• Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov

          • Dňa 25.3. – 26.3.2024 sa žiaci z tried pre intelektovo nadané deti zúčastnili školského kola v logickej olympiáde. Súťaž prebieha pravidelne (od roku 2013) v školských kolách, následne v celoslovenskom finálovom kole, ktoré sa každoročne uskutočňuje v Prešove. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

            Najlepší riešitelia v kategórii A:

            Lenka Oubrechtová     4.C   (24 bodov)

            Veronika Turner           4.C    (24 bodov)

            Matúš Gašpárek          4.C    (24 bodov)

            Marek Kostelanský      2.C   (24 bodov)

            Úspešní riešitelia:

            4.C – 9. žiaci

            3.C – 8. žiaci

            2.C – 7. žiaci

            1.C – 1. žiak

            Najlepší riešitelia v kategórii B:

            Matej Čech                    8.D   (21 bodov)

            Matúš Mondek              7.D   (20 bodov)

            Sofia Juríková               5.C   (19 bodov)

            Henrieta Rybáriková      7.D   (19 bodov)

             

          • Večer s Andersenom v Považskej knižnici

          • V piatok 22. marca 2024 sa deti z čitateľského krúžku zúčastnili zaujímavého podujatia v Považskejknižnici -Večer s Andersenom. Každoročne sa takéto podujatia na podporu čítania a oslavu slávnehorozprávkara Hansa Christiana Andersena konajú v rovnakom čase v rôznych štátoch sveta.Spoločne s pracovníčkami knižnice sme aj my prežili úžasný večer plný rozprávok, hier, zábavy a prekvapení, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Večer s Andersenom v Považskej knižnici.

          • Okresné kolo v bedmintone dievčat

          • V stredu 3. 4. 2024 sa na ZŠ Sv. Augustína konala súťaž v bedmintone žiačok. Súťažilo sa v družstvách, ktoré tvorili 2 dievčatá. Hrali sa dvojhry a štvorhry. Naše dievčatá Deana Tatierska a Ema Bošková bojovali do posledných síl a získali krásne 2.miesto. Gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v bedmintone dievčat.

          • Hviezdoslavov Kubín-70. ročník recitačnej súťaže

          • V utorok 19. marca 2024 sa konalo okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V 1. kategórii 2. - 4. ročník próza nás reprezentovala Mia Lengyelová z 3. B, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Veľkonočná tvorivá dielna

          • Už tradične pred Veľkou nocou si v 4.C triede rodičia a žiaci zorganizovali tvorivú dielňu. Tohto roku sa plietli ozajstné  korbáče, zdobili a maľovali vajíčka, šili sliepočky, sypali sa snehové sviečky, jedli sa zdravé pochúťky. Čo viac ľuďom k šťastiu treba? Dobrá nálada, priateľstvo, usilovnosť a ani chuť do tvorenia a veselenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná tvorivá dielna.

          • Považskobystrická latka

          • Dňa 26.3.2024 sa v Pov. Teplej konal už  51.ročník súťaže " Považskobystrická latka ". Naši žiaci úspešne reprezentovali aj našu školu. Súťažilo sa v 10 kategóriach podľa ročníku narodenia. 1.miesto vyskákali Sofia Slováková  a Laura Stachová2. miesto obsadili  Lukáš Binka, Jakub Hričo a Deana Tatierska . V súťaži o pohár primátora mesta sa naša škola umiestnila na krásnom 3. mieste. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Považskobystrická latka.

          • ŠTÚROV A DUBČEKOV RÉTORICKÝ UHROVEC

          • Dňa 25. 3. 2024 sa v CVČ v Považskej Bystrici konalo okresné kolo súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec. Našu školu úspešne reprezentovala Valentínka Koreníková, žiačka 6. C, ktorá vo svojej kategórii získala krásne 2. miesto. Valentínka, srdečne blahoželáme a ďakujeme!

          • Predpoveď počasia v 5.A

          • Dnes sme mali na hodine geografie v 5.A predpoveď počasia. Tento zaujímavý žiacky projekt si pripravila Nikoletta a Jakub, v hlásení zrážok, teploty a ukazovaní miest na mape sa pekne dopĺňali.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Predpoveď počasia v 5.A.

