• Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

          • Dňa 25.1.2024  nám žiaci prvého stupňa sprostredkovali krásny umelecký zážitok. Vďaka recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín sme sa aj v tomto školskom roku mohli preniesť prostredníctvom poézie  do sveta fantázie. Poctivá príprava našich žiakov sa odzrkadlila na ich skvelých umeleckých výkonoch. Veľká vďaka preto patrí nielen pani učiteľkám za ich prípravu, ale aj rodičom za  podporu.

            Výsledky:  I. kategória – POÉZIA

            1.miesto – neudelené

            2.miesto – Alica Mlyneková 2.C

            3.miesto – Katarína Kuklisová 2.B

            4.miesto – Soňa Konečná

          • Stolný tenis - vyhodnotenie školskej súťaže

          • V utorok 30.1.2023 si žiaci našej školy medzi sebou zmerali sily v stolnom tenise. Hralo sa pavúkovým hracím systémom. Do finále, ktoré bolo veľmi vyrovnaná postúpili Boris Martišik z 5.B a Martin Mitaš zo 7.B.  Z prvého miesta sa napokon tešil Boris Martišik a druhé miesto obsadil Martin Mitaš. O tretie miesto bojovali Šimon Hanták zo 7.C a Ján Pepich z 8.B. Tretie miesto sa podarilo vybojovať Šimonovi Hantákovi. Žiaci našej školy v zápasoch predviedli svoju bojovnosť, šikovnosť a zápal pre tento šport. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a želáme veľa úspechov v tomto krásnom športe.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stolný tenis - vyhodnotenie školskej súťaže.

          • Všetkovedko

          • Dňa 28.11. 2023 sa konala celoslovenská súťaž  Všetkovedko.

            Úspešní riešitelia :

            2.C - Amália Augustínová, Marek Kostelanský, Lucia Panačková

            3.A – Oliver Boželník

            3.B – Tadeáš Pavlík, Sebastián Gašparek

            3.C – Michal Sluštík, Ema Michalíková, Eliška Pavláková

            4.C – Matej Mitaš, Veronika Turner, Ema Oubrechtová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

          • Streetbal dievčatá

          • V piatok 26.1.2024 sa na škole Sv. Augustína konalo okresné kolo v streetbale žiačok. Je to basketbal na 1 kôš a 3 hráčky. V silnej konkurencii obsadili 3.miesto. Družstvo tvorili : Nela Tordová, Paťa Sláviková a Emma Martinková. Gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Streetbal dievčatá.

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Dňa 24.1. sa uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín - Próza. Veľmi nás teší, že deti sa vzorne pripravili a snažili sa podať čo najlepší výkon.

            V kategórii próza sa umiestnili:

            1.miesto Mia Lengeylová 3.B

            2.miesto Timotej Kurajský 4.C

            3.miesto Mia Lečková 2.C

            Všetkým víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za pekný zážitok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - školské kolo.

        • Školské kolo geografickej olympiády
          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 19.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo 22 žiakov. Všetci boli úspešnými riešiteľmi. Na okresné kolo, ktoré sa uskutoční 12.3.2024 postúpili v:

            kat.G: 1.m GAŠPÁREK DUŠAN 5.C, 2.m REMIŠOVÁ DANIELA 5.C, 3.m FTOREK FILIP 5.B.

            kat.F: 1.m MONDEK MATÚŠ 7.D, 2.m TURNER J. MICHAEL 6.C, 3.m MIKULA ROMAN 7.B.

            kat.E: 1.m ČECH MATEJ 8.D, 2.m ŠPINDOR ANDREJ 8.B a 3.m VOŠKO MATÚŠ 8.C.

            Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

          • Maľovanie

          • V pondelok 15.1. 2024 si etikári 5.B a 5.C boli rozvíjať tvorivé myslenie v dielni nášho bystrického umelca Miloša Ráca. Pán maliar ich zasvätil  do maľovania na textil a tak si mohli odniesť domov zaujímavé výtvory. Ďakujeme, radi ešte prídeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Maľovanie.

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Naša škola sa prvýkrát zapojila do športového projektu OLOV. V mesiaci október prebiehalo testovanie vybraných žiakov našej školy v disciplínach: člnkový beh, výdrž v zhybe, beep test, ľah-sed, skok do diaľky z miesta a hod medicimbalom. Žiaci získali certifikáty a najlepší aj odznaky. 

            Podarilo sa získať 3 zlaté odznaky : Emma Jašová, Adela Kukurová a Simona Krištofíková. 

            Strieborné získali : Sophia Slováková, Lukáš Žabka, Sofia Došeková, Alica Korbašová, Kristína Mikulová, Laura Mikulíková, Anna Tomanová, Ondrej Križan, Vanesa Kubišová, Ema Bošková, Deana Tatierska.

            Bronzové odznaky : Soňa Augustínová, Vladimír Chudovský, Jakub Hričo, Dominika Mičková, Patrik Seko, Michael Jesse Turner, Nela Uričová, Alexandra Červencová, Darina Žojcová, Matúš Križan, Ján Pepich, Jakub Žabka, Bruno Ovčík.

            Gratulujeme! Radi by sme aj budúci rok sa zúčastnili tohto projektu, aby si aj viacerí žiaci  otestovali svoju výkonnosť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský odznak všestrannosti.

