• Stavanie mája

          • Stavanie mája svojou tradíciou siaha až do obdobia staroveku. Preto sa aj naša škola rozhodla, že si túto peknú tradíciu pripomenie a oslávi. Na úvod žiaci I. stupňa priblížili históriu stavania májov a statní chlapci II. stupňa ho pomohli priniesť. Naň v sprievode harmoník a gitarového krúžku viazali žiaci farebné stužky. A tých veru nie je ani náhodou málo, pretože takmer všetci žiaci prvého stupňa priniesli stužku. Niet sa preto čudovať, že náš máj je vidieť široko-ďaleko. Nakoniec sa všetci žiaci pochytali za ruky, urobili veľký kruh a spoločne spievali, tancovali a veselili sa.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie mája.

          • Prvá návšteva knižnice

          • V pondelok 25.4. sa žiakom z 1.A splnil dlhoočakávaný sen: Navštívili školskú knižnicu!Pani učiteľka Zuzka Bošková ich zaujímavou formou oboznámila s knižkami a ich požičiavaním.Potom si žiaci spoločne prečítali úryvok z knihy Guľko Bombuľko a popozerali celú knižnicu.Verím, že budú mať knižky radi a skoro sa sem opäť vrátia! 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prvá návšteva knižnice.

        • Máme radi knižky a chvíle s nimi
          • Máme radi knižky a chvíle s nimi

          • O tom, že mnohí naši žiaci majú záľubu v čítaní kníh, časopisov, v tvorení básní, príbehov a iných knižných aktivít sa presviedčame v škole každodenne.

            V našej knižnici bola minulý mesiac vyhlásené dve  súťaže- prvá -  vytvorenie obalu na svoju NAJ knihu a druhá súťaž smerovala k spoznávaniu knižných a filmových hrdinov.

            Na skutočných ilustrátorov sa v prvej súťaži zahralo  spolu 82 žiakov. Vytvorili tak ľubovoľnou technikou  mnohé krásne dielka, do ktorých vložili svoj záujem o čítanie a lásku k danej knižke. Žiaci tvorili doma alebo s p. učiteľkami na hodinách výtvarnej výchovy. Bolo náročné vybrať tie najlepšie.

            Nakoniec sa nám podarilo oceniť 26 súťažiacich, ktorí si odniesli okrem pekného zážitku aj krásne ceny, či už v podobe knižky a drobných darčekov.

            Všetkým zúčastneným patrí naša pochvala a obdiv.

            V druhej súťaži, do ktorej sa zapojilo 153 žiakov, mali za úlohu určiť správne desať knižných alebo rozprávkových postáv.

            Tu sa šťastie pri losovaní usmialo na:

            Karolínku Plačkovú zo 6. C, Terezku Haladejovú z 2. A,

            Samka Karasa zo 4. D, Nelku Janurovú zo 7. B,

            Vanesku llovú zo 6.A, Sašku Morávkovú z 3. B

            a Riška Slamku zo 7. B.

            Všetkým srdečne blahoželáme a veríme, že s knihou aj naďalej prežijú pekné chvíle.

          • Vyhodnotenie knižničnej výtvarnej súťaže o Naj obal k mojej knižke

          • Zemančíková Karolínka 7.B - mimoriadna cena

            za krásne výtvarne vypracované práce – triobaly svojich NAJ kníh. BLAHOŽELÁME !

            Ďalší ocenení žiaci a žiačky: Minarechová Mína 3.A, Kuťková   Lujza   1.A, Stachová Laura 3.A, Lengyelová Mia 1.B, Spurná Bronislava 4.B, Malík Jakub 3.A, Kremeňová Melisa 3.A, Velátová Magdaléna 4.B, Lengyelová Zoe 3.A, Blažeková Zara 4.A, Ďuronková  Dorota  2.A, Čujdík Matej 2.A, Šmehyl Adrián 3.A, Čechová Eliška 2.C, Stachová Laura 3.A, Janigová Sofia 4.B, Švirecová Karolína 3.A, Poláková Eliška 1.C, Haladejová Terézia 2.A, Michalíková Lilien  2.A, Ščotka Adam 4.A, Hladký Miroslav 4.B,  Bachár Marián 3.A, Tomanová Viktória 4.C, Ďurišová Ema 2.A

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie knižničnej výtvarnej súťaže o Naj obal k mojej knižke.

