• Krajské kolo vo vybíjanej mladších žiačok

          • V pondelok 6. 5. 2024 sme cestovali do Partizánskeho na krajské kolo vo vybíjanej. Naše dievčatá postúpili z okresného kola do regionálneho kola, kde zvíťazili nad dievčatami z Púchova a Dubnice nad Váhom. V krajskom kole hrali so školou z Hornej Súče a s Nitrianskym Rudnom. Bojovali statočne a hrali zo všetkých síl. Získali sme 3.miesto. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vybíjaná krajské kolo.

          • Okresné kolo v atletike

          • Dňa  3.5. sa konalo okresné kolo v atletike starších žiakov a žiačok na  atletickom štadióne. Družstvo chlapcov a dievčat súťažilo v atletických disciplínach: beh na 60 m, beh na 800 m, skok do výšky, skok do diaľky, hod vortexom, vrh guľou a štafeta 4 x 60 m. Za najlepší výkon v každej disciplíne boli pridelené body. V celkovom bodovaní sa družstvo našich dievčat umiestnilo na 3. mieste.  Družstvo tvorili:  Deana Tatierska, Emma Jašová, Ema Bošková, Katka Vachalíková, Vanesa Kubišová, Lucia Faciníková, Sophia Slováková a Biba Dúbravkov áBlahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v atletike.

          • Čvikotári

          • Žiaci 5. ročníka, triedy 5.A, B, C absolvovali veľmi netradičnú a zaujímavú prednášku vo vlastivednom múzeu v našom meste s názvom "Čvikotári". Dozvedeli sa o tradícii lovenia drobných vtáčikov a drozdov v minulosti za účelom obživy, ktorá mala tradíciu v našom regióne a okolí. Dnes vzhľadom k ochrane vtáctva je už táto aktivita zakázaná.V rámci predmetu biológia si rošírili poznatky o vtákoch žijúcich v našej prírode. Pozreli sme okrem exponátov, dobových fotiek aj krátky film, v ktorom rozprávali ešte pamätníci tohto obdobia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Čvikotári.

          • Bylinky v záhonoch

          • Žiaci 6.A sa dnes zapojili do praktickej aktivity vo Vlastivednom múzeu v rámci predmetu Liečivé rastliny. Učili sa rozpoznávať a sadiť bylinky do vyvýšeného záhonu a dopĺňali tabuľky s názvami rastlín do záhradky. Zmena prostredia a pobyt na slniečku si pochvaľovali.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Bylinky v záhonoch.

          • Trenčín - turistický krúžok

          • Dnešný deň v Trenčíne bol pre našich turistov plný dobrodružstiev a nových zážitkov. Naše cesty najprv viedli na Dračie lode na rieke Váh, ktoré spájajú starodávne tradície s modernou zábavou a streľbu z luku, ktorá bola skvelou príležitosťou na rozvoj zručností a presnosti. Po športových aktivitách sa žiaci pešo vybrali na Trenčiansky hrad. Dominantou hradu je Matúšová veža, ktorá nám ponúkla nezabudnuteľný výhľad na okolitú krajinu. Na ceste späť sme navštívili Katov domKostnicu, kde sme sa dozvedeli veľa nových informácii. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Trenčín - turistický krúžok .

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 22. 4. 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Slávik Slovenska. Zúčastnili sa ho žiačky z prvého aj druhého stupňa. Porota zložená z vyučujúcich hudobnej výchovy na našej škole udelila dve druhé a dve tretie miesta. Na treťom mieste sa umiestnili v druhej kategórii (4. – 6. ročník) Timea Slamková zo 6.B a Paula Korbeľová z 5.B. Na druhom mieste sa umiestnili v tej istej kategórii tiež dve žiačky: Alexandra Zigová zo 6.B a Veronika Turner zo 4.C. Výherkyniam ďakujeme a tešíme sa na ďalšie umelecké zážitky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska.

          • Škola v prírode

          • Žiaci 4. ročníkov sa v dňoch 22.4.-26.4.2024 zúčastnili pobytu v škole v prírode neďaleko mesta Trenčín. Počas týždňa prežívali „Vesmírne dobrodružstvo“. Rozdelení do skupín plnili veľa športových, logických, zábavných úloh a získavali hviezdy, ktoré mohli jednotlivé družstvá posunúť na stupienok víťazov. Za svoje úspechy boli odmenení krásnymi cenami. Radosť z cien umocnilo aj prekrásna príroda a prostredie, iný spôsob učenia, výborné ubytovanie i strava, ale najmä budovanie vzájomných vzťahov medzi deťmi, nadväzovanie nových priateľstiev. Všetci si odniesli z pobytu množstvo nezabudnuteľných zážitkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

          • Stavanie mája

          • Posledný aprílový deň v našej škole už tradične patril stavaniu mája. Deti viazali stužky, nechýbalo ani hranie na gitare a spievanie tradičných piesní v podaní našich žiakov. Krásne vyzdobený máj skrášli areál našej školy počas najkrajšieho mesiaca v roku.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie mája.