• Aj učitelia boli deťmi - vyhodnotenie

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí dostali naši žiaci (a učitelia) možnosť spoznať svojich vyučujúcich (a kolegov) na fotografiách z detstva. Zistili, že v detstve sme boli veľmi milé a pri hádaní, kto na obrázku je, boli spomedzi žiakov najúspešnejší:

            1. miesto: Lucia Faciníková 6.B - uhádla 24 z 25 mien
            2. miesto: Vanesa Dudoňová 9.C (23 mien)
            3. miesto: Karin Kľúčiková 8.D (22 mien)

            Medzi učiteľmi zvíťazila Ing. Oľga Janišová Šprochová (23 mien).

            Spomedzi 82 súťažiacich najviac – 62 spoznalo Moniku Chalmovskú, najmenej – 22 účastníkov našu pani riaditeľku Ivetku Štiborovú.

            Jednotliví súťažiaci si svoje výsledky môžu pozrieť vo Forms.

             

          • U S M E R N E N I E

          • Pre rodičov detí, ktoré navštevujú  ZŠ

            Dotácia na stravu:

            V nadväznosti na to, z akého titulu sú deti v MŠ/ZŠ oprávnené na poskytnutie dotácie na stravu, upozorňujeme rodičov (fyzickú osobu, v ktorej starostlivosti dieťa je), že k poskytnutiu dotácií na stravu je nevyhnutné predložiť:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (dieťa v HN),
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (dieťa v ŽM),
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (dieťa bez daňového bonusu). 

            Tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi si rodičia  detí môžu vyzdvihnúť na ÚPSVaR Považská Bystrica (3. poschodie, č. dv. 313) v termíne od 11. 07. 2022 do 08. 08. 2022. Doklady z ÚPSVaR musia rodičia odovzdať do 08. 08. 2022 škole, ktorú dieťa navštevuje.

            Zároveň upozorňujeme rodičov detí bez daňového bonusu, aby v škole, ktorú dieťa navštevuje, odovzdali čestné vyhlásenie pre poskytnutie dotácie na stravu (príloha č. 1).

            Priloha_c._1_Cestne_vyhlasenie_od_01.01.2022.docx

             

            Dotácia na školské potreby:

            Žiadame rodičov detí  základnej školy, aby si prišli vyzdvihnúť tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi na ÚPSVaR Považská Bystrica (3. poschodie, č. dv. 313) v termíne od 11. 07. 2022 do 07. 09. 2022.

            Doklady z ÚPSVaR musia rodičia odovzdať do 07. 09. 2022 škole, ktorú dieťa navštevuje.

            V prípade, že rodičia nepredložia uvedené potvrdenia do stanoveného termínu,  nebude ich deťom poskytnutá dotácia na  školské potreby na I. polrok ŠR 2022/2023.

        • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022
          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 30. júna 2022 o 8:30 hod. pred blokom B (smer od Rozkvetu). Strava sa bude vydávať v čase od 9:30 do 11:00 hod. Školský klub riadne funguje do 17:00 hodiny.

          • Školský výlet - Banská Štiavnica

          • 24. jún bol pre 8.A a 7.C a niektorých žiakov 6.D, 8.B a 9.A netradičný. Dôvod? Školský výlet do Banskej Štiavnice. Tu, v tomto starom meste, sme navštívili nielen Banku lásku s úžasnou expozíciou, ktorá je venovaná Sládkovičovej Maríne, ale aj v Terre Permonii, kde sme v rámci tvorivých dielní vytvorili mnoho úžasných výrobkov. Jednoducho - školský výlet ako má byť!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album školský výlet - Banská Štiavnica.

