• PONUKA KRÚŽKOV
          • PONUKA KRÚŽKOV

          • Aj tento školský rok máme pre vás pripravenú bohatú ponuku krúžkovej činnosť. Na základe vzdelávacieho poukazu, ktorý Vaše dieťa dostane v škole,  ho môžete prihlásiť na krúžok, o ktorý máte  záujem. Žiak prinesie podpísaný vzdelávací pokaz triednemu učiteľovi, ktorému nahlási názov krúžku, ktorý chce navštevovať. 

            Vzdelávací poukaz je potrebné podpísaný doručiť do školy do 20. 9. 2024 /piatok/

            Ponuka_kruzkov(1).pdf

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční 2. septembra 2024 (pondelok) o 8:00 hodine za pavilónom „B“. V prípade nepriaznivého počasia sa slávnostné otvorenie uskutoční v triedach. 

            Školský klub detí bude v prevádzke od utorka 3.9.2024 od 6:00 hodiny.

            Obedy sa budú vydávať v čase od 9:00 do 10:30 hodine.

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 27. júna 2024 o 8:00 hod. za blokom B (smer od Rozkvetu). V prípade nepriaznivého počasia v triedach. Obedy sa budú vydávať v čase od 9:00 do 10:30 hod. Školský klub detí bude v prevádzke do 17:00 hodiny.

          • Olympiáda 1. stupňa

          • V pondelok 24.6. sa na našej škole konala Olympiáda 1.stupňa. Deti súťažili v piatich športových disciplínach a ,, pobili sa “o medailové  umiestnenia a diplomy.  Olympiáda sa veľmi podarila ,o čom svedčia najmá usmiate detské tváričky. Aj za pomoci pani Kataríny Beranovej, jej dcéry Lenky a ich Občianskeho združenia Zrniečka pre sny strávili deti krásny deň športovaním. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa pričinili o hladký priebeh celej akcie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda 1. stupňa.

          • ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA PRVÁKOV

          • Už tradične v mesiaci jún areál školy ožíva športovými aktivitami pre deti.  Pani vychovávateľky aj tento rok zorganizovali pre prváčikov Športovú olympiádu.  Dievčatá a chlapci súťažili v disciplínach ako beh na 50 m, hod oštepom a medicinbalom, skok z miesta a vytrvalostný beh. Deti za svoju bojovnosť získali diplomy, vecné ceny a sladkú odmenu. K najúspešnejším športovcom patrili: Nina Pružincová, Dominik Mijatovič, Damián Noel Hrabovský a Teo Janoška. Všetkým športovcom blahoželáme za ich osobné výkony.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA PRVÁKOV.

          • Hodina biológie v 5.A

          • Dnes sme mali aj netradičnú hodinu biológie so živými zvieratkami - domácimi miláčikmi v 5.A triede. V rámci témy cicavce priniesli Laura, Nikoleta a Simonka svoje zvieratká a objasnili svoju starostlivosť o ne. A tak sme pozorne počúvali ako vyzerá starostlivosť o vakovevericu, zakrslého králika a morské prasiatko. Aj sme sa zabavili, keď vakoveverička ožila a skočila na rameno spolužiaka. Deti veľmi pútalo toto živé vyučovanie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina biológie v 5.A.

        • DOTOVANÁ STRAVA - 2024/2025
          • DOTOVANÁ STRAVA - 2024/2025

          • Vážení rodičia,

            ak máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu pre Vaše dieťa od 1.9.2024, je nevyhnutné o túto dotáciu požiadať formou zápisného lístka, ktorý zákonný zástupca odovzdá vedúcej školskej jedálne p. Richtárikovej. Urobiť tak môžete elektronicky mailom na jedalen5zs@gmail.com alebo odovzdať osobne najneskôr v termíne do 28. júna 2024. Zápisný lístok je potrebné vyplniť a podpísať. Zapisny_listok_stravníka TU

             

            Stravu môžete vybaviť elektronicky cez /noví stravníci/:

            e-návratka na prihlásenie stravníka :www. strava.sk cez osobný účet

             - prihlásenie žiaka na stravovanie je potrebné vypísať : Zapisny_listok_stravníka TU

            - doručiť na adresu: jedalen5zs@gmail.com alebo odovzdať osobne

             - uhradiť zábezpeku 25 € na účet Š.J. do 25.08.2024.

            Číslo účtu ŠJ : SK 0256000000002820768006

          • Hodina Biológie v 5.B

          • Vo štvrtok 6.6.2024 sme mali zaujímavú hodinu biológie v 5.B. Žiačka Katka priniesla v rámci témy o hmyze svoje domáce zvieratká , o ktoré sa príkladne stará. Z prenosnej krabičky vytiahla listovku a pakobylku. Spolužiaci dychtivo sledovali ako obratne a jemne s nimi zaobchádza a aj veľa zaujímavých informácií.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina Biológie v 5.B.

