• VŠETKOVEDKO
          • VŠETKOVEDKO

          • Dňa 30.11.2022 sa na našej škole uskutočnila súťaž Všetkovedko.Bol to súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Otázky boli zo všetkých oblastí, s ktorými sa doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova. Súťažilo sa v troch samostatných kategóriách:

                        v kategórii VŠETKOVEDKO 2 súťažili druháci (20 žiakov)

                        v kategórii VŠETKOVEDKO 3 súťažili tretiaci (14 žiakov)

                        v kategórii VŠETKOVEDKO 4 súťažili štvrtáci (14 žiakov)

            O čo sa súťažilo

            Každý súťažiaci dostane pekný diplom. Ak sa  žiak zaradí vo svojej kategórii medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získa titul a diplom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Ostatní získajú titul a diplom VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasťa príjemnú atmosféru!

          • DENTÁLNA HYGIENA - ZÁKLAD PREVENCIE

          • Osvojenie zásad dentálnej hygieny v ranom veku je omnoho jednoduchšie ako oprava bolestivého zuba. S cieľom vysvetliť deťom prečo je dôležité o zuby sa starať, zorganizovali sme v školskom klube detí besedu s profesionálnou dentálnou  hygieničkou. Prišla medzi nás Bc. Mária Chudovská, ktorá deťom veľmi milým a zaujímavým spôsobom vysvetlila čo je dentálna hygiena. Informovala deti prečo a ako je potrebné starať sa o ústnu dutinu, aby boli zdravé. Dentálna hygienička naučila deti ako si majú správne čistiť zuby, ukázala množstvo dentálnych pomôcok, vysvetlila, čo je zubná sklovina a zubný plak. Deti boli veľmi aktívne a komunikatívne. V závere prednášky si vyskúšali techniku čistenia zubov na plastových fóliá, zahrali hru: "Čo je správne a čo nie" a boli ocenené diplomom. Teraz už vedia, že lepšie je o zuby sa starať, ako platiť u zubára za ich opravu. 

            L. PÉLIOVÁ

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DENTÁLNA HYGIENA - ZÁKLAD PREVENCIE.