• Poďte s novými knižkami objavovať svet!

          • V marci sa pri príležitosti Mesiaca knihy stretli v našej školskej knižnici veľkí aj malí čitatelia. Rôznymi formami, hrami, hádankami, tajničkami či spoločným čítaním sme tak spoločne oslávili sviatok kníh. Pekným zážitkom bolo aj predstavovanie kníh pracovníčkami z Martinusu. Zaujímavé čítanie  pripravili  pre najmenších prvákov žiaci z piateho ročníka. Najväčším darčekom pre všetkých čitateľov bol balík nových kníh, za ktorý ďakujeme. Preto neváhajte - a príďte si  nové knihy pozrieť a vybrať niečo pekné na príjemné čítanie. Nie nadarmo sa hovorí:

            “Čím viac čítate, tým viac sa naučíte. Čím viac sa naučíte, tým viac miest objavíte.“

            Alebo: “Ak neradi čítate, tak ste len nenašli tú správnu knihu.” J.K . Rowling

            Nove_knihy_april_2024.docx

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Poďte s novými knižkami objavovať svet!.

          • Ako sa pomáha objektom kultúrneho dedičstva?

          • 19.4.2024 sa žiaci 8.C zúčastnili v Považskej knižnici prednášky s názvom: Ako sa pomáha objektom kultúrneho dedičstva? Prednášku pripravila Ing. Martina Fusková, ktorá študuje v Púchove na Fakulte priemyselných technológií. Žiaci si zopakovali vedomosti o Kultúrnom dedičstve a tiež sa dozvedeli akým spôsobom sa reštaurujú obrazy z minulých storočí, ako sa uchovávajú staré dokumenty, knihy, ako sa ich životnosť zvýši aj o 150 rokov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška v Považskej knižnici.

          • Exkurzia na vodné zdroje

          • Dňa 16.4.2024 navštívili naši tretiaci  v rámci Dňa vody a Dňa zeme vodné zdroje tu v okolí Považskej Bystrici  - Čertovu skalu – kde sa zoznámili ako voda vyviera zo zeme, ako je chránená a ako sa dostáva do našich domácností.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia na vodné zdroje.

          • Biologická olympiáda

          • Žiačky našej školy opäť úspešne zabodovali na okresnom kole biologickej olympiády v kategórii E-zoológia, ktoré sa uskutočnilo 11. apríla. Karolínka Zemančíková, žiačka 9.B obsadila 3. miesto. Viktória Kubíková zo 7.B získala 2. miesto a postupuje do krajského kola. Obom zo srdca blahoželáme, tešíme sa z ich úspechu a Viktórii prajem úspešné zvládnutie krajského kola.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Biologická olympiáda.

          • Regionálne kolo vo vybíjanej

          • Našim šikovným dievčatám sa podarilo vyhrať na ďalšej súťaži vo vybíjanej. Pre výhru sme cestovali do Púchova, kde si zmerali sily s víťazmi púchovského a ilavského regiónu. 1. miestom sme si vybojovali postup do krajského kola. Gratulujeme a držíme palce!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Regionálne kolo vo vybíjanej.

          • Jilemnického jarná 25 - turistický krúžok

          • V nedeľu 14 . apríla sa uskutočnil 47. ročník turistického pochodu Jilemnického jarná 25-ka. Zúčastnili sa ho aj naši turisti. Vybrali sme si 15 km trasu, ktorej štart aj cieľ bol pri ZŠ Pov. Teplá. Žlto značenou trasou sme postupne prešli z Považskej Teplej popod Malý Manín do obce Plevník - Drienové. Potom lesnou cestou  do Kostolca k pamätníku Petra Jilemnického a nakoniec cez Manínsku úžinu  až do cieľa. Blahoželám všetkým deťom, rodičom aj učiteľom, ktorí úspešne zvládli túto náročnu túru. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jilemnického jarná 25 - turistický krúžok.