        • Oznam  - výsledky volieb
          • Oznam - výsledky volieb

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme výsledky volieb do Rady školy pri ZŠ Slovenských partizánov. Úspešnými kandidátmi, ktorí Vás budú zastupovať v nasledujúcich 5. rokoch sú:

            1. MUDr. Andrea Petríková

            2. Ing. Igor Krištofík

            3. Martin Brojo

            4. PhDr. Erik Gajdoš, MPH

                                                                                                           Lenka Kľúčiková

                                                                                                   predseda volebnej komisie

          • Plavecká súťaž - krajské kolo

          • Dňa 25. apríla 2022 sa v Trenčíne - Zlatovciach uskutočnilo krajské kolo plaveckej súťaže žiakov I. stupňa. Žiaci ukázali svoje schopnosti v plaveckej disciplíne a v štafete. Naši plavci Nelka Strašíková, Sophia Slováková, Miško Turner získali skvelé 1. miesto a Simonka Vošková pekné 3. miesto. Blahoželáme všetkým zúčastneným a medailistom obzvlášť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecká súťaž - krajské kolo.

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme - 22. apríl.Celý druhý stupeň je na nohách a každý svojou troškou prispieva k trvalo udržateľnému rozvoju svojho okolia.Kým žiaci 5., 6. a 7. ročníka pod vedením svojich triednych učiteliek čistia vybrané lokality sídliska Rozkvet od všetkých možných a nemožných odpadkov, starší deviataci sa pod dohľadom pani riaditeľky venujú údržbe a zveľaďovanie školského areálu - upravujú záhony, zametajú, hrabú, sadia, ...Predtým stíha každý ročník študovať určitý kút sveta - Bali, Filipíny, ... a hľadá v ňom to, čím by nás mal ovplyvniť a vrátiť z cesty konzumnej spoločnosti.A na záver pocit z dobre vykonanej práce umocňuje Módna prehliadka eko-modelov z prírodných a recyklovateľných materiálov vytvorených v triednych "dielňach" našich ôsmakov so silným posolstvom v závere.Obetavosť, odhodlanie, spolupatričnosť, ťahanie všetkých za jeden koniec správnym smerom - to vyjadruje tohtoročný Deň Zeme na Päťke.Veľká vďaka všetkým zúčastneným, vedeniu školy, učiteľom, žiakom, organizátorom akcie a aj podpore rodičov.A nezabudnime na hlavné motto tohto dňa: "Každý deň myslime na to, že našu Zem sme nezdedili od našich otcov, len sme si ju vypožičali od našich detí..."

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

          • Geografická olympiáda - KK

          • V piatok 22. apríla 2022 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola 50. ročníka Geografickej olympiády. V kategórii F (6. a 7. roč.) súťažilo 25 žiakov. Matej Čech zo 6.D sa umiestnil na krásnom druhom mieste. V kategórii E (8. a 9. roč.) súťažilo 23 žiakov. Alex Varhaník z 9.E sa umiestnil na 7. mieste. Samuel Skladaný z 8.D vo svojej kategórii zvíťazil a postupuje do celoslovenského kola. Blahoželáme všetkým k dosiahnutým úspechom!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda - KK.

          • Chemická olympiáda - OK

          • Dňa 25.3.2022 sa na ZŠ Školská konalo okresné kolo chemickej olympiády, kde našu školu reprezentovali 2 žiaci z 9.E triedy. Adrián Horný obsadil 3. miesto. Katarína Faciníková sa umiestnila hneď za ním na 4. priečke. Výborné bodové skóre posúva oboch žiakov do vyššieho krajského kola, ktoré sa uskutoční v Novákoch.Našim chemikom blahoželáme a držíme päste pri dosahovaní ďalších úspechov.