          • Všetci sa raz chceme ocitnúť v rozprávke…

          • Tak aj v piatok decká z 5.A a z 5.B sa na literatúre preniesli do rozprávkovej ríše. V triedach sa objavili rôzne rozprávkové bytosti. Dokázali svojim spolužiakom odprezentovať svoje príbehy o jednotlivých fantastických postavách, dokonca niektorí veľmi vtipne a naozaj nápadito. Pani učiteľku prekvapili svojou kreativitou a zaujímavou prezentáciou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetci sa raz chceme ocitnúť v rozprávke….

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18.01.2024 sa v Centre voľného času Považská Bystrica uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Súťaž sa skladala z písomnej časti: gramatický test, počúvanie a čítanie s porozumením, a z ústnej časti, ktorá obsahovala opis obrázku s vytvorením príbehu a vyjadrenie sa ku konverzačným témam podľa pokynov skúšobnej komisie.

            V kategórii 1A sa na 2. mieste umiestnila Emma Jašová  zo 7. B triedy a na 3. mieste Kristína Mikulová,  taktiež  zo 7.B triedy.

            V kategórii 1B  1. miesto obsadila Karolína Zemančíková z 9.B triedy a 2.miesto Lucia Faciníková z 8.B triedy. Emmka, Karolínka a Lucka postupujú do krajského kola ONJ. 

            Žiačkam srdečne gratulujeme, ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a držíme palce v krajskom kole!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Deviataci a duálne vzdelávanie

          • Rozhodnúť sa pre svoje budúce povolanie je vec neľahká. Aby, toto rozhodovanie bolo o niečo ľahšie, prijali sme pozvanie do firiem, ktoré spolupracujú so SOŠ strojníckou v duálnom vzdelávaní. Navštívili sme firmu Rademaker, IMC, Power Grid, Bonfignioli, kde sa žiaci dozvedeli potrebné informácie ako firmy fungujú.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deviataci a duálne vzdelávanie.

          • Umelecká dielňa

          • Dňa 16. 01. 2024 sa žiaci 9.C triedy zúčastnili  v rámci ETV Umeleckej dielne v Dome služieb v Pov. Bystrici, ktorú pre nich pripravil p.Rác. Programom umeleckej dielne bolo maľovanie na tričká, tašky.... Aktivita sa žiakom páčila.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Umelecká dielňa.

          • Preventívny program pre piatakov

          • V pondelok sa naši piataci stretli s pánom policajtom, ktorý k nám zavíta opäť, pretože s našimi piatakmi spolu rozbehli  Detskú policajnú akadémiu. Ide o preventívny program krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne. Žiaci sa  na stretnutiach dozvedia ako sa majú bezpečne správať na internete, naučia sa základne informácie o cestnej premávke, napr. ako sa má zodpovedne správať chodec na ceste a ďalšie témy majú žiakov viesť k zodpovednoti za vlastné správanie a konanie

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Preventívny program pre piatakov.

          • Návšteva archívu

          • Žiaci 5. A a 5. B triedy navštívili v rámci vyučovacej hodiny dejepisu Štátny archív Považská Bystrica. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o chode a činnosti archívu a videli aj vzácne historické listiny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva archívu.

          • Školská súťaž v šplhu na tyči

          • Deti chcú súťažiť, to sa potvrdilo v utorok 19.12. na škole aj nie vo veľmi oblúbenej disciplíne šplh na tyč. Šphalo sa na rýchlosť. V kategórii dievčat najrýchlejšie vyšplhala a 1.miesto vybojovala Lilien Kalivodová s časom 5,1s, na 2.mieste tesne Paťa Sláviková čas 5,3s a 3.miesto Sofia Janigová čas 6,3. V kategórii chlapcov 1.miesto získal Vladimír Chudovský čas 6,6s, 2.miesto Samo Krčmárik čas 6,9s a 3.miesto Maroš Kováč čas 7,4s. Gratulujeme všetkým, ktorí vyšplhali až hore.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školská súťaž v šplhu na tyči.

          • ŠPLH - súťaž

          • Školská súťaž pre žiakov 2. stupňa. Prihlásiť sa môžete u pána učiteľa Pepicha v kabinete TSV.

          • Krúžky anglického jazyka

          • Na hodinách anglických krúžkov je veselo. Učíme sa,to je jasné ,ale skúšame aj mnoho nového. Je nás počuť po celých chodbách. Pesničky, básničky, kvízy na interaktívnej tabuli, tancujeme, hráme sa. Veď u nás v školičke platí: Škola hrou a na našich krúžkoch to platí dvojnásobne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžky anglického jazyka.

          • Čítať sa oplatí!

          • To vedia aj žiaci v 3.A triede, kde odoberajú časopis Maxík. V ňom riešia rôzne doplňovačky a úlohy, ktoré každý mesiac posielajú do redakcie. Tento mesiac sa na nich usmialo šťastie v súťaži: Bavia nás knihy. Na Mikuláša dostali krásnu knižku, diplomy a produkty z vydavateľstva Daxe a redakcie časopisov: Maxík, Zvonček a Enviráčik.

            Ďakujeme veľmi pekne!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítať sa oplatí!.