          • ARAKOVO

          • V stredu 10. apríla 2024 žiaci 1. - 4. ročníka opäť zažili v našej škole niečo výnimočné. Prišla ku nám kontaktná ZOO Arakovo. Ponúkli nám program environmentálnej výchovy, ktorý začal odbornou prednáškou o živote exotického vtáctva. Potom nasledoval praktický kontakt s tými najkrajšími operencami. Viac ako 25 papagájov – ary, kakadu aj zobákorožce sme mohli kŕmiť, hladkať, fotografovať. Dozvedeli sme sa o nich, že papagáje sú veľmi inteligentné vtáky, v zajatí sú schopné dožiť sa aj 100 rokov, že sú to jediné tvory v celej živočíšnej ríše, ktoré dokážu imitovať hlasy alebo zvuky svojho okolia a veľa iných zaujímavostí. Z celej prehliadky si deti odniesli množstvo pekných zážitkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ARAKOVO.

          • Okresné kolo v bedmintone chlapcov

          • V stredu 10.4.2024 sa na ZŠ sv. Augustína v Považskej Bystrici konali majstrovstvá okresu v bedmintone chlapcov. Turnaja sa zúčastnilo päť škôl z nášho okresu. Našim žiakom sa po vynikajúcich výkonov podarilo umiestniť na vynikajúcom druhom mieste a len tesná prehra vo finále ich delila od víťazstva v tomto turnaji. Našu školu reprezentovali: Ján Pepich z 8.B a Tobias Horkový z 8.A. Chlapcom gratulujeme  k druhému miestu a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v bedmintone chlapcov.

          • Krajské kolo - Šaliansky Maťko

          • Dňa 9. 4. 2024 sa v Trenčíne konalo krajské kolo recitačnej súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Tento ročník bol o niečo výnimočnejší, pretože v porote sedela aj výnimočná slovenská herečka, pedagogička a recitátorka pani Ida Rapaičová. Našu školu úspešne reprezentovala Valentínka Koreníková, žiačka 6.C triedy a v 3. kategórii obsadila krásne 2. miesto. Srdečne blahoželáme a ďakujeme, Valentínka!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo - Šaliansky Maťko.

          • Súťaž zručnosti mladý remeselník

          • Dňa 9. 4. 2024 sme sa s chlapcami Martinom Belásom a Ondrejom Križanm zúčastnili súťaže mladý remeselník, ktorú organizuje každoročne SOŠ v Pov. Bystrici. Je to súťaž zručnosti, ktorá má dve časti. V prvej sa vyrába výrobok podľa technickej dokumentácie, v druhej časti ide o rýchlosť a šikovnosť pri skrutkovaní skrutiek do sadrokartónovej dosky. Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladý remeselník.

        • Oznam - voľné pracovné miesto
          • Oznam - voľné pracovné miesto

          • Od 01. 09. 2024 voľné pracovné miesto – UČITEĽ MATEMATIKY v kombinácii s ľubovoľným predmetom

            Požadované vzdelanie: vysokoškolské vzdelanie 2. stupňa v odbore

            Zoznam požadovaných dokladov:

            1. Žiadosť

            2. Profesijný životopis

            3. Súhlas so spracovaním osobných údajov

            4. Kópie dokladov o nadobudnutom vzdelaní

            Všetky potrebné doklady zašlite emailom skola@piatazs.sk, poštou alebo prineste osobne.

             

          • TELOCVIČŇA OŽILA PREDŠKOLÁKMI

          • Tak ako aj po iné roky, aj tento rok navštívili našu školu budúci prváci. Prišli v sprievode pani učiteliek z MŠ, aby u nás strávili zábavné športové dopoludnie. Telocvičňa sa zmenila na rozprávkovú krajinu „SNEHULIENKOVO“, v ktorej plnili rôzne úlohy, aby zachránili Snehulienku. Deti boli rozdelené do tímov, ktorým velili naši šikovní  žiaci z 3. A . Na ôsmych stanovištiach dokazovali svoje športové schopnosti. Po veselej rozcvičke behali, podliezali a preskakovali prekážky, zdolávali „Opičiu dráhu“, a frekvenčný rebrík, váľali sa a šmýkali  na šmykľavke. Vyskúšali si základy gymnastiky, basketbalu a skákali na trampolínkach. Za ich snahu boli všetci odmenení  medailou. Nakoniec si všetci spoločne zatancovali.

