou pripomenuli sviatky jari - Veľkú noc. Všetci sa veľmi tešili a aktivity splnili všetky očakávania. Na úvod zaspievali krásnu ľudovú pieseň dievčatá a boli obdarené veľkým potleskom. Potom sa už všetci pustili do práce- zdobili  sa medovníčky, maľovali vajíčka, vystrihovali sa sliepočky a kohútiky, lepili a maľovali jarné kvietky na zelený veniec. Pritom všetkom sa rozprávalo o tom, čo vlastne tieto sviatky znamenajú, ako sa volajú a čo sa jedáva. Chlapci si vyrobili aj korbáče a ako sa patrí vyšibali aj dievčence a tie im potom uviazali farebnú mašličku. Po takýchto aktivitách na všetkých čakalo aj sladké prekvapenie- koláčiky a aj veľkonočný baránok. Celé dopoludnie vládla v triede dobrá nálada a preto sa už všetci tešia na ďalšie spoločné stretnutie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivá dielňa v 3.C a veľkonočné zvyky a tradície.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Dňa 31.3. naši žiaci súťažili v okresnom kole geografickej olympiády, ktorá sa konala v CVČ. V kategórii G Michal Turner /5.C/obsadil 2.miesto, Jaroslav Boško /5.C/ 5.miesto a Jakub Tomana /5.A/ 7.miesto. V kategórii F získal Matej Čech /7.D/ 2.miesto, Matúš Mondek /6.D/ 3.miesto a Roman Mikula /6.B/ 9.miesto. V kategórii E bol víťazom Samuel Skladaný /9.D/ 1.miesto, Šimon Záhumenský /9.C/ 8.miesto a Miroslav Poliček /8.C/ 10.miesto. Do krajského kola postupujú žiaci Skladaný Samuel, Čech Matej a Matúš Mondek. Všetkým žiakom patrí poďakovanie a pochvala za snahu a postupujúcim držíme palce v krajskom kole.

          • Mladý remeselník

          • Mladý remeselník, súťaž zručnosti pre žiakov základnej školy. SOŠ v Pov Bystrici opäť zorganizovala súťaž pre žiakov 7. a 8. ročníka, chlapci pracovali v tíme a vyrábali kŕmitko, to bola prvá časť súťaže a potom nasleduje súťaž v rýchlosti pripevniť skrutky do sadrokartónu pomocou skrutkovačky. Naši chlapci Ondrej Križan zo 7. C triedy a Martin Belás zo 7.D vybojovali 3. miesto a postúpili do vyššieho kola a uvidíme ich na Bystrickom jarmoku v septembri. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladý remeselník.