          • Piataci v Košiciach

          • V piatok 24.6. sme v rámci koncoročného výletu navštívili druhé najväčšie slovenské mesto Košice. Za pamiatkami Košíc nebolo potrebné chodiť ďaleko, pretože takmer všetky sa sústreďujú do historického centra mesta, ktoré je neďaleko od železničnej stanice. Historické centrum mesta je rozlohou najväčšou mestskou pamiatkovou rezerváciou na Slovensku. Jeho ústredným priestorom je vretenovité Hlavné námestie, ktoré sa právom považuje za jedno z najkrajších slovenských námestí. Navštívili sme dominantu mesta  - gotický Dóm sv. Alžbety, prešli sa po kráľovských schodom chrámu, pozreli sme si jeho hrobky a vychutnali si výhľad na mesto zo Žigmundovej veže. Dóm sv. Alžbety je najväčším kostolom na Slovensku a zároveň najvýchodnejšie ležiacou katedrálou západného typu v Európe. Najživším miestom celých  Košíc je určite priestranstvo medzi divadlom a Dómom. Tvorí ho park so spievajúcou fontánou. Košickým symbolom je aj Socha maratónca. Pripomína skutočnosť, že v Košiciach sa každoročne na jeseň organizuje Medzinárodný maratón mieru, ktorý patrí k najstarším na svete. Spestrením výletu bola návšteva Východoslovenského  múzea, ktoré  patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie múzeá na Slovensku. V súčasnosti spravuje Východoslovenské múzeum viac ako 500 000 predmetov.  Má tri odbory - prírodovedný, historický a umeleckohistorický. Nachádza sa tu i slávny Košický zlatý poklad-  zbierka zlatých mincí z 15. až 17. storočia. Zážitkom bola určite i návšteva  Botanickej záhrady  v areáli dnešnej Veterinárnej školy s lesoparkom a množstvom nádherných drevín. Súčasťou botanickej záhrady je i množstvo skleníkov s tropickými a subtropickými rastlinkami. Najviac žiakov zaujali živé tropické pestrofarebné motýle. Výlet bol bohatý na zážitky a každý si tam našiel niečo pre svoju spokojnosť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Piataci v Košiciach.

          • Ochrana života a zdravia

          • Teória je veľmi dôležitá, pri prvej pomoci zvlášť. Študenti zo Strednej zdravotníckej školy spolu s ich p. učitelkou nám prakticky ukázali niektoré prvky prvej pomoci, oživovanie, obväzovanie zlomenín, aj ako postupovať pri otrave alkoholom. Naši ôsmaci budú zas o niečo šikovnejší.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana života a zdravia.

        • Voľné miesto školského psychológa
          • Voľné miesto školského psychológa

          • Hľadáme školského psychológa s predpokladaným nástupom od 1.9.2022. V prípade záujmu kontaktujte riaditeľku školy na tel. čísle: 042 432 67 78.  Žiadosti zasielajte na mail riaditelka@piatazs.sk.

          • Krst knihy v 5.D

          • Hodiny literatúry sme dnes ukončili trochu netradične. V školskej knižnici sme krstili Knihu rozprávok, ktorú napísali a ilustrovali žiaci 5.D triedy. Knihe sme popriali veľa čitateľov, stránky bez poškodenia a sladkú cestu jej novým literárnym životom, keďže sme ju pokrstili cukríkmi. Na hodinách sme sa nenudili ani v posledných mesiacoch. Hrali sme divadielko, písali povesti, prezentovali encyklopédie a mnoho iného.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krst knihy v 5.D.

          • ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA PRVÁKOV

          • Dievčatá a chlapci v školskom klube detí opäť súťažili. Po koronovej prestávke  si  mohli medzi sebou  zmerať sily tí najmladší. Pani vychovávateľky zorganizovali pre nich športovú olympiádu.  Prváci súťažili v disciplínach: člnkový beh, hod oštepom, skok z miesta, hod plnou loptou a vytrvalostný beh. Každý súťažil sám za seba.Dobrá nálada a vzájomné povzdudzovanie podporilo radostnú atmosfėru zo súťaženia. Bojovnosť a snaha podať čo najlepšī výkon bola obrovská. Za dosiahnuté výkony boli deti  ocenené medailou a diplomom. Potešila aj vecná odmena a sladkosť. Kráľom olympiády sa stal Martin Škulec, ktorý získal ocenenie v štyroch disciplínach.  Všetkým športovcom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia. 