            Vďaka patrí pani vychovávateľkám, ktoré krásne podujatie pripravili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album TELOCVIČŇA OŽILA PREDŠKOLÁKMI.

          • Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov

          • Dňa 25.3. – 26.3.2024 sa žiaci z tried pre intelektovo nadané deti zúčastnili školského kola v logickej olympiáde. Súťaž prebieha pravidelne (od roku 2013) v školských kolách, následne v celoslovenskom finálovom kole, ktoré sa každoročne uskutočňuje v Prešove. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

            Najlepší riešitelia v kategórii A:

            Lenka Oubrechtová     4.C   (24 bodov)

            Veronika Turner           4.C    (24 bodov)

            Matúš Gašpárek          4.C    (24 bodov)

            Marek Kostelanský      2.C   (24 bodov)

            Úspešní riešitelia:

            4.C – 9. žiaci

            3.C – 8. žiaci

            2.C – 7. žiaci

            1.C – 1. žiak

            Najlepší riešitelia v kategórii B:

            Matej Čech                    8.D   (21 bodov)

            Matúš Mondek              7.D   (20 bodov)

            Sofia Juríková               5.C   (19 bodov)

            Henrieta Rybáriková      7.D   (19 bodov)

             

          • Večer s Andersenom v Považskej knižnici

          • V piatok 22. marca 2024 sa deti z čitateľského krúžku zúčastnili zaujímavého podujatia v Považskejknižnici -Večer s Andersenom. Každoročne sa takéto podujatia na podporu čítania a oslavu slávnehorozprávkara Hansa Christiana Andersena konajú v rovnakom čase v rôznych štátoch sveta.Spoločne s pracovníčkami knižnice sme aj my prežili úžasný večer plný rozprávok, hier, zábavy a prekvapení, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Večer s Andersenom v Považskej knižnici.

          • Okresné kolo v bedmintone dievčat

          • V stredu 3. 4. 2024 sa na ZŠ Sv. Augustína konala súťaž v bedmintone žiačok. Súťažilo sa v družstvách, ktoré tvorili 2 dievčatá. Hrali sa dvojhry a štvorhry. Naše dievčatá Deana Tatierska a Ema Bošková bojovali do posledných síl a získali krásne 2.miesto. Gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v bedmintone dievčat.

          • Hviezdoslavov Kubín-70. ročník recitačnej súťaže

          • V utorok 19. marca 2024 sa konalo okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V 1. kategórii 2. - 4. ročník próza nás reprezentovala Mia Lengyelová z 3. B, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Veľkonočná tvorivá dielna

          • Už tradične pred Veľkou nocou si v 4.C triede rodičia a žiaci zorganizovali tvorivú dielňu. Tohto roku sa plietli ozajstné  korbáče, zdobili a maľovali vajíčka, šili sliepočky, sypali sa snehové sviečky, jedli sa zdravé pochúťky. Čo viac ľuďom k šťastiu treba? Dobrá nálada, priateľstvo, usilovnosť a ani chuť do tvorenia a veselenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná tvorivá dielna.

          • Považskobystrická latka

          • Dňa 26.3.2024 sa v Pov. Teplej konal už  51.ročník súťaže " Považskobystrická latka ". Naši žiaci úspešne reprezentovali aj našu školu. Súťažilo sa v 10 kategóriach podľa ročníku narodenia. 1.miesto vyskákali Sofia Slováková  a Laura Stachová2. miesto obsadili  Lukáš Binka, Jakub Hričo a Deana Tatierska . V súťaži o pohár primátora mesta sa naša škola umiestnila na krásnom 3. mieste. Blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Považskobystrická latka.