          • Literárna exkurzia

          • V stredu 13. apríla 2022 sa žiaci 9. ročníka našej školy zúčastnili literárnej exkurzie do Bratislavy. Čakal ich pestrý program. Vedomosti nadobudnuté na hodinách si mohli utvrdiť počas návštevy botanickej záhrady a pri prehliadke budovy rozhlasu RTVS. Nezabudnuteľným zážitkom bolo pre všetkých večerné divadelné predstavenie SND – Kým prídu Stouni.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárna exkurzia.

          • Rozprávková hodina v 5.A

          • Deň pred veľkonočnými prázdninami sa 5.A premenila na rozprávkovú krajinu. Stretnúť ste tu mohli vlka, vodníka, ježibabu, čiernu labuť, Saxanu, Jana na vandrovke, takmer všetky postavy z obľúbeného Harry Pottera a mnoho ďalších. Dokonca aj pani učiteľky sa v tento deň premenili na Červenú čiapočku či vílu Amálku. Na hodine slovenského a anglického jazyka robili rôzne aktivity, hľadali sa rozprávkové dvojice, riešili kvízy a úlohy. Samozrejme ich na konci čakala sladká odmena. 

          • Vybíjaná dievčat OK

          • Dňa 7. a 8. apríla sa konalo najskôr skupinové kolo kde naše dievčatá porazili ZŠ Plevník a ZŠ SNP a postúpili do finále, ktoré sa konalo na ZŠ Slovanská. Jednožnačnou výbornou hrou naše dievčatá vyhrali nad ZŠ Slovanská a ZŠ Stred a vybojovali 1.miesto a postup do ďaľšieho regionálneho kola.

            Družstvo tvorili : Ema Bošková, Deana Tatierska, Bibiána Dúbravková, Gabriela Labudová, Simona Korbašová, Timea Tomanová, Sandra Kalivodová, Liliana Harvanková, Darina Zojcová, Laura Richtáriková, Kristína Mikulová a Alexandra Červencová.

            Blahoželáme a držíme palce.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vybíjaná dievčat OK.

          • Marec - mesiac knihy v 8.B

          • Marec v 8. B bol v znamení knihy. Na literatúre sme nielen čítali, ale aj prezentovali naše  vlastné sci-fi navrhnuté „zlepšováky.“ Vymysleli sme špeciálny hrniec var, stroj na výrobu peňazí, lietajúci bicykel, ventilátor a iné zaujímavé pomôcky. Možno raz dostanú zelenú aj v našom živote.

            Taktiež každý z nás mal možnosť predstaviť  knihu, ktorú by odporučil svojim spolužiakom. Výber kníh bol skutočne pestrý. Pohybovali sme sa vo svete techniky, v prírode, v období 2. svetovej vojny, dokonca sme sa dostali aj do záhadnej Kórey. K našim prezentáciám pribudli tiež čierno-biele ilustrácie vyjadrujúce pocity, ktoré nás pri čítaní kníh sprevádzali. Obrázky totiž super dopĺňajú naše čitateľské  zážitky. Sme už v očakávaní, čo nás čaká v apríli. Určite to však bude niečo zaujímavé. Necháme sa prekvapiť...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec mesiac knihy v 8.B.

          • Matematické súťaže na druhom stupni

          • Piataci a šiestaci reprezentovali našu školu v okresných kolách dvoch matematických súťaží.

            26.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z5 a Z9. V prvej kategórii sa darilo aj našim piatakom. Matúš Mondek (z 5.D) sa umiestnil na 1. miesteTereza Kostelanská (tiež z 5.D) skončila na 3. mieste.

            29.3.2022 a 30.3.2022 si úroveň svojich vedomostí a zručností porovnali žiaci 5. a 6. ročníka s považskobystrickými rovesníkmi v súťaži Pytagoriáda. V kategórii P5 si vypočítala 1. miesto Tereza Kostelanská z 5.D. Matej Čech zo 6.D si vybojoval 2. miesto v kategórii P6.