            Umiestnenie deti viď. fotogaleria

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA PRVÁKOV.

          • Výlet - Bratislava

          • Veda, biológia, divadlo tri piliere nášho výletu v Bratislave, my z 8.D a mix super deviatakov. Prežili sme pekný deň spolu. A ako bonus celú cestu domov bolo veselo, lebo Kiko Torda je muzikant a jeho akordeón a naše hlasy spolu ladili. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet - Bratislava.

          • Nezabudnuteľný výlet

          • 6.D a 7.B prežili tento piatok netradične. Spoločne spoznávali históriu spojenú s hradom Devín. Navštívili bratislavskú ZOO a svoju kreativitu aj zručnosti si vyskúšali na interaktívnej výstave Labyrinthum. Nadviazali nové kamarátstva a na tento deň budú ešte dlho spomínať.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Nezabudnuteľný výlet.

          • Superfinále 2022

          • V dňoch 13. - 14.6.2022 sa naši žiaci zúčastnili majstrovstiev Slovenska v disciplínach plávanie a basketbalové zručnosti. Podujatie sa konalo v prekrásnom prostredí X-bionic sfere v Šamoríne. Prvý deň sa plávalo a naši dosiahli takéto umiestnenia v rámci Slovenska: Michael Jesse 4. miesto v kategórii žiaci 4. ročníka, Nela Strašíková 6. miesto kategória 3. ročník a Sofia Slováková 7. miesto kategória 4. ročník. Hrali sa aj základné kolá v basketbalových zručnostiach, kde sme postúpili do finále. Večer bol pripravený úžasný otvárací ceremoniál, kde si deti zašportovali aj s p. ministrom školstva B. Grölingom a olympionikom M. Tóthom. Druhý deň sa nepodarilo zdolať tím zo Spišskej, ale získali sme nádherné 2. miesto na Slovensku. Družstvo viedol Adam Torda ako kapitán, ktorý svojím talentom prekvapoval všetkých účastníkov. Družstvo tvorili žiaci a žiačky 4. a 5. ročníka.

            Gratulujeme a tešíme sa z úspechov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Superfinále 2022.

          • Výlet 9.A a 9.B

          • Koncoročný výlet žiakov z 9.A a 9.B smeroval do Malej Fatry. Počasie nám prialo a my sme si mohli vychutnať cestu lanovkou z Vrátnej do Snilovského sedla, výstup na Veľký Kriváň i zaslúžený oddych na Chate pod Chlebom. Domov sme všetci prišli spokojní a plní zážitkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet 9.A a 9.B.

          • Školský výlet - Oravský Podzámok

          • Naši žiaci z 2.A a 2.B sa dnes na chvíľu cítili ako princovia a princezné. Boli sa presvedčiť, ako je to v skutočnosti s Bielou paňou na Oravskom hrade. Nielenže ju videli, ale sa o nej i o zaujímavostiach hradu dozvedeli veľa nového. Precvičili si svaly na nohách aj matematiku... veď kto spočíta tie nekonečné schody, ak nie zvedaví druháci? Bol to síce poriadny výkon, ale odmenou bolo spoznávanie priestorov, kde kedysi žili vznešení šľachtici. Dnes sa im určite budú snívať rozprávkové sny :) .

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet - Oravský Podzámok.