          • Tréneri v škole

          • Keď nepríde dieťa za trénerom, musí prísť tréner za dieťaťom. A kam inam ako na hodinu telesnej výchovy ? Aj tento školský rok je naša škola zapojená do projektu ,,Tréneri v škole.” Aj vďaka šikovným trénerom sa hodiny TSV na prvom stupni zazraktívňujú a skvalitňujú a zároveň sa tak  upevňuje vzťah detí k športu a pohybu.  ,,Necvičíme, hráme sa,” hovoria aj druháci z 2.A.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tréneri v škole.

          • OLYMPIJSKÝ DEŇ 2024

          • Dňa 5.6. 2024 sa naši tretiaci a štvrtáci zúčastnili Olympijského dňa, ktorý organizovalo Mesto Považská Bystrica za pomoci CVČ Lánska a ZŠ Školská PB. krásnom športovom areáli ZŠ Školská deti ukázali svoje športové nadanie v atletických disciplínach. Získali až 13 medailí v individuálnych disciplínach a aj v štafetách. Po sčítaní všetkých bodov sa naša škola umiestnila  na krásnom 3. mieste. Srdečne gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album OLYMPIJSKÝ DEŇ 2024.

          • Geografická exkurzia Podolie a Hlohovec

          • Dnes sa žiaci piateho ročníka vybrali na zaujímavú geografickú exkurziu. Najskôr v Podolí si popozerali Park miniatúr, v ktorom mohli vidieť asi 90 replík našich hradov, zámkov, horských chát aj vyhliadkových veži z územia Slovenska. Potom sme sa presunuli do Planetária M.R. Štefánika v Hlohovci, kde zaujatí rozprávaním pána astronóma a premietaním hviezdnej oblohy obohatili svoje poznanie o vesmíre. Slnečný deň prial našim novým zážitkom z cestovania.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická exkurzia Podolie a Hlohovec.

          • Matematický klokan

          • V mesiaci apríl sa žiaci 1. - 4. ročníka zúčastnili súťaže  MATEMATICKÝ KLOKAN. 73 žiakov si zmerali sily v matematických úlohách. Najúspešnejší z nich získali diplom a zaujímavé ceny.

            Medzi 100% riešiteľov sa zaradila:

            Veronika Turner 4.C, Ivana Hudecová 2.B, Marek Kostelanský 2.C

            Ďalší riešitelia v TOP 5:

            Artem Sychov 2.B, Matej Mitaš 4.C, Alica Malíková 2.C, Lucia Panáčková 2.C, Alica Mlyneková 2.C, Peter Gardian 2.C

            Všetkým riešiteľom gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan.

          • Prezentácia ročníkových prác

          • Dňa 29.5.2024 sa konalo školské kolo prezentácií ročníkových prác žiakov  prvého stupňa. Každú triedu reprezentovali  dvaja žiaci so zaujímavými témami. Žiaci boli odmenení knihou a osvedčením. Pochvala patrí všetkým prezentujúcim za snahu, tvorivosť a odvahu pri predstavení svojho projektu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácia ročníkových prác

          • Kultúrno - poznávací zájazd do Viedne

          • Tradíciou na našej škole sa stala návšteva metropoly Rakúska  - Viedne. Pre nejedného žiaka našej školy je táto návšteva premiérou. Hoci je najzaujímavejšou dominantou Viedne gotický chrám sv. Štefana, Stephansdom, cisársky palác Hofburg či rezidencia Habsburgovcov - zámok Schönbrunn, našim cieľom bolo nadýchať sa letnej turistickej atmosféry a následne navštíviť Technické múzeum. Technické múzeum vo Viedni nie je klasickým typom múzea tak, ako ho poznáme u nás. Na niekoľkých tematicky rozdelených podlažiach ponúka množstvo interaktívnych exponátov na vyjadrenie rôznych zákonov fyziky a na pochopenie princípu fungovania mnohých zariadení okolo nás. Naklonená rovina, kladky, elektrické výboje a zvukové exponáty vyzývajú, aby si ich návštevník vyskúšal na vlastnej koži. Len zriedka tu nájdete niečo pod sklom alebo za bariérou... Prezreli sme si spoločne bývalú  letnú rezidenciu cisára Františka Jozefa I .a jeho manželky Alžbety Bavorskej, prezývanej Sissi. Zámok obklopuje rozsiahly udržiavaný park, kde je v súčasnosti možné navštíviť jednu z najstarších zoologických záhrad na svete, Gloriettu, rozárium, záhrady, labyrinty, skleníky – palmový skleník či botanickú záhradu.  Prešli sme sa nádvoriami Hofburgu, nákupnou zónou Graben a  Kärntner Straße. Na záver sme  navštívili Dóm svätého Štefana, symbol Viedne a najvýznamnejšiu gotickú stavbu v celom Rakúsku. To, čo nás na prvý pohľad zaujalo, je jeho výrazná farebná strecha s emblémom orla.  S tradičnou návštevou Viedne sme boli všetci spokojní.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kultúrno - poznávací zájazd do Viedne.