            Matúškovi, Terezke a Matejkovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Smoothie – zdravá desiata

          • Na predmete liečivé rastliny sa žiaci 6. ročníka učia nielen poznávať liečivé rastliny, ich účinky a ochutnávajú čajíky, ale pripravovali aj ovocné šťavy a smoothie. Žiaci si do školy priniesli rôzne ovocie a zeleninu a namixovali si vlastnú zdravú desiatu.  Počas prípravy sa oboznámili s pozitívnymi účinkami pitia čerstvých ovocných štiav a smoothie. Okrem toho ochutnali aj rastlinné náhrady kravského mlieka, ako napríklad mandľové a sójové mlieko. Najväčší úspech mal jahodový koktail.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Smoothie – zdravá desiata.

          • Projekt Bylinková záhrada pre radosť všetkých

          • S radosťou Vám oznamujeme, že v rámci grantu TSK Zelené oči, bude podporený  projekt našej školy, ktorého autorkou je riaditeľka školy. Čo nové nám prinesie ? Zrod bylinkovej záhrady : osadenie vyvýšených záhonov a sudov na dažďovú vodu. Zasadenie byliniek, 3 kusov lipy veľkolistej a čiernej bazy. Súčasťou projektu budú aj osvetové aktivity : inštalácia informačnej tabule a workshopy pre verejnosť :  Poznávame liečivé rastliny, Príprava a pitie bylinkových čajov, Príprava a využitie tradičnej nechtíkovej masti. Cieľom projektu je zlepšiť životné prostredie,  starostlivosťou o rastliny a dreviny budovať vzťah detí a verejnosti k prírode, k využitiu prírodných produktov pre zdravie a súčasne vytvárať sociálne a environmentálne zručnosti. Cieľom projektu je taktiež naučiť deti zachytávať a využívať dažďovú vodu na zavlažovanie rastlín.  Termín realizácie : marec – október 2022. Suma grantu : 2000 EUR. Ďakujeme a tešíme sa na spoluprácu.​​​​​​​

          • EKO DEŇ

          • Kým deviataci rozmýšľali nad slovenčinou a matematikou, žiaci 5.B a 6.B venovali 6. apríl ekológii a ochrane životného prostredia. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o ochrane prírody, chránených územiach, rastlinách i živočíchoch u nás na Slovensku a najmä v okolí Považskej Bystrice. Počas témy o odpade sa oboznámili so vznikom odpadu, jeho spracovaním, ale aj s jeho nakladaním v minulosti a nelegálnych skládkach. Poslednou témou nášho EKO dňa bola voda, jej význam pre nás ľudí a všetky živé organizmy, ale aj o našich činnostiach, ktoré majú negatívny dopad na rieky, jazerá, moria a všetok život v nich. Súčasťou programu boli aj mnohé zaujímavé aktivity, kvízy a súťaže. Deti poznávali stopy a zvuky zvierat, zasmiali sa pri pantomíme, navrhovali spôsoby ochrany prírody, minimalizovania odpadu a šetrenia s vodou. Na záver žiaci nakreslili plagáty a napísali básničky o našej krásnej a jedinečnej planéte Zem a potrebe jej ochrany.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album EKO DEŇ.

          • PYTAGORIÁDA - okresné kolo

          • V utorok 29. 03. 2022 sa konalo okresné kolo matematickej súťaže – Pytagoriáda. Súťaže sa zúčastnilo 29 úspešných riešiteľov školského kola  3. – 4. ročníka. Matematické úlohy žiaci riešili online formou. Úspešnými riešiteľmi okresného kola sa stali 15 z nich. A takéto sú výsledky:

            Kategória P3:

            1. miesto: Martin Mruškovič ( 3.C )

            Ďalší úspešní riešitelia: Filip Ftorek ( 3.B ), Tomáš Binka, Sofia Juríková, Leo Duník, Peter Čech žiaci ( 3.C ),  Matej Mitaš a Adela Gardianová ( 2.C )

            Kategória P4:

            1.miesto: Valentína Koreníková

            2. - 3. miesto: Samuel Karas

            Ďalší úspešní riešitelia:  Ondrej Brídzik, Maxim Šarlay, Adam Janura, Lukáš Krištof žiaci ( 4.D ), Alexandra Janošková ( 4. C )

            GRATULUJEME a všetkým žiakom ĎAKUJEME za reprezentáciu školy.