          • Deň vody

          • V rámci Dňa vody každoročne tím učiteľov Školy podporujúcej zdravie a žiakov 9. ročníka organizuje ochutnávku bylinkových nápojov. Nebolo tomu inak ani dnes, v pondelok 25. marca 2024. Deti mohli vyskúšať mätový, medovkový, zázvorový čaj, ale aj citrónový nápoj. Sme radi, že žiaden z nich neostal v hanbe a opäť sa do poslednej kvapky minulo všetko. A ako inak, aj tento rok v obľúbenosti viedlo citrónové "Hu-hu".

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

          • Vybíjaná okresné kolo

          • Po víťazstve v skupine nad ZŠ DSA, ZŠ Pružina a ZŠ Sv. Augustína sme dňa 22.3.2024 bojovali vo finále okresného kola  vo vybíjanej dievčat. Súťažilo sa na ZŠ Nemocničná. Po vzájomných súbojoch s víťazmi jednotlivých skupín sa nám podarilo obhájiť minuloročné 1. miesto a postup do regionálneho kola. Družstvo dievčat tvorili : Sofia Slováková,  Kristína Mikulová, Alexandra Červencová  Alica Korbašová, Adela Kukurová, Darina Zojcová, Nina Selepová, Ema Micháleková, Petronela Tvrdoňová, Nela Uričová, Laura Mikulíková a Nikola Majerčíková.

            Blahoželáme a držíme palce!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vybíjaná okresné kolo .

          • „Deň otvorených dverí“ sa niesol v duchu zábavy

          • V rámci „Dňa otvorených dverí“ boli brány našej školy otvorené pre všetkých, ktorí chceli podrobnejšie vedieť, ako to na úspešnej „5-ke“  vyzerá, čo ponúka a čím je jedinečná. V tento deň mohli všetci nahliadnuť do tried, odborných učební,  laboratórií, do telocvične a ostatných miestností, v ktorých prebieha výchova  a vzdelávanie. Už tradične prišli medzi nás predškoláci z materských škôl. Privítali sme  rodičov  so svojimi ratolesťami a starých rodičov  s vnúčatami. Pedagógovia vymysleli na tento deň hravý program. Žiaci  4.C a p. uč. Zekanová vítali deti spevom, tancom a hudobnými hrami. S p. uč. Balásovou spoznávali čaro chémie. Do tajov fyziky nazreli s p. uč. Štiborom . Tvorivé dielničky pre nich pripravila pani učiteľka Škultétyová a svet techniky im predstavila p. uč. Chalmovská. Deti veľa videli, objavovali, skúšali na vlastnej koži a naučili sa mnoho poučného.  Na pamiatku si vyrobili menšie  výrobky z dreva,  sadry, špagátu , papiera a plastelíny. Prekvapením pre všetkých bola školská cukráreň. Tu si naši hostia mohli posedieť pri voňavých koláčikoch, teplom čajíku a kávičke.

            Vďaka patrí všetkým žiakom, pedagógom a ostatným zamestnancom, ktorí pomohli pri organizácii DOD.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí.

          • Deň otvorených dverí

          • Milí rodičia budúcich prvákov,ale aj priatelia školy..

            Zajtra nás už tradične čaká Deň otvorených dverí na Päťke. 19. marca dopoludnia Vás pozývame k nám na predpoludnie plné skvelých aktivít, pokusov, ukážok a sladkých dobrôt. Ako minulý rok,aj teraz sme k nám pozvali škôlky z okolia, ktoré privedú svojich predškolákov,aby sa pozreli, ako to vyzerá v našej škole. Vítaní ste ale aj vy ostatní, ktorí ešte stále váhate, kam dať svojho budúceho prváčika.

            Prídite k nám a pozrite sa, čo všetko sa naši žiaci naučili, zabavte sa spolu s nami a užite si s nami skvelý deň. Tešíme sa na Vás už teraz.