          • Po stopách Cyrila a Metoda

          • Dnes 31. 5. 2024 sme sa s vybranými žiakmi 7. ročnikov zúčastnili Exkurzie v Nitre, pri ktorej žiaci riešili rôzne zaujímavé úlohy, ktoré boli pre nich pripravené. Navštivili sme námestie pri Divadle Andreja Bagara, Seminárnu knižnicu, Diecezne múzeum, Katedrálu sv Emerama, Vežu,a samozrejme aj nákupné centrum Mlyny. Deti boli pod dozorom pani vychovávateľky Mgr. Zdenky Rumanovej, pani učiteľky Ing. Katarinu Jašovej a Mgr. Jany Jurkovičovej.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Po stopách Cyrila a Metoda.

          • Prezentácia ročníkových prác 4.C

          • Aj v 4.C triede sme prezentovali ročníkové práce. Naše pozvanie prijali rodičia, starí rodičia, súrodenci žiakov, a prišla k nám aj pani zástupkyňa. S veľkým záujmom sme sledovali práce žiakov. Prezentácie formou  plagátov, praktických ukážok, ankiet, prieskumov, pokusov a makiet zaujali všetkých divákov. Pochvala patrí všetkým žiakom. Za 4 roky všetci nadobudli schopnosť samostatne vystupovať pred verejnosťou, hravou formou odovzdať svoje vedomosti a naučiť nové veci aj svojich spolužiakov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácia ročníkových prác 4.C.

          • Celoslovenské kolo - Logickej olympiády 2024

          • V dňoch  14.-15. mája 2024  sa žiaci našej školy Martin Čech z 8.D triedy, Matúš Mondek zo 7.D  triedy a Lenka Oubrechtová a Veronika Turner zo 4.C triedy  zúčastnili  12.ročníka celoslovenského finále Logickej olympiády 2024 pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním  základných škôl a 8-ročných gymnázií. Celoslovenskému kolu predchádzali školské kolá. Úlohy finálového kola boli zamerané na matematický úsudok, priestorový úsudok, logický úsudok a verbálne myslenie. Testovanie prebiehalo v dvoch súťažných kolách. Žiaci súťažili v dvoch súťažných kategóriách: A/ 1.-4. roč. a B/ 5.-9. roč. Celoslovenské finálové kolo sa každoročne uskutočňuje v Prešove na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove. Súčasťou finálového kola bol i odborný seminár pod názvom Rozumieme nadaným z oblasti výchovy a vzdelávania nadaných žiakov, ktorého sa zúčastnili učiteľky  Tatiana Zekanová a Katarína Gajdošíková. V rámci celoslovenského stretnutia intelektovo nadaných žiakov bol i Večer Talentov, na ktorom sa stretli nadaní žiaci z celého Slovenska v predvečer konania súťaže. Žiaci vynikajúco reprezentovali našu školu a vrátili sa s 1.miestom v kategórii A- Veronika Turner. Vďaka všetkým 4 súťažiacim už vedia aj v Prešove, že do našej školy chodia veľmi šikovní žiaci.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenské kolo - Logickej olympiády 2024 .

          • Prezentácie ročníkových prác v 3.C

          • Dňa 22. 5. 2024 sa v 3.C triede uskutočnili prezentácie ročníkových prác. Naše pozvanie prijali rodičia, starí rodičia, ako aj súrodenci žiakov. Spoločne sme sledovali celoročnú prácu detí. Žiaci si krásne odprezentovali svoje projekty,  zaujali všetkých divákov a každý prezentujúci žiak zožal veľký potlesk. Pochvala patrí všetkým prezentujúcim za snahu, tvorivosť a schopnosť vystúpiť a predstaviť svoje práce.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácie ročníkových prác v 3.C.

          • Ochutnávka jahôd

          • Dňa 23.05.2024 našu školu navštívil Jahodový škriatok z firmy Plantex, ktorá zásobuje celý rok našu školu čerstvým ovocím. Žiaci získali nové vedomosti o pestovaní a zbere jahôd. Odmenou im bola sladká ochutnávka jahôd. Po prezentácii žiaci pracovali s pracovným listom, za ktorý boli odmenení vecnými cenami.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochutnávka jahôd.