          • Olympijský deň

          • ,,Komu sa nelení, tomu sa zelení.” Toto príslovie potvrdili naši žiaci prvého stupňa na atletických pretekoch, ktoré zorganizovala ZŠ SNP PB v spolupráci s CVČ PB a vyhlasovateľom Mesto PB pod názvom ,,Olympijský deň”. 10 detí 3. a 4. ročníka si v silnej konkurencii siedmich škôl počínalo na výbornú a dosiahli takéto výsledky: hod kriketovou loptičkou - 1.miesto Oliver Slaninka (3.A), beh na 60 m - 1.miesto Alexandra Janošková (4.C), 2.miesto Sofia Bajzová (3.C) a Jakub Hričo (4.B),skok do diaľky - 1. miesto Alexandra Janošková, skok z miesta - 2.miesto Lilien Michalíková (2.A) a zmiešaná štafeta 4.ročníka - 1.miesto v zložení S. Slováková, J.Hričo, A. Janošková a J. Pepich. Aj ostatní súťažiaci - Patrik Minárik(4.A), Melisa Kremeňová (3.A) a Sebastián Záhradník(3.C) obsadili bodovacie miesta a tak prispeli k celkovému víťazstvu našej školy. Nech je tento výsledok motiváciou aj pre ostatné deti. Šport je pohyb, šťastie, radosť. Stačí sa pozrieť do tvárí našich víťazov. Gratulujeme a tešíme sa s nimi!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský deň.

          • Školský výlet 2.C

          • Dňa 7. 6. 2022 sa žiaci 2.C triedy zúčastnili školského výletu. Cestovali vlakom do Trenčína a späť do Považskej Bystrice. Už samotná cesta bola zaujímavá, pretože niektorí išli prvý raz cez tunel a ponad priehradu. V našom krajskom meste navštívili Kreativo, kde sa do sýtosti mohli hrať s obľúbenou stavebnicou Lego. Okrem rôznych hier, žiaci súťažili, tvorili a vyrábali. Neskôr spoznávali historickú časť mesta- hrad, historické hradby a cesty, Promenádu a Morový stĺp, vláčik Matuščák, historické kostolné veže a zvony. Tiež si  posedeli  v krásnom parku a aj pochutnali na zmrzlinke. Počasie bolo krásne a žiaci prišli domov spokojní a obohatení novými  zážitkami.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 2.C.

          • Koncoročný výlet - Bratislava

          • Dňa 7.6. sa naši tretiaci vybrali na koncoročný výlet. Cieľom bolo spoznať históriu a krásy nášho hlavného mesta. V Bratislave sa najskôr plavili loďou popod Most SNP,  cez Karloveské rameno a ostrov Sihoť, ktorý je známy ako zásobáreň pitnej vody s konečnou zastávkou pri sútoku rieky Moravy a Dunaja.  Prestávku využili na prehliadku krásneho hradu Devín.

            Cestou späť sa z okna vláčika Blaváčika zoznámili s historickou časťou obce Devín, cestovali vedľa kameňolomu, pozdĺž rieky s výhľadom na susedné Rakúsko až do historickej časti bratislavskej Riviéry. Dunajským nábrežím sa previezli okolo jediného tunela v meste a popod hradný kopec sa dostali k Osobnému prístavu.

            Odtiaľ sa peši presunuli na Hviezdoslavovo námestie a obdivovali Dóm sv.Martina, Bratislavský hrad, Michalskú bránu, či Prezidentský palác.

            Z výletu si odniesli nielen nové poznatky,ale aj veľa krásnych a nezabudnuteľných zážitkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet - Bratislava.

          • Bedminton - krajské kolo

          • V stredu 8.6. sa naši žiaci Samuel Valica,Tomáš Chovanec a Michajlo Ripič zúčastnili majstrovstiev kraja v bedmintone žiakov v Trenčíne. V silnej konkurencií sa našim žiakom po výbornom a zodpovednom výkone podarilo umiestniť na 3. mieste. Chlapcom gratulujeme!

          • Pozvánka

          • Srdečne pozývame všetkých rodičov, priateľov, absolventov a priaznivcov našej školy na školskú akadémiu 15. júna o 15:30 hod. v kine Mier. Čaká Vás veľa zaujímavých vystúpení!