          • Enviromentálna exkurzia Energoland

          • V piatkové ráno 15.3 2024 sa plný autobus žiakov 8. ročníka s očakávaním vydal na tradičnú exkurziu do Energolandu pri jadrovej elektrárni v Mochovciach. Tu sa v interaktívnom centre oboznámili s evolúciou energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť, snažili sa pochopiť princíp fungovania jadrovej elektrárne, porozmýšľali nad inými, alternatívnymi zdrojmi energie a ich využívaní vo svete a na Slovensku, pozreli si krátky 3D-film, vyskúšali na svojich vlasoch statickú energiu, sami si vyrobili energiu a veľa, veľa ďalšieho... Z Mochoviec sme sa presunuli do mesta pod Zoborom, kde pod vedením sprievodcu naši mládežníci spoznali nielen majestátny Nitriansky hrad, ale aj Diecézne múzeum. Tu si zopakovali všetko, čo sa učili v súvislosti s Veľkou Moravou, Cyrilom a Metodom, hlaholikou, cyrilikou, ....No a po krátkej nákupnej zastávke sme sa zdraví, plní dojmov a so spevom vrátili domov. Pevne veríme, že o rok si túto super akciu zopakujeme opäť. A ako inak, ak nie v novej zostave budúcoročných ôsmakov...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviromentálna exkurzia Energoland.

          • Prezentácia ročníkových prác 1.C

          • Dňa 11. 03. 2024 sa v 1.C uskutočnili prezentácie ročníkových prác. Žiaci sa na svoje prvé prezentácie veľmi svedomito pripravili. Pred rodičmi, starkými a spolužiakmi prezentovali témy z oblasti anatómie, živočíchov, športu, vlasti, ale aj svoje hobby. Priviedli aj svojich živých domácich miláčikov - psíka a dokonca okrasné sliepky Sebritky. Žiaci boli fantastickí a všetci podali úžasný výkon. Patrí im naozaj veľká poklona. Dozvedeli sme sa o mnohých zaujímavostiach a v triede vládla veľmi príjemná a veselá atmosféra. Tešíme sa, čím nás prekvapia opäť o rok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prezentácia ročníkových prác 1.C.

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          • Vo štvrtok 14.3.2024 sa konalo okresné kolo chemickej olympiády, kde našu školu reprezentovali tri dievčatá deviateho ročníka - Silvinka Hoštáková, Anička Kolumberová z 9.A a Karolínka Zemančíková z 9.B. Všetky dievčatá sa nielenže stali úspešnými riešiteľkami, ale prvé dve z nich obsadili aj vzácne medailové pozície. Silvinka Hoštáková sa umiestnila na najcennejšom 1. mieste. Rovnako aj Anička Kolumberová obsadila výborné 3. miesto. Dievčatá, úprimne ďakujeme za reprezentáciu našej školy, blahoželáme a tešíme sa spolu s vami. Zároveň vám prajeme veľa úspechov v nadchádzajúcom krajskom kole v Novákoch.

          • Deň vody

          • Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa vody navštívila našu školu v piatok 8 3. 2024 pracovníčka Štátnej ochrany prírody SR zo Správy CHKO Strážovské vrchy, ktorá zaujímavým spôsobom priblížila piatakom nielen kolobeh vody v prírode a život vo vodnom ekosystéme, ale aj vplyv znečisťujúcich látok na organizmy a okolité prostredie. Veľmi pekne ďakujeme Správe CHKO za cenné chvíle a veríme, že sa uvidíme aj v budúcnosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Žiaci našej školy dosiahli tento rok veľmi pekné výsledky v okresnom kole geografickej olympiády, ktorá sa konala 12.3. v CVČ v Považskej Bystrici. V kategórii G/5.ročník/ 2.miesto získal Ftorek z 5.B a 3.miesto Gašpárek z 5.C. V kategórii F /6. a 7. ročník / obsadil 2.miesto Turner zo 6.C a 3.miesto Mondek zo 7.D. A v poslednej kategórii E/ 8. a 9.ročník/ získal 3.miesto Špindor z 8.B a vynikajúce umiestnenie a víťazom tejto kategórie je Matej Čech z 8.D triedy. Žiaci z kategórií F a E pokračujú v súťaži a postupujú do krajského kola. Veľmi sa tešíme ich záujmu o geografiu, gratulujeme a držíme palce týmto žiakom v krajskej súťaži.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo geografickej olympiády.

          • Midi volejbal

          • V utorok 5.3.2024 sa na ZŠ Nemocničná uskutočnili majstrovstvá okresu v Midi volejbale. Zùčastnilo sa ho 5 škôl. Naši chlapci v zložení Ján Pepich, Andrej Kubiš, Tobias Horkový, Jakub Žabka, Andrej Kučera, Lukáš Ďurek a Filip Bartoš vybojovali 2. miesto. Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Midi volejbal.